valborg

nu ska vi alldeles strax gå och möta Minervas moster och kusiner som kommer med bussen!
Tur att Essa är lätt road på bussen iallafall..woooooow titta en Volvo!! hade varit hans nöje tydligen sa syrran!
Imorse var vi och stor handlade på Willys med farmor. Farmor la beslag på sin sondotter så jag kunde handla vad jag behövde i lugn och ro.
ikväll blir det valborgsmässoeld och hockeyn är kl 4 så blir fullt upp resten av dagen.
Imorgon ska vi till parken och grilla på dagen så kan bli segt med uppdateringar denna helg när syrran är här men ett och annat inlägg blir det nog.

stor städning!

skickade ut mannen på promenad med Minerva så jag kan städa lite! lite svårt att få tid till sånt och dammråttorna börjar komma fram för att leta efter mat ><
Men uschja vad tråkigt det är att städa dock!..nästan klar nu iallafall och svetten rinner friskt.
inatt har lillan sovit i stort sett hela natten med 3 avbrott för tuttning! så mamma har också fått sova ganska mycket!

Apropå karlar så har dom inte mycket innanför pannbenet ibland! igår lagade Andreas mat och idag tänkte jag att jag tar resten av korven som blev över till maten ikväll!..innan jag gick till kylen kunde jag nästan svära på att korven skulle ligga där helt öppen utan plast etc..och hade jag inte rätt ? Hur svårt är det inte att fatta att mat torkar ut om man inte lägger det i plast! likaså med prickikorven!..går bra att öppna paket men att sen lägga in det i en plastpåse det är mindre lätt minsann! Så! nu har jag fått spy galla lite på han med ;)

imorn kommer syrran och ungarna, kul kul

promenad

Idag gick jag och Minerva in till stan och shoppade en rosa solklänning och en vit solhatt..helt sjukt egentligen..jag som varit så anti rosa och bebis söta saker är helt galen nu sen det blev en flicka som tittade ut!
Nästan allt jag tittar på nu går i rosa...jättesöta hello kitty kläder fanns det med men det får vänta tills sommaren :)
2 timmar var vi ute och nu har jag så ont i livmodern så jag vet inte vad jag ska ta mig till..det här med att vila och ta det lugnt passade bara mig innan graviditeten! nu vill jag ut så mycket som möjligt.
kallt var det idag med! 10 grader och jag som gick ut i t shirt! bra jobbat.
Fick ringa Andreas så han kom och mötte oss halvvägs för jag hade så ont så jag inte orkade dra vagnen längre.
Tur att syrran och ungarna kommer på torsdag..då lär Mariyama lägga beslag på barnvagnen och Minerva antar jag :)..valborgsmässoeld på torsdag blir det ,sen grillning i stadsparken på fredagen, ska tydligen bli toppenvarmt i jönköping i helgen!

want to change bredband!

Tele 2 kringgår Ipredlagen

Telekomoperatören Tele 2 tänker följa internetoperatören Bahnhofs exempel och förstöra alla användaruppgifter som kan begäras ut enligt Ipredlagen.






Se om Telia tar efter då!

jag vann!

Andreas gissade att Minerva skulle väga 3,7 kilo idag och jag gissade 3.8 och hon vägde 3.810!..så hon går upp i vikt som hon ska :) på måndag när vi ska dit igen borde hon ligga på 4 kilot!

yey!

inatt fick jag sova!
Minerva ville bara ha mjölk kl 20.00, 00.00, 02.00 och 06.00..i 2 av fallen väckte jag henne! evil mamma!
Hon sover fortfarande och 3 timmar sen mjölk så dags snart igen antar jag!
Hoppas bara hon inte är sjuk eller nått, att man aldrig kan njuta av läget och vara glad istället!
Idag ska vi till BVC igen och kolla vikten på vår lilla tjockis.

vår vår vår

jätteskönt ute ca 22 grader varmt! inte illa. idag åkte jag och Minerva till zandra och Jessica och hälsade på..bebis Johan också såklart! han har blivit så stor nu, längtar tills Minerva kan sitta själv med etc :)
Var skönt att komma iväg några timmar och Minerva skötte sig exemplariskt!
Hoppas jag får lite mer sova tid inatt för det kan jag verkligen behöva.
imorse runt 5 bröt jag ihop efter 2 timmars snuttande och Andreas fick ta henne på bröstet istället. kommer ihåg jag hann oroa mig i 2 min att hon skulle ramla ner från hans bröst sen zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..sov väl 1 timma tills hon bestämt det var dags för sitt tutte gnäll igen men var riktigt skönt att få sova utan henne på/brevid sig.
Nu ska vi äta mat sen blir det en timmes data tid för mig innan det är dags att knyta sig!..Bones kl 20 får man ju inte missa!
Fast oftast somnar jag mitt i programmen nu för tiden dock.

