Punk bruden



Har köpt Salsyvase mot skorv på apoteket som Johanna tipsade mig om mot Minervas skorv så passade på att göra en snygg frilla när hon ändå ska gå med det kladdet i håret några timmar!.
Den salvan ska tydligen vara väldigt effektiv så hoppas den är det mot Minervas skorv med.

idag var jag hos öppna förskolan men bara en timma för jag misslyckades totalt med att få henne att sova innan så tänkte att jag går runt 12 och hon får sova en timma i vagnen...eller hur...2 min i ett somnade hon just när vi var på väg in på ÖF. hon vaknade ju självklart direkt då så ingen sömn för henne inte. idag var hon inte lika folkskygg utan tittade på dom andra bebisarna med stooora ögon!
jag stannade som sagt inte sålänge för jag är ju lite folkskygg och kände inga som var där idag och är ju inte den som bara börjar prata så kände mig lite utanför, plus att jag ville passa på att komma hem innan hon somna igen men det misslyckades med! efter 5 minuters tårar i vagnen somnar hon av trötthet och blir såklart väckt när vi är hemma men men..bara 3 timmar kvar tills natt sovandet ändå så.

Det var en 6 månaders bebis där som också kunde krypa som Minerva och var storlek mindre så såg ganska sött ut ! men självklart var Minerva still istället för att visa att hon minsann också kan! ;P Dom hade exakt samma stil på krypandet med. stå på alla 4 med bakfötterna lite i kors så att dom hindrar benen från att flyttas fram och så gnällandet när det inte går :)

Minerva ligger och slår tvkontrollen i huvudet på en nalle just nu, och sig själv med för den delen....

tummen upp!

ja första natten gick ju bra!.För Minerva iallafall!
Jag gick nog in till henne minst en gång i timmen och kollade läget och hon sov så gott. kl 02 när jag kom in så låg hon och vred sig i sömnen som hon brukar innan hon vaknar och är tuttig så då bar jag in henne till oss, tuttade henne och sov vidare tillsammans, min lilla gosetjej.
Så hon sov alltså i 7 timmar utan mat och det är ett stort steg för Minerva! :) Jag sov jätte oroligt dock så är supertrött så blir att sova när hon sover idag! varje gång jag sov drömde jag att jag var inne och tittade till henne med så med andra ord var jag där inne konstant ;p

igår kväll fick jag sånt där spamm sms av Jeanette. skicka detta vidare så händer det och det..hatar såna och jag skickar ALDRIG vidare. i detta stod det att jag skulle önska något innan jag scrolla vidare. okej jag önskade " låt Minerva överleva natten!" ( jag vet att jag har otäcka tankar men är riktigt nojig ibland) och efter det skrollade jag ner ..och det var där det stod att jag skulle skicka vidare till 10 personer och då skulle det gå i uppfyllelse!..om jag inte gjorde det skulle det bli tvärtom!...det var ju en bra önskning jag hade valt då !?! men jag valde att ignorera det ändå. och se ? min önskning slog in ändå! ;p

igår klippte jag luggen på Minerva och det blev lite kortare än jag tänkt mig så nu har hon sån där halvlugg som jag ALDRIG skulle klippa mina barn i...fast hon är ju bedårande söt ändå iofs ;p

Första natten

Nu sover hon sött i sitt nya rum och mamma är jätte jätte nervös !
allt gick jättebra och jag tuttade henne till hon somnade i vår säng som vanligt och efter en stund bar jag in och la henne..hon grymtade till lite, tog tag i kaninen och somnade om så sött!
Till en början nu blir det väl halva natten i sitt rum tills hon vaknar och behöver tutta och resten av natten samsovning igen antar jag!..ska bli intressant och se hur länge hon sover sin första preiod nu..Dom 2 ggr jag har varit ute har hon ju sovit ända tills jag kommit hem så hoppas det blir lika bra sömn nu när hon inte har en nojig mamma som känner på henne hela tiden!..men jag kommer väl gå in 1000 gr per natt och kolla till henne ;p

här sover hon så sött i sitt nya rum!



var väldigt svårt dock att bära in henne..först tänkte jag nog massa gånger nej vi tar det imorgon istället!! ;p..nog svrare för mamma än vad det är för henne ! :)

Minervas rum igen!

Så nu är det skurat dammsuget och inrett lite granna! saknas lite möbler och gardiner och Nalle puh tavlorna ska upp över lekhörnan!
här är sänghörnan


och här har vi lekhörnan!


Minerva i sin gåstol på invigning


och i lekhörnan!

