Grinchen!

Nu har jag varit i farten igen! Blev magsjuk i förrgår såklart. Alltid ska det vara nått ( trodde jag var bakis först men så var det inte!) Men blev bättre redan under natten och igår var jag som vanligt igen däremot är Andreas magsjuk nu, inte lika allvarligt som förra året dock! ( sen blir ju killar 100 ggr värre med iofs ;p)
Så nu får vi se om syrran + kids klarar sig eller åker på nått dom med.

Igår var det iallafall full rulle igen och vi gick förbi ica maxi och Röda korset. hittade en jättesöt docka för 15 kr och en Babar CDfilm på Röda korset för 10 kr.

idag ska jag till tandläkaren med Minerva då en av hennes tänder verkar vara sönder. Och när jag skulle titta på den igår så upptäckte jag att en ny hade poppat ut utan att jag märkt det. Så nu har hon 3 tänder där nere!

Igår till middag åt hon så hon storkna! En tallrik gröt med smör/rapsolja i, en hel ask med fruktpure/ris och ett smörgåsrån med mjukost! Då var hon hungrig minsann!

2 dar till nyår och då ska vi grilla oxfile, mums!

På lördag åker dom hem och då återgår allt till det normala igen. Kommer kännas konstigt , framförallt för Minerva som verkligen fattat tycke för sina kusiner!

Fullt upp

Får inte riktigt tid att skriva då det händer saker jämt nu när syrran är här.
Men julen flöt på bra och bilder kommer när jag får lite mer tid!. Så fort Minerva vaknar ska vi göra pepparkakshus. Igår var jag och syrran ut på Harrys och tog ett par öl. Hade kul och det var skönt att komma ifrån lite :) Idag är jag bakis första gången på 1,5 år! Det är jag värd men inget jag saknat :)
Minerva trivs med sina kusiner och hon sover hela nätterna nu! Antar för att det är fullt upp hela tiden. Igår somnade hon halv 9 och sov ända tills 7 imorse i sitt rum. Skönt iom jag och syrran inte kom hem förrens halv 3 så blev lugnt för Andreas :)
Nu ska jag försöka sova några minuter medans lilltjejen sover middag.

GOD JUL

Nu blir det nog inte jättemycket skrivande kommande veckan men något lite då och då iallafall.

Idag gick jag och Minerva för att handla det sista. 3 timmar var vi ute och Minerva var jättesnäll och satt nöjd i vagnen hela 3 timmar!
Oplogade vägar är en marddröm att dra en vagn med små hjul på! Men blev lite armträning iallafall!

Syrrans tåg är 47 min försenat för tillfället så byteståget har dom redan missat och det blir det som går om 45 min så det väntar väl in dom antar jag om dom inte kör ikapp tiden lite.
Så nu kommer dom inte förens kl 20 istället!
Så nu ska jag försöka få Minerva att sova innan det är dags att möta dom istället annars blir det på tok för sent för henne. Fast bara för det så vägrar hon väl sova!

Nu ska jag förbereda grytan så den får koka tills dom kommer.

Dan före dan före dopparedan..

Idag har granen kommit på plats med sina juleljus i! Resten får kidsen fixa imorgon när dom kommer.
Allt är städat utan badrummen som jag tar imorn medans jag färgar håret. Allt planerat in i minsta detalj :). Sista shoppingen blir det imorgon med så fullt upp.

Minerva är otroligt mammig just nu så blir skönt med folk omkring så hon "avvänjs" lite. Idag badade hon och jag efter maten och hon tar tag i min tutte och säger Tuuttteee..tror dock det var en lyckträff och att hon inte riktigt förstod vad hon sa men man vet aldrig haha.

Andreas skulle filma ett av hennes skrattanfall men blev en hungrig Minerva istället! ;p

http://www.youtube.com/watch?v=czuuBch824g

Nu ska jag se film och sova

Tvätt tvätt tvätt

Idag har jag tvättat från kl halv 7 till kl 17. Lite svårt när man måste ha med lilla damen ner men det gick bra!. Men nu är jag helt slut i både huvud och kropp men Mnierva verkar inte vara på sovhumör än dock.

Inatt sov hon i sin säng från kl 21 till halv 6 imorse. Så trenden verkar hålla i sig!. Andreas kom in någon gång under kvällen när jag somnat och frågade om Minerva sov i sitt rum eller här. Helt borta i huvudet var jag så hade ingen aning. Var tvungen att känna efter om hon låg bredvid mig :p
Men vad kan man begära av en nyväckt person egentligen!

I övermorgon kommer syrran! Det har gått så fort, kommer ihåg när det var 3 veckor kvar..och 2..och en. Tiden bara flyger iväg.

Imorgon blir det en slappdag. Sen på onsdag blir det fullt upp! Iväg för att köpa lite klappar, sista i matväg osv. Sen förbereda maten, sätta upp granen som ungarna får klä när dom kommer. Förbi bolaget med för att köpa några cider till kvällen!
Skulle behöva färga håret med men det kanske hinns med imorgon när jag inte ska göra något alls..granen kan ju vara smart iofs med att ta upp imorgon då.

Nu ska jag tutta lilla trollet som har fått hicka och se om den försvinner + att hon kanske somnar med.