Just ja ska bara berätta om Minervas leksak!
Av sin moster har hon fått lite leksaker som syrrans kids hade som små. En är en gul björn som låter och snurrar lite! Minerva som redan börjat greppa och sträcka sig efter saker har jättekul med den, Hon lyckas slå på den så den slår henne i ansiktet och hon jollrar glatt varje gång!
Hon har också fått en ny mobil att ha ovanför sängen av Farmor men den har hon inte hunnit utforska än då björnen tar all uppmärksamhet för tillfället!
Här är hon med björnen fast för tillfället var pappa roligare!

zzzzzz

alla har vi vår egen sovstil !


trötter

inatt blev det 2 timmars sömn!.. jippi..
Var jag som råkade väcka henne dock för jag fick för mig att hon inte andades och ruskade försiktigt om henne, men det skulle jag inte gjort för icke somnade hon om efter det ><
Idag använde hon sin babybjörn bärsele för första gången när vi gick och handla..somnade på stört och jag har hittat räddningen på lite privat tid!..just nu sover hon i sängen men blir lätt att bära omkring på henne sen.

20 grader varmt ute är det , rena sommaren!
På torsdag är det valborg och då kommer syrran och ungarna och hälsar på över helgen. kul kul.

Minervas farmor har varit på Ullared idag och handlat lite smått och gott till Minerva!
Aldrig fel att vara enda barnbarnet inte!

grattis!

idag är Minerva 2 veckor! sjukt fort går dagarna men samtidigt känns det som om hon är minst en månad gammal.
Inatt drömde jag att det var meningen att min kompis jeanette skulle adoptera Minerva när hon föddes! Och jag gjorde allt för att det inte skulle hända, usch o fy vilken dröm!

När börjar egentligen bebisar att kravla ?
Jag skrattade så gott igår kväll när vi skulle sova. Minerva sov på sin favorit plats, dvs min mage. Helt plötsligt började hon pusta o stånka o ta i ända ut i tåspetsarna! hon förflyttade sig sakta men säkert upp för min mage tills hon nådde mitt huvud, där vände hon riktning åt sidan istället, sakta men säkert neråt igen på höger sida tills hon äntligen hittade målet! min tutte!! Antar hon har väldigt bra luktsinne lilla damen! Detsamma i morse då hon låg en bit ifrån mig i sängen, jag slumrar till och vaknar  av ett AJ min tutte!..då har hon tagit sig fram till mig och sugit sig fast!

Jag åt 200g katrinplommon i förgår mot min förstoppning och det satte mer fart på minervas mage än min kan jag påstå!..SPLASCH lät det hela dagen igår från lilla damen! Tur man har blöjor så det räcker och blir över!

Idag börjar hockey VM fast jag kommer nog bara kolla Sverige matcherna dock.
Ikväll lirar Tyskland - Ryssland och Schweitz - Frankrike

mamma tid!

idag fick hon faktiskt ligga själv och sova! Det gör ont i hjärtat men har svårt att tro att alla mammor ligger i sängen med sin bebis hela dagarna!
nej, dags för ett liv nu!
Får sluta vara så mammig helt enkelt, ska försöka vänja henne med sin egen säng med tänkte jag.
Gått ner ännu ett kilo så bara 3 kilo kvar nu men syrran sa nått jag inte tänkt på och det är ju att mina boobs är ganska heavy med så räknar man bort dom har jag ju gått ner mer!..Andreas tänkte jaja eller hur! men låt henne tro det..så han fick känna på ett och jeeez sa han!...hah! där ser du!
Hon har sovit över en timma nu så jag har t.om haft lite tid att spela WoW! men raida är nog för mycket att hoppas på dock!
Snart ska vi ut på promenad när hon vaknat..verkar vara riktigt varmt ute. 15 grader kl 9 imorse!

min lilla tjockis

3590 vägde hon hos BVC idag och har växt 2.5 cm!
hon har utslag som blossar upp efter ammning och sköterskan tyckte det såg ut som hormonplitar som dom får efter 1 månad..problemet är ju att Minerva bara är 12 dagar och sköterskan tyckte det var lite väl tidigt att få det nu!
men som sagt så är hon ju tidig på allt, tror hon har glömt att hon föddes 2 veckor försent och inte den 27 mars!

Willys

idag fick Minerva följa med och stor handla!
Så här fin är hon när hon sitter i kundvagnen!


5 paket blöjor fick det bli så nu har hon så det räcker ett tag!

BVC

idag var sköterskan från BMC här på hembesök. imorgon ska vi dit och väga lilla tjockisen.
Hon blev väldigt förvånad av att Minerva redan nu kan fixera blicken och följa med, var tydligen väldigt tidigt sa hon!
Mammas duktiga lilla flicka!
Själv har jag förstoppning, aj aja aj, får mig att bli påmind om krystningsvärkarna jag hade, enormt tryck men går inte att få ut någonting!
Minerva däremot sprutar ut bajs för glatta livet, 100 blöjor på 8 dagar förbrukade hon! inte illa.
Hon har förmågan att tima in det med, så fort vi byter blöja bestämmer hon sig för att lätta på trycket igen, antingen där fram eller där bak!..tur att hon är tjej så det inte sprutar hej vilt dock!