(notera olika färger på strumporna men tog vad jag först hitta! )

Minervas rum

Äntligen är rummet färdigmålat! Får se när jag får tid att städa undan papper, målarburkar och skura golv etc! för tillfället kan jag inte lämna Minerva ensam en minut förens hon ropar! i värsta fall får jag ta det när Andreas komer hem från jobbet.
Kanske när hon sover middag att jag får lite gjort.
Nu har hon precis ätit upp en halv burk med päron pure, den är helt klart favoriten.
Igår till middag gjorde Andreas banangröt till henne och hon åt och åt och åt. när allt var slut sa jag att vi kanske borde göra lite mer ? Hon kanske bara vill ha en sked till sen är det nog sa Andreas men jag testade iallafall och hon åt upp allt det med haha. Det är bra att hon är matglad då hon behöver lägga på sig några hekto :) Hon fortsätter amma lika mycket som förut så hon borde ju gå upp iallafall!

Bob har ont i magen ( ovanför magen) efter att han varit sjuk så sa till han att gå till skolsköterskan idag annars får vi ringa vårdcentralen. får hoppas att det inte är nått otyg med han!
Lät han åka buss iallafall så han slipper cykla innan vi vet vad det är.

Så här ser Minervas rum ut just nu!

Fröken mammig

Så har vi varit på fika hos Johanna och hennes Moa som är 2 veckor yngre än Minerva. var jätte trevligt tycker jag och hade gärna stannat längre men en liten Minerva tyckte inte detsamma!

Moa hostade = Minerva grät
Moa skrattade = Minerva grät
Moa jollrade= Minerva grät
Moa grät = Minerva grät ännu mer.

osv osv osv.

Måste jobba upp Minervas sociala nätverk nu! får se hur det går på öppna förskolan på onsdag med massa andra bebisar!

Annars gick fikat bra och Minerva lekte med Moas leksaker och visade hur duktig hon är på att krypa såklart!
Moa har världens längsta hår! ser ut som en riktig lite trollunge! såå söt ( nästan lika söt som Minerva i mammas ögon ;p) Jätteglad och strålade hela tiden gjorde hon den lilla godingen! Hon får nog lära Minerva hur man beter sig ihop med andra minsann! :)
Till slut var Minerva jättetrött och jag bestämde mig för att gå hem så hon fick sova i vagnen..men nej nejdå minsann var hon en solstråle istället och satt och jollrade för sig själv hela vägen hem!.
Hemma dock somnade hon som en stock med mammas tutte i mun fast vaknade ganska snart av telefonen! vilket var tur dock så somnar hon skapligt ikväll!

Nu kom Andreas hem och håller på att avsluta målandet i Mniervas rum så imorgon blir det inflyttning för hennes del!! äntligen!!!

Så här glad är Minerva i hemmets trygga vrå! har även ringat in hennes tand som syns lite grann ;)

Söndag

igår hade jag tvättstugan hela dagen. började runt 10 och blev klar kl 17. Men nu är allting tvättat iallafall.
Minerva är så mammig nu, bara jag som duger här hemma.
Hon kan vara hos Andreas, börja gnälla och vill komma över till mig och när hon sen kommit över till mig tittar hon direkt på Andreas med en blick som säger : HA HA där fick du!! ;p

hmm skulle lägga upp ett videoklipp på youtube när hela datorn stängdes ner..hmmm tänkte jag tittar mot dörren och vem sitter inte där ? jo Minerva med elkabeln i handen.. Nog har jag hört om föräldrar som drar ut sladden när ungarna sitter för länge men tvärtom ???!

jaja här är iallafall när Andreas håller Minerva och hur glad hon blir när hon hör mig ;p vet nästan inte om hon ska skratta eller gråta!


http://www.youtube.com/watch?v=wiECjWrcLDY

Nu ska Minerva få lite tutte och kl 13 är vi hembjudna på fika hos Johanna och hennes lilla Moa!

Ullared

igår kl 07 bar det av till Ullared för lite shopping med farmor!..inte så kul nej att sitta fastspänd i 2 timmar men tillslut somnade Minerva och sov tills vi kom fram. kl 9 var vi framme och det bådade inte gått när vi såg alla bilar!..folk verkligen vallfärdade för att komma dit. Inne var det såklart ännu värre! folk presis överallt..tack och lov visste vi vad vi skulle ha så allt gick väldigt smidigt ändå. Det jobbiga var nog att bära Minerva i bärsele då ryggen inte riktigt tycker det är lika kul som Minerva!.
Fick bli en vinter fleeze overall i svart till Minerva och lite annat smått och gott.  prislappen slutade på 1000 kr. bland annat köptes det in en mixer så vi kan börja producera barnmat istället för att producera mjölk! (inte för att jag ska sluta med det än iofs!)
Farmor köpte världens gosigaste nalle till Minerva och den var populär på hemvägen. oj så Minerva skrattade när hon fick den i knät, tyvärr tyckte nog inte Mr Nalle det då han blev av med halva pälsen efter hennes bravader!


När vi kom hem var vi jätte trötta ( läs mamma) och runt halv 8 sov Minerva för natten. Här är ännu en av hennes märkliga kreationer när hon sover.


test nr 2

http://www.youtube.com/watch?v=nysjsklpsOM


ja det får duga tillsvidare. Minerva som ser en väg bort från sängen! Här hasar/kryper hon fort som attan!..vi ville få med hennes riktiga krypsteg men det ville inte hon!

hmmm

undra hur man lägger upp film...

test

lalala funkade inte

jippi äntligen fredag!

Så sa man en gång i tiden men nu när man går hemma är det fredag hela veckan lång!
Idag fyller min systerson Ibrahim 15 år ! hipp hipp hurra! kommer få en toppen present men det kan jag inte berätta just nu vad det är..
känner mig helt frisk nu men blir ingen utgång ikväll så jag inte får ett återfall, däremot blir det Ullared med farmor imorn..hakklappar och våtservetter står på listan och lite till.
Idag har jag städat sovrummet så att det ska bli mer plats för gåstolen..flyttat lite saker etc samt rensat ut bland alla hennes kläder!. var inte så mycket dock som var för smått så hon har tonvis med kläder!
La henne i sin säng som står i datarummet för tillfället, när jag skulle dammsuga. fast då blev hon mammaledsen istället men bättre det i 1 min än dammsugarledsen antar jag.
Blir bra när Andreas blir klar med hennes rum, han behöver hämta hem mer vitfärg sen så.
Och tror ni inte det finns en ny spindel i taket idag! fattar inte var dom kommer ifrån..hmmmm...den är borta (börjar direkt att klia)...ahh där på väggen var den!

Minerva logger i sängen med ett hav av leksaker just nu.. Min nalle jag hade när jag var yngre som är lika stor som henne var en klar favvo idag!..hon skratta så hon kikna när den satt på hennes mage och pussade henne mot munnen.

Tidigare idag tog hon 3 steg innan hon föll pladask så kommer mer och mer nu! sen ställde hon sig på alla 4 med raka ben istället för på knä men började gråta av chocken tror jag ;p
Här har vi henne när hon får syn på mig och kameran!

(leker med min helg pepsi som jag får unna mig en gång i veckan!)
När hon ser mig och kameran hörs ett glädjetjut och direkt iväg!

kämpa på du lilla gumman!

(tyvärr ser man inte hennes lilla riskorn till tand på bilderna)
Pladask ner


Men snabbt upp igen!


Undra om dom har grindar på Ullared annars får det bli en tripp till ikea innom en snar framtid!

Spindelinvasion!

finns det nått jag hatar så är det spindlar! hela kroppen står stilla och jag bara skakar typ!
Fanns en spindel i datarummet häromdan som Andreas tyckte kunde vara där..tur jag inte har min dator där men igår hittade jag spindeln på mitt täcke! den fick dö efter mycket om och men och skakningar etc..antog att den åkte snålskjuts på Andreas huvud in eller nått men idag fick jag syn på 2!! TVÅ! likadana i taket i sovrummet.
Det fick bli att dra in dammsugarn.
Nu när jag tagit bort spindlarna och ut med dammsugarn ser jag en 3e!! TREDJE OMG spindel i taket!! vad är det här ??? har dom byggt bo eller ?

överväger dammsugarn igen men nu var det ju så här att när jag satte på dammsugaren hör jag ett illtjut och iväg springer, ( ja hon springer verkligen) Minerva iväg i sin gåstol stackarn..jätte rädd. Jag lägger henne i sängen sålänge de nsekunden det tar att ta bort spindlarna och då gömmer hon huvudet i kudden, lilla gumman:(
Inte visste jag att hon var så rädd för dammsugaren inte..får bli ändring på det!..nu måste spindel nr 3 bort!

skumt

Idag vaknade jag feberfri! ingen värk i kroppen, bara lite illamående ( kan vara hunger?) och lite huvudvärk så var väldigt snabbt övergående om det inte kommer tillbaks!
Men jag klagar absolut inte :)
Minerva och jag sov ända tills halv 8 idag med, så skönt med sovmorgon. annars brukar det vara 06 som gäller.
Nu blir det att hålla koll på lilla damen så att hon inte blir sjuk men för tillfället är hon på topp iallafall!

igen!

och nu har det brutit ut på riktigt på mig antar jag!
Sov middag 3 timmar idag jag och Minerva och när jag vaknade hade jag så ont i hela kroppen, tog tempen och hade såklart feber, huvudvärk har jag haft hela dagen med.
Ringde vårdcentralens sjukupplysning just för Minervas skull och hon sa det är för tidigt att se om det är influensan men att det lät som det och att man inte behövde ha alla symptom för att ha den. Hon trodde även att jag inte blivit smittad av Andreas och Bob för då skulle jag fått det tidigare+ att jag har andra symptom.
Jag är inte orolig alls över mig själv men för Minerva men dom sa att mest troligt är hon smittad också nu så finns inget att göra men att jag ska vara på min vakt och hålla uppsikt.
Just nu har febern sjunkit lite efter iprenen jag tog förut så känner mig någolunda iallafall men kroppen är jättetrött.
Enda jag kunde göra var att ta febernedsättande och dricka mycket vatten. (vilken tur jag har börjat dricka vatten då!)

igår brann det på vår gata tydligen stod det i tidningen men inget jag märkte av så måste vart en bit bort. Jag hörde sirener runt halv 8 igår kväll och tänkte vad skönt att vi alla är hemma och att det inte är här i närheten...var nog ganska tur jag inte visste.