Så här fin är Minerva idag, hennes kinder blir så tjocka och roliga när hon sitter i bilbarnstolen!!

kalv no more!

Min lilla kalv försvann inatt!
Från att ha mjölkat ca 1 gång i timman beslutade hon sig för att sova istället!
Ammade henne vid 11 sen kl 2 vaknade jag av att min ena spene höll på att srängas itu!..mjölkproduktionen är det då nada problem med.
Fick väcka henne så jag kunde amma henne men med sprängfyllda bröst räckte det ju såklart med bara ett bröst så kl 5 var det dags igen fast med det andra då.
kl 8 valde hon själv att dricka så hoppas det blir mer snutte på dagtid och mindre nattetid nu då.
Idag ska jag köpa bröstpump så att jag slipper väcka henne mitt i natten!
Var väldigt skönt att få sova, vore skönt om hon kommit in i snutta var 3e timma perioden nu.

11 kilo har nu rasat bortsen jag kom hem och har 4 kvar tills jag väger vad jag vägde innan jag blev gravid. När jag kom hem från BB hade jag bara gått ner 4 kilo så var lite rädd det skulle ta låååång tid men när väl ammningen satte igång så bara slukades det kilon ihop med mjölk.
bra bra!
jag har desutom klarat mig galant från min bulimi som jag trodde skulle bli ett stort problem efter födseln men kan stolt säga att under förlossningen när jag kräktes av värkarna var sista gången jag kräkts!

imorgon kommer BVC på hembesök och då får vi se hur mycket vår lilla parvel har ökat i vikt.

Mariyamas dikt!

min systerdotter skrev en så fin dikt om Minerva idag :)

En kusin har jag fått, oj det gick snabbt som ett skott.
Minerva Isabella blev hennes namn, 
jag kan inte vänta tills jag får hålla henne i min famn.

Annsofi är hennes mor
och Bob blir som en extra bror.
Andreas är hennes far
De går med henne alla dar

Lilla Minerva hon är söt,
men än kan hon inte ens knäcka en nöt
Men mjölk kan hon dricka, 
det är bra hoppas hon inte får hicka,
nej det borde hon inte ha

Det var allt från mig den skickar jag nu till dig! :)

Visst är hon duktig!! :) kram på dig Mariyama!

igår blev det inget bebis johan besök iom att han var lite förkyld och är dumt att ta några risker så här i början.
Minerva har fått lite fel dygnsrytm nu! vaken flera timmar på natten och sover som en stock på dagen!.
På tisdag kommer BVC på hembesök och väger henne, hon börjar bli lite knubbig så det är ju bra :)..mina bröst håller på att sprängas dock av all mjölk produktion!

yey utvilad!

Inatt har hon fått sova på mitt bröst vilket resulterade i att jag fick väcka henne varannan timma istället för det blev så varmt! Försökte lägga ner henne på hennes plats men det gick sig inte såklart så tillbaks på bröstet!
idag ska Andreas på rollspel dock så då kan hon få sova på hans plats istället.
Själva ska vi hälsa på en annan bebis som heter Johan!..han är lite äldre än Minerva dock.
Lite jobbigt att vara ute för länge innan hon fått in sin 3 timmars tuttning istället för stup i kvarten.
Igår hos sin faster blev det lite jobbigt med all uppmärksamhet och att inte få snutta när hon ville men hon överlevde det också!
8 hela dagar är hon idag med, tiden går sjukt fort nu.

sova ? no more!

inatt har lillan hållt mig vaken från 2 till 5 då hon äntligen somnade om. tyvärr är det inte lika lätt själv att somna då dock, så har väl sammanlagt fått 2 timmars sömn.
Sköna är att hon inte gråter utan gnyr istället.
Igår försökte jag mig på att raida i WoW men det funkade i 15 min sen var det kört och fick bli sängen som mjölkmaskin istället!
ikväll ska vi till Minervas faster som fyller år på lite fika, då ska Minerva få ha sin första klänning på sig!

Färgfullt!

Min kompis Jeanette skulle svimma om hon såg min lilla Minerva idag när vi skulle ut!


Och så rosa mössa på det!
Jeanette är ett "kläder bara måste passa ihop färgmässigt" freak ;)
Men vem bryr sig när man har en så fin dotter!
Nu snusar hon sött så jag har lite mamma tid framför datorn!

Minerva

Minerva var en visdoms-, konstnärlighets- och handelsgudinna i romersk religion.