Nu ska jag sova och hoppas det inte blir sämre under natten.

Snabb som tigern!

Man får passa sig när man sitter i sängen med Minerva!.. efter att hon ramla ner för ett tag sen så lägger jag täcken runt kanterna på hela sängen men ibland glöms en sida bort och då hör man ett fnitter, ett tjut och sen pust pust pust..några sekunder senare har en liten Minerva kryphasat sig fram till kanten så det gäller att vara med!


Släpp mig mamma!!!!!!

Gnällspik nr 1

gnäll gnäll gnäll hela dagen igår! enda som passa var att få stå ( och inte i gåstolen utan att hålla henne) Antar det är nya tanden som spökar eller att en ny kommer upp som jag redan skrivit kom jag just på ja!
Tur att hon är så underbar och söt ändå!
Idag har Andreas gått och jobbat så hoppas han är smittfri och allt men det borde han vara och Bob är i stort sett bra nu så det är skönt. förkylda är vi hela bunten fortfarande dock så blir ingen öppna förskola denna vecka heller.
Dels ifall hon smittar med sin förkylning dels för att inte bli smittade av något nytt!
En promenad ska det bli idag iallafall..hon fick gå ut lite igår kväll med Andreas och vilken lycka! var ju några dagar sen hon var ute tyvärr.
Hennes bajs är fortfarande alldeles grönt och nu kan det inte bero på blåbären för några dagar sen däremot kan det vara för förkylningen har jag hört.
Just nu är hon på toppen humör så hoppas det blir en sån dag idag :)
här har vi snuttan när hon äntligen somnat igår kväll


och rollspelet som vi spelade i förrgår gick sådär! Andreas vann överlägset såklart och jag kom 2a med 2 poäng över Bob!
Man skulle bygga postkontor i tyska städer och göra olika långa rutter mellan städerna för att få poäng. men alla tyska namn gav mig bara sug efter öl dock! munchen, bayern, pilsen osv!
Minerva fick vara med också fast efter att ha ner allt på golvet några ggr fick det bli vattenflaskan istället!
här är Minerva och lite av Bob

Elaka mostern!

Usch skickade jag Bob till plugget för tidigt kanske ? han har fortfarande lite ont i halsen men dom missar ju så mycket när dom är borta..särskilt på gymnasie nivå..Han ska ju ha slutat smitta nu. han slapp cykla iallafall och fick ta bussen!
Får höra hur det gick sen annars får han väl gå till läkaren men dom säger väl bara vila vila vila typ..

Minerva är världens kinkigaste just nu, antar en till tand är på väg upp kanske. ingenting duger mer än att stå upp och handen i munnen konstant. Känns lite varm med.
Själv har jag huvudvärk igen! bara elände här hemma som vanligt..Andreas är inte helt frisk ännu heller.

Ska försöka få lite ork att baka bröd idag, var ett tag sen och det blir så himla dyrt att köpa bröd från affären vareviga dag + att det är bra mycket godare med hembakt!
När man väl sätter igång baket går det ju fort men det jobbiga är att komma igång.

Radiobilarna!

Minerva verkar roa sig som om hon vore på Tivoli!..en hejdundrande fart rakt in i byrån, sen ut,sen pang in igen och lite skratt..sen vidare till sängen för att göra likadant!
Idag har hennes kläder från tradera kommit! kul kul, fast mer roligt för mig antar jag! bra då hon börjar växa ut sina bodies och pyjamasar etc! Synd bara att storlekarna är så knäppa..i midjan kan hon ha st 62 fortfarande men på längden har hon nästan växit ur 68 medans 68 är jättestora i midjan så dom åker ner! Nu har jag införskaffat massa 74 så får se hur stora dom är på henne då :)

host host hörs det från datarummet. Bob var ledig idag så fick bli en extra dag hemma för att krya på sig och på torsdag är han ledig igen.

om några dagar ska vi boka syrrans o hennes barns tågbiljetter för julresan hit..90 dagar innan resdatum kostar det bara 200kr för 1 vuxen 1 ungdom och 2 barn tillsammans..så 400:- Tur och retur..billigare än en persons bussresa hit. Så man får ju vara ute i tid :) Så ska dom stanna över jul och nyår! det ser jag fram emot. Förra nyår (gravid) somna jag runt 22 och vakna vid smällarna för att sen sova vidare. inte vidare kul nej! nu ska det minsann skålas i en cider iallafall!
På fredag ska jag ut och ta en öl med Zandra efter att Minerva somnat så ska bli kul att komma iväg lite och sen är det ju Ullared på lördag morgon kl 7! tur man är uppe med tuppen när man än går och lägger sig :)

Efter Minerva sovit middag idag ska jag, Bob och Andreas spela ett rollbrädspel han har lånat hem..blir väl han som vinner som vanligt för jag har 0 clue hur man spelar såna där spel :) ( är som vanliga spel, monopol etc men för vuxna och lite annorlunda) Tar en bild sen när vi spelar om jag kommer ihåg!