Minerva var identisk med den grekiska gudinnan Athena och liksom hon framställdes Minerva i sin krigarmundering. Båda gudinnorna var viktiga gudomar och tillbads på central plats. Romarna tllbad Minerva i ett tempelCapitolium.

 

Idag har Minerva fått bada i handfatet för första gången, lite gnäll när jag satte ner henne men sen verkade hon trivas som fisken i vattnet!

Minerva efter badet!

 

idag har vi sovit enda till halv 11, med ett snabbt uppstigande kl 7 när Bob skulle till skolan.

Börjar sakta men säkert att återhämta mig från dom sömnlösa dygnen så snart kanske man orkar bli lite mer aktiv igen.

Inte helt fel med frukost på sängen etc ;)

 

Här har vi ett prakt exemplar föresten på hennes tår som jag tidigare berättat om!

En tjej som står stadigt på jorden!

 


Händelserika dagar!

Så här ser min dag ut.
07.00 - 07.30 upp och se till att Bob kommer iväg till skolan, äta frukost, byta blöja och amma.
07.30-12.00 tillbaka till sängen och amma lite mera tills lillan somnar, se på tv för går jag upp vaknar hon och ska ha tutte igen.ammar sova ammar sova etc
ca 13.00-14.00 promenad
14.00-18.00 tillbaka till sängen, amma sova amma sova amma sova
18.00-19-00 laga mat och äta!
19.00 lite dator tid
sen tillbaka till sängen och påbörja rutinerna igen natten igenom!

hon borde väl få lite mer mat/dygnsrytm sen så man kan va uppe lite längre på dagarna kanske.
Tur man har något fint att titta på iallafall!

Världens snällaste ?

idag var vi hos doktorn..usch stackars liten när dom tog PKU testet..nål i huudet och ut med blod som skulle fylla 4 circlar!..efter 3e blod circeln börja jag gråta så då fick modiga pappan ta över ;)
Hörseln var perfekt! gav utslag nästan direkt och barnmorskan blev förvånad för det brukar ta en stund! tummen upp.
Efter födseln får dom högst gå ner 10 % av sin vikt inför detta besök och våran liten hade inte alls gått ner mycket! tummen upp. Visar att hon är en jävel på att tutta! :)
Hon har sen födseln haft gult var i ögonen..ganska mycket som rinner så var lite rädd det var ögoninflammation. Doktorn sa att vi skulle badda med papper och vatten några dagar och se om det blev bättre, men hör och häpna! Vår lilla miss perfekt gråter i stort sätt aldrig..är hon missnöjd,hungrig etc blir det mest gnäll så efter doktor besöket idag var det faktiskt hennes första tårar och det visade sig att efter sina synda floder så försvann problemen med det gula varet!..var det som behövdes, att hon skulle sätta igång tårkanalerna med.,Antar det inte alltid är positivt med snälla barn :)

idag har vi varit på en liten promenad i vårvädret..orkar gå ca 10-15 min sen får jag för ont så man får ta lite i taget antar jag.
Just nu ligger hon i bilbarnstolen och sussar sött så jag fick lite dator tid igen!


Pappas fina sugmärken från imorse :


Bild på tossingarna får komma vid ett senare tillfälle då jag inte vill störa henne genom att pilla av byxorna för en bild!




farbror doktor

nu ska vi till doktorn för undersökning och PKU prov tydligen!..så svårt att hitta tid men hoppas få lite dator tid idag! nu har iallafall Andreas flesta släkt träffat Minerva och idag blir det hans moster och kusin som får komma! sen blir det paus så jag får lite lugn.

hahahha ett gall skrik från Andreas ! kommer in och en liten dam tog fel på mamma och pappa! hon sög sig stenhårt fast på pappas bröst i hopp om lite mjölk!! kvar lämnade hon ett sug märke!
Nu förstår han varför jag säger aj aj aj varje gång hon ska suga sig fast hehe.

hmm hittade ett jättebra sätt att amma nu, hon ligger i knät på en kudde i brösthöjd och snuttar och jag har båda händerna fria! helt prefekt!

idag trillade sista biten av navelsträngen bort med, skönt, blir det lite lättare med blöjan!

nej nu måste jag göra oss iordning för doktorn, senare ska ni få se ett riktigt kul kort på hennes fötter! hon har nämligen helt enormt långa tår !!..doktorn skratta gott när han undersökte henne i fredags!

Förlossningen

Nu får den stolta fadern passa henne lite medans hon sover så jag får 10 minuter för mig själv framför datorn :)
Får berätta lite om den "underbara" förlossningen till att börja med.