Här har vi Minerva under dagens promenad runt sängen








idag har jag köpt hennes första tandborse + tandkräm! En rosa bamse borste blev det :)

Söndag

Ännu en dag hemma och tror förkylningen håller på att lägga sig lite hos Minerva så vi snart kan vara ute och röra på oss igen! Hon har upptäckt tanden nu så hon håller på att fingra på den mest hela tiden:) Själv har jag ont i halsen igen nu. det kommer och går på mig och värst är det på morgnarna men bara jag är frisk till nästa helg då det är ullared så! Minerva sitter och skriker i sin gåstol ( inte skrik som i skrik utan som i prata jag är så glad skrik)Hon har börjat använda stolen som hoppstol med så antar hon bränner massa kalorier för tillfället till mammas stora förtret. Min hon amar minst varannan timma + gröt till middag så hoppas att hon fortsätter öka i vikt nu. Vi ska inte tillbaka förens den 14 då det är läkarbesök också.Men den 12e ska vi på uppföljning av knölen dom trodde var en bencysta så antar hon vägs då med :)

Där kom den!

Nu har tanden ploppat ut från köttet så att säga så nu ska den bara växa :) man ser hela uppansidan på den nu..gick väldigt fort tycker jag, se om den växer lika fort.
Aj aj säger mina tuttar sen antar jag!

Igår blandade jag i lite blåbärspure jag köpt på barnmatsburk i banangröten och vilken hit kan jag säga! en hel portion åt hon! och det märktes i blöjan idag..Alldeles mörkgrönt var bajset :)

Andreas var hos doktorn igår och det är tydligen en virus infektion, Läkaren trodde nog det var Bob som kommit hem med smittan från skolan den boven!

Idag körde vi näsfrida på Minerva igen och det var absolut inte poppis men det satte fart på ruljansen av snor!

Nu ska jag ner och steka pannkakor till lunch, det har jag inte ätit på evigheter.

på tur i rummet

Åh nej där är den där kameran igen! och jag som jobbade så hårt med att dra ut lådan.



Hmmm finns det någonstanns jag kan gömma mig ??



Ähh jag drar istället..

Fredag

Idag använde jag näsfrida på Minerva för första gången. var sådär populärt men oj så effektivt! Det är en sån där bubbla med tratt man pumpar ut snor från näsan med. Hon är så förkyld lilla damen. Andreas ska till läkarn och kolla halsen idag och är det nån infektion kan det ju vara värt att kolla upp Minerva med då det verkar som hon också har lite ont..idag när jag amma så kom nog 75 % av mjölken utanför istället för i henne!

4 timmar höll hon sig vaken nu på morgonen innan det var dags för en lur. Vi tog en promenad till ica maxi kl 8 innan det börjar komma massa folk och på hemvägen var hon riktigt trött men räckte att man kom innanför dörren så var man go och glad igen! Och då var allting roligare än att sova såklart! Köpte ryggbiff som vi ska grilla på innegrillen ikväll..aldrig grillat det själv förut men gud så gott det är! kan ju inte vara mycket svårare än annat kött antar jag! och så potatisgratäng med massa grädde och tzaziki till det..mums mums.

Nu har snuttan snart sovit i 2 timmar. snacka om slutkörd ;) men det behöver hon.. inatt har jag varit tuttfabrik halva natten då hon vaknat stup i kvarten för påfyllning.

Torsdag

Så har jag vaknat med halsont nu då..så då har dom lyckats smitta mig med..trodde jag var klar efter en veckas huvudvärk men men.
Inatt sov Minerva hela natten med endast en matbreak som hon sov sig igenom! skönt.

Natten till igår hände något otäckt. Otäckt för en nojig mamma iallafall! Jag brukar lägga handen på henne då och då för att se att hon andas men denna gång låg hon helt still. Jag höll väl kvar i ca 10 sek och blev räddare och räddare.jag sa med hög röst MINERVA! MINERVA! medans jag puffade lätt på henne men ingen respons..jag sa högt ANDREAS hon andas inte! Så lyfte jag lite lite på henne och då rörde hon på sig!!! usch vad det var otäckt..tårarna kom och alla dessa 5 månader speglade förbi och även kommande månader.. allt på bara några sekunder. Sen sov jag inte mycket resten av natten men så läskigt när hon sover sina djupa perioder. <3 mamma älskar dig Minerva!

Just nu går hon runt i gåstolen och pratar högt..skulle bra gärna vilja veta vad hon säger :) igår sa hon MAMM! fast jag vet att det inte var meningen att låta så men ändå ;)
Haha precis nu började hon skratta glatt åt någonting..fråga mig inte vad :)

Jag är superduktig med mitt vattendrickande nu! minst 1,5liter mineralvatten om dagen..har blivit någon 33 cl cola nån dag med men inte så jag har fått suget tillbaka!..Lokas päron vatten är riktigt gott ljummet som kallt iom jag har flaskan i rummet.

Här är snuttan i stolen




Nästa helg ska vi till Ullared! jag Minerva och farmor..skoj skoj. Ska se om jag hittar någon vinteroverall men får inte förköpa mig vilket lätt är hänt där!
Så igår köpte jag lite på Tradera för en billig peng för att slippa köpa just sånt där.
blandannat denna ursöta ko-pyjamas i storlek 72-80 så hon kan ha ett tag! snart växt ur sina 68or redan!
Köpte den och 2 till pyjamas från samma ställe så 3 pyjamasar för ca 80kr med frakt inräknat.

(bilden tog jag från annonsen)

Sova är skönt!

idag tog jag lite kort när hon sov..här är hon på förmiddagsluren med sin kanin


och eftermiddagsluren fick hon somna utan tutte omg! lite gnäll och gny men till slut så!..hon hade redan ätit så hon kräktes men vägrade sova så då fick det bli så här istället!
Rumpan upp i vädret är säkert skön sovställning!


Blev bara en kvarts sömn sen full fart igen!

Tisdag

Bob är lite bättre idag säger han själv! - jag har inte alls ont i halsen ( medans han låter som en kråka!) men skönt det går framåt istället för bakåt!
Minerva har fortsatt sitt övande att ta sig fram,bak, runt och åt sidan som vanligt. Här har vi henne i hennes tappra försök!




Tanden känns mer och mer och det märks på hennes bajseri som kommit igång ordentligt nu att det är på G!

Nu är det snart dags att sova men blir nog som häromdan. Jättetrött men vill hellre busa runt. Tillslut somnade hon med huvudet i fotändan tryckt mot mitt ben.

influensan?!?

Nu har Bob feber, halsont och hosta..Andreas har det med och Minerva är hostig.
Men sjukvårdsupplysningen på vårdcentralen sa att det inte var symptom på svininfluensan? Just dom symptomen trodde jag ingick i den men men :) Hon sa det nog var luftrörsinfektion men att vi skulle hålla koll om dom får andnöd etc.
Sjukvärdsupplysningen i Stockholm var mer oroade för Minerva men dom här i Jönköping sa att det inte var några problem alls och hon mest troligt är skyddad iom ammning. jaja nu har jag rådfrågat iallafall!
Så nu blir det att leka sjukstuga här hemma! tur att jag är bättre iallafall!

Tand!

Glömde ju säga att hennes första tand nu håller på att titta fram..fortfarande på uppsprickning men man kan ana den med fingret och se den lite med ögat :)

sjuk sjukare sjukast

Vi är fortfarande sjuka här men jag och Minerva är bättre nu iallafall! däremot är det Bobs och Andreas tur nu.
Jag var så snäll mot Bob som sa att han kunde komma hem efter provet i skolan idag! Fast han slutade ändå efter provet så var ju tur han fick komma hem då!!! :)

Minervas rum är på god väg nu att bli klart och den rosa färgen är skitsnygg på väggen! ska bli kul att fixa i ordning rummet sen.

Minervas nya hobby är att krypa till väggen och banka på väggen med händerna, sen börjar hon gny då det inte händer något ( vet inte om hon tror den ska gå att öppna eller nått)eller så dunkar hon oavsiktligt huvudet i väggen och börjar gny för det!







Hon blir ju dock alltid så intresserad av kameran istället så hon glömmer vad hon håller på med!

HMM

Sova ? vem?? JAG???


Den som söker han finner




Min försvunna nyckel hittades när jag städade hallen! Den låg bland all reklam just innanför dörren!  har letat där förut men den lyckades gömma sig väl!
Vi är fortfarande förkylda så får bli storstädning lite i taget! idag blev det hallen och vardagsrummet! mission complete egentligen iom jag hittade nyckeln som var den stora anledningen men aldrig fel att få lite rent på köpet!

Våning 1 :

Vardagsrum  X
Hall              X
Bobs rum      X ( han ska städa själv idag )
Kök
Toalett/badrum

Våning 2:

Hall
Bebisrum ( ska målas)
Toalett/dusch
sovrum
datarum

Så har lite kvar att ta tag i så att säga :)

Här har vi sötnosen igår när hon sov middag! gillar hennes hand på fjärrisen ;)

uhm nikotin ?

måste bara rätta mig själv från förra inlägget jag som varken röker eller snusar! menade förståss koffein hunvudvärk efter all läsk :)
och tror inte det finns nikotin i läsk ? =p


förkylt

Både Minerva och jag har blivit dunderförkylda under natten! huvudet spränger med usch usch..Andreas håller med på att bli förkyld så blir en innesittarhelg kan jag tänka! tur man storhandlade igår då.
imorgon är det 6 dagar sen jag slutade med pepsi max ( läsk överhuvudtaget) jag är så duktig! massa mineralvatten blir det istället dock ! Så först hade jag nikotinabstinens huvudvärk och nu förkylningshuvudvärk..att det aldrig ska gå över!
Halv 6 vaknade skruttungen med för hon var så snurvlig så lagom trött är man med.