Det började med att vi åkte in torsdag morgon för igångsättning. Tyvärr var jag inte öppen tillräckligt och en bit av livmodertappen fanns kvar så jag fick en tampongliknande sak satt bakom tappen för att mjuka upp den. Nu var det så att den gav mig värkar med ( vilket tydligen var väldigt ovanligt) varannan minut hade jag kraftiga värkar i 9 timmar,Dom försökte att stoppa värkarbetet med Brikanyl men det gick i 15 min sen började allt igen. Efter 9 timmar kunde jag inte stå ut mer så då fick dom ringa jourhavande doktor som låg och sov för att komma och se om jag var redo än.
Det var jag äntligen så dom kunde påbörja vattensprängning och förlossning. .När väl dom sprängt vattnet och värkarna äntligen kunde börja göra den nytta dom skulle så gick allt lite bättre. Efter 3 timmar var jag öppen 3,5 cm och iom min smärta så fick jag ryggmärgsbedövning redan då ( annars får man inte det förens efter man är öppen 4-5 cm.)..lustgasen hjälpte inte alls förutom att det blev lättare att tänka på andningen..
Ryggmärgsbedövningen var kul dock!..all smärta försvann men istället vid varje värk kändes det som jag skulle bajsa på mig..jag bajsar på mig jag bajsar på mig! skrek ja varje gång..nej då det kommer inget här inte sa dom.
Tänk er att ni är superhåd i magen och har en jättetjock korv som vill komma ut och ni trycker och trycker utan att den kommer, så kändes det för mig varannan minut.
Vid halv 2 på natten var jag äntligen öppen tillräckligt för att få krysta. Äntligen skulle jag få krysta ut bajskorven..Så vid varje kryssnigsvärk fantiserade jag att jag satt på toan "TRYCK TRYCK TRYCK!"..hann med ca 3 tryck på varje värk sen var det bara att invänta 2 minuter för nästa omgång. Så där fick jag hålla på i 2 timmar till..på slutet var jag så trött att jag slumra till mellan värkarna..tryck tryck tryck sov en minut tryck tryck tryck..
När bebisens huvud började komma ut så började det onda komma med så varje krystning skrek jag "det går inte det går inte" ge mig sugklocka!!..men dom hejade på mig ganska bra där " oh tryck oh tryck du klarar det o en gång till o tryck"..i början åkte huvudet in igen efter att värken var över så kändes som man fick börja om igen och igen och igen..till slut så fastnade huvudet dock när det var igenom hälften och aj vilken smärta medans man väntade in nästa verk och krystning.
När sista kryssningsvärken var över kände jag att nej nu skiter jag i detta! den ska uuuuut..så jag krystade en gång till även fast värkan var över och TJOFF!..ut flög hon som en hal ål :)
Första jag kommer ihåg att jag kollade var efter en snippa eller snopp!..en flicka en flicka grät jag :) Sen kom energin! jeeez vad pigg jag blev..fick amma henne och Andreas gick ut och smsade omvärlden :)..Då var alla 20 timmar redan glömda och förlåtna!

tack och lov att hon inte var en tjockis så det minskade på sprickningar etc så jag behövde bara sys lite granna!
Deremot är hon jättelång så alla 0-1 månaders kläder jag köpte blev ju för små såklart :)

Idag kl 12 kommer hnnes faster + sambo, gammelmormor,gammelmorfar på fika så nu ska jag mata henne en gång till ( Andreas ropar från sängen" hon är hungrig!") sen ska jag baka lite.

återkommer när jag får nästa paus, finns massor att berätta!

Minervas första napp!


Välkommen till världen


Minerva Isabella
Född fredag 10 April kl 03.37
3,4 kilo och 53 cm lång

Återkommer senare idag när jag får mer tid..just nu har jag en liten attenion girl att ta hand om

bebis idag!

nu äntligen är det iallafall dags!
om 20 min bär det iväg för denna smärtfulla,intensiva,skrikiga,sväriga och helt helt underbara dag!
Var jättenojig för vi kunde inte väcka den lille imorse,fick ingen kontakt alls men efter ett glas starkt söt saft verkar den börja röra sig lite nu iallafall!..har ju varit så orolig hela tiden och nu sista dagen är man väl extra orolig kanske!..om 50 min är jag där och då kan dom lyssna hjärtljud iallafall om det skulle vara att den har navelsträngen runt halsen eller något annat!..usch som jag tänker! :(..allt kommer gå toppen bra och ikväll har jag en bebis på magen istället för i !!

går allt som det ska och det inte drar ut på tiden är jag nog hemma i morgon igen!..vill inte stanna för länge så står i min journal att jag vill hem så fort allt funkar som det ska! :)

blir en liten häx bebis på självaste skärtorsdagen!