5 månader!!

Idag blir gumman 5 månader! sjukt hur fort tiden går.
Nyss hände det som alla föräldrar fasar tror jag! Minerva damp i golvet från sängen! Ena stunden låg hon bredvid mig och nästa stund hördes ett skrik! tack och lov låg Andreas täcke på golvet så hon landa mjukt så blev nog mest rädd stackarn!..brukar ha stenkoll på henne att hon inte trillar ner men hon är så himla snabb nu. Efter lite tutte blev allt bra igen och nu är det full rulle igen! Tror det nästan var värre för mig än för henne faktiskt!
Ikväll kommer farmor så ska vi åka och storhandla på Willys! sånt är kul.
Annars blir det mest mys hela dagen för mig och lilla 5 månaders tjejen!

morgon pigg

Nu hr vi vart uppe sen 6 och snart dags att sova igen hoppas jag!..såg i gårdagens inlägg att det kunde tolkas lite fel! var hemma på kvällen hon åt mat inte på restaurangen! inte för att nån bryr sig men rätt ska vara rätt ;)

Idag är det som sagt var matprat med BVC på öppna förskolan. Hoppas jag lyckas med Minervas sov perioder bara så hon inte sover mellan 12-14 som hon brukar!
Ska försöka söva henne så hon sover mellan 8-8,40 och sen mellan 11-12 men inte alltid hon vill som jag vill dock ;)


Tisdag

Idag var vi på lunch med 4 andra mammor och deras bebbar! var trevligt och vi åt kina mat , inte för man hinner äta så mycket dock med en attention bebis i knät.
Idag fick Minerva smaka på kött, potatis och grönsaker i en barnmatsburk och det var väl sådär! men det gick ner iallafall :) ca en tredjedels burk blev det nog!

Vi gick lite tidigare då Minerva började bli trött och jag timade det så bra så vi han precis hem då hon gav upp och började " mamma jag är trött gråta".

imorgon ska vi till öppna förskolan kl 13 och BVC kommer dit för att prata mat ! ska bli intressant.
Nu ska lillan sova och jag med snart!

vanligt igen!

Idag var Minerva back in business igen som sitt vanliga härliga jag!
Kanske var för att hon sov så dåligt natten till igår antar jag.
Idag har Minerva ätit gröt både till lunch och middag och oj vad hon äter nu!..till middagen åt hon upp allt jag hade gjort och det var nog 7-8 teskedar skulle jag tro! Så kul nu när hon verkligen fattar hur man gör så nu ska jag börja göra pureer till middag för henne!
Hon fortsätter att träna på att krypa och att ha lameran eller mobilen som mål gör henne väldigt motiverad :) jag la kameran en bit ifrån och först låg hon på mage och sprattla med armar och ben men så kom hon ihåg hur man gör! och denna gång tog hon ett steg med ena knät också! sen plask på mage och sen upp igen :) men sen blev det hopp som hon gjort tidigare men ett steg är ett steg iallafall :)
Gåstolen är en favorit fortfarande och idag gich hon runt i köket på super humör :)

Försökte få ett kort när hon kröp men hon har lärt sig kamera ljudet så fort hon hör kameran klicka tittar hon och pladask ner på mage igen!..tyvärr är det en fördröjning mellan klick och tagning så missar oftast just motivet jag vill ha!


Idag har hon haft 2 långa sovstunder..förmiddagsturen var 2 timmar och eftermiddags turen 1,5 timmar då jag fick sova lite med!

tänder?!?

Usch en hemsk Minerva har vi här hemma! var är vår lilla solstråle någonstanns!

inatt halv 4 vaknar jag av att Minerva ligger och snuttar på mig och tittar på mig med stora ögon! jahopp det var den sömnen det. 1,5 h senare behagar hon somna om äntligen, bara för att 30 min senare få en host attack och ut kom all mjölk hon tidigare druckigt!. På henne, på mig och halva sängen. Andreas tar upp henne till data rummet en timma så jag får försöka vila lite iallafall tack och lov!

Men efter det har det bara varit korta sov stunder och gnäll gnäll gnäll..ingenting duger! och vill tugga, suga på allting så kanske att det är tänder på G nu då.

Hon är lite rolig nör hon lär sig nya saker!
Som när hon lärde sig vända runt var det vända runt, vakna gråta..bli vänd tillbaka..vända runt,vakna gråta etc etc. men nu när hon lärt sig stå på alla 4 är det vända runt vakna ställa sig på alla 4 gråta..osv osv. hur ska det bli när hon lär sig stå ?? Men är ju iofs bra att hon övar på det hon lär sig!

Så min huvudvärk är inte av denna värld idag och jag som skulle storstäda och leta nycklar! men får nöja mig med att springa i tvättstugan idag.

Shopaholics

Idag gick jag, Andreas och Minerva hem till farmor och farfar och hälsade på. Minerva fick äta gröt och farmor matade! Och för första gången åt hon riktigt riktigt bra och t.om gapade efter skeden! Nästan all gröt fick hon i sig med min lilla flicka!

Här matar farmor Mia lilla Minerva


Sen tog vi en promenad till HM då farmor hade sätt en kappa Minerva bara måste ha! Så det blev shopping för hela slanten!. Farmor köpte kappan, hello kitty sockeplast och en ursnygg brun munkjacka både jag och farmor blev tok förtjyst i! Andreas rynka på pannan och visade någon annan neutral munkjacka men nej nej!
Andreas hittade såklart lite saker han tyckte Minerva skulle ha så det blev ett brunt linne, ett vit/brunt linne med texten " daddy loves me" på och en söt tröja med ett rådjur på.
Själv valde jag ut ett par bruna skor att ha i bärselet/vagnen, 2 bruna mössor med nalle puh + Tiger och ett par tillhörande vantar till nalle puh mössan!
Mamma väljer, pappa betalar! nice kombo eller hur ? :)




Minerva fick mannekänga i mössorna och så här söt blev hon:

Nalle puh


Tiger:


Här ligger Minerva på farmors mjuka härliga filt!


och här är Minerva i farmors knä



medans jag suttit och skrivit har nu Minerva krypit fram till mig framlänges! Stå på alla 4..jucka lite grann sen ta fart och hopp..sen jucka lite grann, ta fart o hopp!..osv :) Målet blev till slut min stortå hon sög sig fast vid men började direkt gny efter det! vad nu det kan bero på !!
Men nu kan hon ta sig både fram och bak men bakåt går mycket mycket snabbare dock!


Fredag

Idag är Minwerva mycket bättre! fortfarande lite lite feber men all energi på topp igen! Igår orkade hon inte stå,hoppa rulla runt och allt hon nu brukar hitta på men desvärre så blev hon aldrig så trött så hon kunde få ro att sova istället..sov ca 10-15 min sammanlagt på hela dagen!
NU är det full fart igen på väg baklänges från ena änden av sängen till den andra!

Gåstolen är ihopbyggd och den verkar vara en succe! idag han jag t.om koka ägg till frukost medans hon roade sig själv i stolen!
Har inte riktigt kommit på att man ska gå i den men så hade hon hala strumpbyxor på med iofs!


Tog en bild igår när hon var som ynkligast lilla gumman.


Men nu blir det väl back to normal igen!. imorgon tänkte jag storstäda hela huset medans Andreas får ta Minerva! har jag tur hittar jag mina nycklar som försvann spårlöst i måndags.

Mammas lilla sjukling

Minerva har fortfarande feber. 38.8 nu på morgonen stackarn.
Inatt har hon sovit jätte oroligt och gnytt hela natten. själv har jag högst fått en timma sömn så sitter här med kraftig huvudvärk och en början till halsont.
Tack och lov är ju Minerva lugn och snall när hon har feber så kräver inte alltför mycket uppmärksamhet just nu.
Förhoppningsvis kan vi sova lite snart och antar hela dagen blir en sova vaken sova dag!

febrig

En liten febrig Minerva sussar så gott bredvid mig

BVC+ spruta

Nu har vi kommit hem och lilla stumpan har följt sin nya viktkurva nu! "stolt mamma". Så nu väger hon 6435g
(för 3 veckor sen 6090)
Hon har växt 3 cm så den kurvan gick nästan käpprakt uppåt :) så nu är hon 67,5 cm lång. Så skööööööönt men inte så konstigt när hon tuttat minst varannan timma plus fått lite gröt med!
Här har vi henne när sköterskan mäter huvudet på henne!

(pappa kom från jobbet för att vara med så därav målarkläderna ;p)

Här försöker vi ta kameran från mamma!


Här är Minerva när hon suger på överläppen som hon så snyggt börjat med!


och sist men inte minst den hämska SPRUTAN!!! 1 i vardera ben och stackarn skrek och skrek men det gick över väldigt snabbt iallafall!



Nu ligger hon och bajsar hör jag så dags att vara lite mamma!

My precious



Min lilla tjockis! tror nog hon har gått upp en del sen sista BVC då hon börjar få sin dubbelhaka tillbaks! Blir spännande imorgon att se! Och sprutdags blir det också!

Solen skiner och det stormar ute! mysigt att bo högst upp när det blåser så här :)

Idag har vi inte gjort någonting förutom att jag faktiskt fått lite städtid i köket då Minerva satt i sin gunga sålänge! Vi ska inhandla en gåstol nu med åt henne som hon kan stratta runt i :)

RSS 2.0