Färjestad vann Guld igår :(..riktig rysare på slutet, synd att det inte blev någonting av alla chanser HV fick bara.. jaja grattis till er Karlstadsbor iallafall!

torsdag 7.30 garanterat!

japp, imorn halv 8 blir det igångsättning..först salva för att öppna upp sen sprängning av vattnet etc :)
Var fullt på förlossningen idag så dom frågade om jag kunde vänta till imorgon och en dag till kan jag väl stå ut :) är ju hockey ikväll med!
Så idag blir det alot of vila och slack.
Ont har jag som attan efter hon varit o grävt där nere!

nu blir det sängen!

here we go!

om en halv timma bär det av!.
nervös ? nja lite, mest för att dom skulle säga att nej tyvärr vi väntar till lördag!.
Syrran berätta att när hon blev igångsatt med sin dotter skulle hon vara där halv 8 med och 8 började dom och bebis kom på kvällen!..ushja, snabbare bebis vill jag ha!

jaja återkommer senare idag om ingen bebis eller imorn/övermorn om bebis! :)

en dag kvar! "håller tummarna"

imorgon vid den här tiden vet jag om jag kommer ha en bebbe imorn eller inte :)..hoppas hoppas dom kan sätta igång mig!
just nu känner jag ingenting men det gör inte så mycket då jag vet att det ev bara är en dag kvar nu.
Tänkte ta en lång promenad idag för att göra kroppen lite mer redo inför imorgon :). igår storstädade jag hela huset! helt sjukt vilken energi jag fick, var den nu kom ifrån..sovit med ca 2 timmars mellanrum hela natten så känner mig helt utvilad idag.
Ibrahim ( systers mellersta son) är ju här på påsklov och okuperar min dator så igår la jag mig redan kl 7 :) fast somnade inte förens efter halva SCI ( så vaknar man självklart när sluttexten rullar ><).
Idag ska jag stor njuta av min ev sista dag som gravid och utan barn!..allt känns såååå mycket lättare nu när jag fick ett datum istället för att varje morgon bara hoppas hoppas.

Fast vem vet..bara för att jag har 100 planer för idag och är ganska säker på att lilla livet inte kommer idag så gör den väl det :)..men den är så välkommen endå!

äntligen händer det saker!

kommit hem nu från barnmorskan och jag var öppen 2-3 cm så hon gjorde hinnsvepning på mig ( tror jag iallafall ) var det hon skulle göra iallafall och hon sa hon masserade etc!..så har ingen bebbe kommit innan onsdag har vi tid på BB halv åtta på morgonen, Då skulle jag ha med mig min packade BB väska ( som förövrigt fortfarande är opackad) så hoppas på igångsättning då. Men var det så att jag inte var helt mogen för det skulle jag troligen få vänta med igångsättningen tills lördag, självaste påskafton.

Var lite roligt hur man tänker när väl värkarna sätter igång som igår kväll :
jag : men men, jag måste ner med mina glas som står vid datorn.
Andreas : det ordnar sig
jag : men jag måste städa!
Andreas: det ordnar sig
jag : men jag måste lämna pengar åt bob så han kan köpa apelsiner!!
Andreas : men sluta oroa dig!!

jaja..idag tänkte jag köra på med lite städning etc för nu vet jag ju att det är på G kommande dagarna :)

Bebisen vägde förövrigt 2.9 kilo så tack och lov ingen bamsing!..beräknad vikt vid födseln skulle bli ca 3,1 sa hon..det är bra så mina 2-4 kilos blöjor inte blir för små!

lugnet före stormen

igår kväll kl 20 över 10 började värkarna! pang på bara 5 min mellan varje..ooooooooont gjorde det så in i hvete.
10 över 11 säger Andreas att han ska försöka sova lite men att jag ska väcka honom om det fortsätter. Det var dom magiska orden antar jag..pang, borta, bortblåst, no more!
Så var ju bara att hoppas på att det skulle komma igång igen under natten men icke sa nicke.

Nu ska jag iallafall iväg till barnmorskan och jag blir förtvivlad om jag inte är öppen nog för en hinnsvepning.
10 dagars övertid idag, så himla kul!! eller nått ><

ännu en natt..

Inte mycket har hänt under natten, lite mer av slemmproppen kom ut och har sprungit och kissat minst en gång i timman! lite ont här och där som inte resulterat i något mer.
9 dagar över tiden och väntan är hemsk som vanligt. imorgon kl 9 blir det barnmorskan iallafall och nu borde jag nog vara öppen annars blir det att boka tid för igångsättning. Riktigt envis liten rackare där inne som inte förstår att det är bättre här ute, eller det kanske det inte är iofs ?.

Drömde att jag skulle kamma mig och var så tovig så halva håret åkte av, fick mig att inse att det iallafall kanske är dags att färga om det..har inte färgat det sen jag var i stockholm och det var i slutet av nov 0o. och inte såå snyggt med mitt blonda råttfärgade hår som växer ut ><
Blir att köpa färg idag så jag ser respektabel ut inför min bebis!. stackarn blir väl jätterädd annars!

Imorgon kommer min systers andra son, 14 åringen och ska vara här över påsklovet. bra timing när det är dags för BB och allt!
2 tonårs killar ensamma i 1-2 dar ! Tur att det är datorerna som lockar ändå så behöver inte vara direkt orolig :)
Är nog mer orolig hur det kommer se ut i mitt snygga kök när jag kommer hem dock! Jag är sjukt stolt över köket faktisk! Det är sånt där lyxkök med inbyggd micro+ugn i skåpet typ och svarta ugnsplattor!. Andreas har vart med och byggt köket när det var hans mamma som bodde här ( vi tog nämligen över deras etagelägenhet när dom flyttade till nybygget här i jönköping ). 5 rok ( egentligen 4 men data rummet är en ombyggd klädkammare med fönster och allt! )..6400 i hyra, i Stockholm betalade jag 5500 för min 3a som jag bodde ensam i, och det var ute i ghettot Vårberg medans denna i jönkping ligger inne i stan!..lite skillnad på priser :)..Så nu känner jag mig lyxigt rik fasten jag egentligen är fattig som en kyrkråtta :) 5k i månaden är ju inte en höjdare precis men jag står för mat + hushåll och andreas för räkningarna så det funkar perfekt :)..
Här är en bild på "mitt" lyxiga kök ( kallar det för mitt för det är ju ändå bara jag som städar och lagar mat! )

Slemproppen!

var ute på promenad nu i vårvärmen med Andreas en stund och det satte igång det onda igen ! :)
och när jag gick på toan såg jag att en bit av slemproppen kommit med!
Så hoppas jag öppnar mig nu tills måndag så jag är redo för hinnsvepning!! :)..fast hoppas ju hellre på bebbe inatt eller imorn dock :)

Sätta igång förlossningen!

Fick email från en babysida..grattis ditt barn är nu 1 vecka gammalt! jeje eller huuur ?
Sen stod det också tips att få igång förlossningen om man inte hade fött än..ett av tipsen var detta :

• Ha på dig dina mest exklusiva trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).

Kan fungera!!! ;p

Synd att allt bara är myter och bebben kommer när den och kroppen är redo ><

psyket nästa

inatt bröt jag helt ihop, det blir ingen bebis för mig inte. All smärta bara försvann och jag orkar inte längre nu. 8 dagars övertid nu och verkar inte hända ett skvatt.
Jag bara grät och grät men det är väl hormonerna som spökar med antar jag.
Igår efter jag vart på öb ( 2 timmars promenad) trodde jag allt var på gång men blev lurad igen >< Jag har ju fortfarande den här rädslan med att det ska hända något innan födseln med bebisen så jag vill ha ut henne/han nu så jag inte behöver oroa mig. Tänk känslan om ca 5 dar : Din bebis dog imagen igår för att den inte fick näring eller forstervattnet hade gått utan att jag visste om det etc...Att då hela tiden gå och veta att om den bara kommit i tid..om den bara kommit 2 dar tidigare. Ärligt talat vet jag inte om jag skulle överleva att förlora mitt barn.
På måndag ska jag till barnmorskan iallafall för hinnsvepning om jag öppnat mig. annars får hon boka in tid för igångsättning, för jag är verkligen på gränsen till sammanbrott nu.
idag tänkte jag ta bussen till  köpcentret A6 och köpa en babysitter och kolla efter en cool keps! Som matchar dom supertuffa babyskorna!!

Det blev en pojke!

om man får tro på min dröm iallafall!
Sjuk dröm var det. Jag måste hamnat i psykos eller nått för bebisen var jättestor,flera månader typ. Daniel hette han och det vet både jag och Andreas att det ska den inte göra!..och förskräckligt ful!!! får man säga så ? Jag som kommer få ett så vackert barn!
Först visste jag inte om det var en pojke eller flicka så fick klä av den igen för att se efter. Sen skulle jag amma och det gick åt skogen det med!
Helt plötsligt satt jag på tunnelbanan på väg mot fruängen ( vad jag nu gjorde i stockholm) och skulle amma igen, fram med bröstet bara mitt i folkmassan.
Nu är det så här att jag absolut inte har något emot folk som ammar offentligt, kommer jag med att göra men jag kommer skyla mig med babyfilten för mina bröst är min beskådan och inte alla andras så handlar mer om mitt dåliga självförtroende här.
Så jag vet inte riktigt varför det blev så i dömmen, men men. Så plötsligt började han prata och då var han tydligen ett år redan ><
Men skönt att det var en dröm iallafall för min lilla bebis kommer vara nyfödd året om!!!

inget nytt annars på födelsefronten..har ont som vanligt men inget starkare än så :/ 1 vecka övertid idag! jippi..eller nått..
Funderar på att ta en långpromenad om det går..bort till ÖB. dom har lösviktsgodis för 3.90hg nu. blir perfekt att handla där till syrrans 4 kids. kan dom få ett halvt kilo var och jag kommer undan med 20 kr per barn!
Syrran sa i telefon imorse : Redan ?? då blir det ju gammalt!..men hallå ? hur ofta tror ni dom byter ut godiset i affären då ? knappast en gång i veckan så håller det där ska det väl hålla en vecka i en plastpåse i mitt skåp !
Största faran är nog att  godismonstret Andreas ska hitta påsen.
Men iallafall så funderar jag på att försöka gå dit och ta bussen hem sen. fast det räckte med att gå ner i trapporna till köket nu för att ta lite fil och jag fick kramper så vi får väl se ><

Hockey idag iallafall! 1-0 i matcher för HV.

Doktorn

jaha var man hemma igen nu då!
Först fick vi vänta en timma på att få komma in. Väl inne undersökte hon mig och tyvärr var jag inte så pass öppen att det gick att göra hinnsvepning :((( men hon masserade iallafall fast det var ingen garanti sa hon :/.
Så har den inte behagat titta ut innan måndag skulle jag be min BM att kolla om jag hade öppnat mig då och göra hinnsvepning då istället men jag hoppas på bebis innan dess dock! och då skulle vi diskutera tid för igångsättning etc..
jaja thats it!
nu ska jag gå och vila lite.

här sitter jag igen..

jaha ingen bebis inatt heller men har freaking ont..halv 11 ska jag iallafall vara hos läkaren så får se vad dom säger :)
HV vann igår med 4-1..Så nu får du komma lilla bebis så vi kan se på matchen imorgon tillsammans!
Återkommer senare med info hur det gått hos da doc.

på G tror jag!

nu börjar det hända saker i kistan minsann!
Började imorse när jag skulle ut på den där promenaden..kom bara nerför trapporna då jag insåg att det fick bli willys bakom hörnet istället för promenad..Såå ont när jag gick och med smärttoppar som min syster i telefon klockade åt mig med 5 min mellanrum!..fast väl hemma slutade det tvärt 0o.
men nu för ca 2 timmar sen har det börjat igen..mycket ondare, aj aj aj. varken bad eller alvedon hjälper och det är ju ett gott tecken :)
När jag sitter ner är det relativt lugnt men kan inte ens ta ett steg utan att kvida!
Väntar på att det ska sätta igång ordentligt så jag kan ringa in.
Andreas smög iväg på rollspel nu men tack och lov är han hemma på 10 min om det behövs!
Nu börjar snart hockeyn jag ska se så har jag lite tidsfördriv medans jag väntar!
Hoppas bara det inte är falskt alarm igen ><
Annars ska jag ju endå till sjukhuset imorgon så om inte annat händer det väl nått efter hinnsvepningen :)

Tycker att bebben är elak faktiskt..den har legat så lugnt hela dagen, antar den vilar upp sig för vad som komma skall, men när Andreas kom hem och jag beklagade mig över detta behövde han bara lägga en hand på magen och vips var det full rulle ><
Antar vi har en liten pappas flicka/pojke här =/

1a April

Blir det ett april skämt jag har i magen måntro ?
Just nu är det väldigt lugnt dock så verkar inte som det.
Imorgon är det dags för läkar besök och hinnsvepning om jag är öppen så bebis till helgen om jag har tur!
Inatt har jag drömt väldigt mycket om dödan ( pga tidigare inlägg) men för en gång skull var inte min lilla bebis inblandad iallafall.
Men igår när jag skulle sova fick jag värsta nojan att den dog. Den hade lekt med mig en lång stund där i magen..Sparka på min hand..bort med foten..sparka igen etc Sen så slutade den och låg helt blickstilla, med benet hårt tryckt mot min mage..hur jag än petade och höll på rörde den sig inte!! Fick till slut lägga mig på sidan som den inte gillar att jag gör och då blev det lite buffar och puffar : )..Efter det lät jag den sova igen!
Men usch vad man nojar upp sig hela tiden !

Skulle vattnet gå idag och jag ringer till Andreas kommer han nog inte tro på mig ><
Men han skulle nog inte klaga om det blev en liten 1a April bebbe minsann.. mitt lilla april skämt kallade han bebisen nu på morgonen 0o

Hockey ikväll!!! HååååVeee Blåååå ( börjar bli bra på det där, inbiten AIKare som jag alltid varit ><)

R.I.P Sabina

Natten till igår dog Sabina, mamman som kämpat så hårt och starkt mot sin cancer. usch vad jag grät när jag läste hennes familjs ord på hennes blogg. Har följt bloggen sen november och man har hoppats så starkt på nya behandlingen hon skulle göra, tyvärr fick hon inte den tiden på sig :(
linkat till sidan tidigare men här är den igen:  http://www.mittlivsabina74.blogspot.com/

Du slipper din smärta nu Sabina, och mina tankar går till dina barn och din familj+vänner som så starkt kämpat vid din sida.
                                                                 Vila i frid

RSS 2.0