Försökte föresten med sås och potatis idag. Det lät så här : mmm mmm UÄCK UÄCK ( kväljningar) mmm mmmm UÄCK UÄCK. Så vet inte hur jag ska tolka det där :p

Julgodis

Nu har vi varit och bakat julgodis!. Massa gott blev det och mitt mission var Mozartkulor. DVS nougatkulor med mandelmassa runt doppat i choklad. Tog sin tid men var värt det! Blir att göra julgodis här hemma sen med i mellandagarna med syrran + kids.
Minerva skötte sig exemplariskt som vanligt men var så trött på slutet då hon bara sovit ett pass i dag så vi gick strax efter 17. Självklart somnade hon på vägen och vaknade när Andreas bar upp henne och nu är hon pigg som en lärka.
Här har vi henne på väg till farmor och farfar


Och här har vi henne när vi ska gå hem!

uppgiven ? vem jag ? inte konstigt när mammsen propsar på att sätta på mig 2 par vantar!

20 December

Nu är det dan före dan före dan före dan före dopparedan!
På onsdag kommer syrran och kidsen! äntligen :) Dom kommer inte förens kl 19 på kvällen dock så då blir det sen middag och ev bingo uppesittarkvällen ( skittråkigt jag vet men haft det som tradition med mina föräldrar ;p)

Igår åkte jag och Minerva med farmor till Willys och storhandlade. Var inte så farligt mycket folk faktiskt och inte tomt på hyllorna än. Förra året handlade jag den 23e och då var det helt tomt.

Idag ska vi till farmor och farfar och baka julgodis och dricka glögg. I år får även jag dricka vinglögg!! :)

Minerva är jättemammig just nu och ska helst bara kramas. Inget fel i det dock. Nu står hon här vid sänggaveln och sträcker upp armarna igen!

gratisbio

Nu ska jag reklama lite tenkte jag om gratisbio där du kan få bio biljetter,presentcheckar etc genom att bara vara med i undersökningar, spel eller köpa saker etc!. Jag har snart tjänat ihop till en biobiljett bara genom att vara med i undersökningar ;)

Ange gärna mig som referens så får jag lite extra poäng med :D

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=260889


Minerva ligger och sover för tillfället och har gjort det i 1,5h nu, lilla tröttisen! Tänkte med sova lite men fastnade inne på gratisbio sidan :)
Solen skiner så blir nog en promenad senare.

<3 mamma

Idag är det exakt 8 år sen min mamma gick bort i cancer. Så länge sen men ändå så kort. Jag vaknade exakt samma tid i morse som dom ringde från sjukhuset med den tråkiga nyheten.lite mystiskt att det blev precis samma tid. Som med Minerva när hon vaknade exakt samma tid hon föddes nu när hon fyllde 8 månader. Väldigt tråkigt mamma aldrig fick träffa min dotter men vem vet, hon kanske finns där någonstanns och vakar över oss! Eller så firar hon och pappa jul på kanarieöarnas himmel just nu! :)

Kallt kallt kallt är det ute men idag vågade vi oss ut på en tur in till stan och vidare till ica maxi. Var inte lika kallt som igår då det blåste ute.
Idag kom tågbiljetterna fram till syrran så nu är det bara att vänta :)

Här har vi lite bilder på underverket från idag.

Här är tidigare idag efter vilan glad som vanligt!


Här har vi lilltrollet nyss när jag trodde hon skulle sova men efter lite tutte blev det full rulle igen..


Och här  bara måste hon skynda sig till mig när hon ser kameran!


Hej vinter

Det är så härligt ute med all snö, blir på så mycket bättre humör!
Hoppas det ligger kvar över julen och prognosen ser bra ut för det! Om 6 dar kommer syrran och ungarna hit äntligen!. Hoppas bara dom får tågbiljetterna i tid! Dom ligger här hemma och ska skicka dom rekomenderat idag. Var meningen att Bob skulle ta med sig dom i helgen till Stockholm men han ska inte åka då han inte vill missa avslutningen med klassen. Så nu är vi ute i sista minuten med tågbiljetterna men dom ska nog hinna fram senast tisdag iallafall!
Har haft dom liggandes här i 3 månader redan men men :)

Igår gick jag och Minerva till HM för att shoppa lite till mig och det blev 2 skjortor, 1 par byxor och 5 par strumpor för presentkortet så blev en del :) Byxorna var dock lite små i midjan men jag har ju lite graviditetskilon att gå ner så får börja jobba på det för vill verkligen ha dessa byxor.
En av skjortorna ska jag lämna tillbaka dock då jag inte gillade den på. Kunde ju inte prova något då jag hade Minerva med mig.
Fick ett rabatterbjudande med på 20 % på en vara den 19-23 dec så borde väl lämna tillbaka byxorna och sen köpa dom igen haha men det orkar jag nog inte .)

Idag blir det bara en kort tur ut till affären och för att posta biljetterna sen blir det myspys hemma.

Igår åt Minerva kyckling och grönsaker som jag köpt på barnmatsburk och hör och häpna så åt hon!..hade lagt upp halva burken och hon åt upp allt så idag till lunch blir det resten!. Verkar som hon har fått upp sitt smaksinne lite nu och vill testa på olika smaker så ska testa potatis igen i dagarna! Duktiga tjejen.

Helt slut!

Så var denna dagen slut och jag är helt tom i huvudet!
kvällen har varit trevlig och jag fick ett presentkort på HM så imorgon blir det shoppning!!
Minerva var allas mittpunkt som vanligt lilla solstrålen men på slutet var hon så trött så trött så hon var grinig. Då var det dags att tacka för oss och gå och lägga oss med lite tutte. Men var det så lätt ? nej nej inte alls! Nu strosar hon runt i sin gåstol pigg som bara den!
Lite tutte och lite mammatid råder bot på vilken trötthet som helst.
Ska dock bädda ner både henne och mig kl 20 och hoppas att hon somnar för det kommer nog jag göra iallafall.

Massa tårta har vi kvar och den är helt underbart god dagen efter också så blir finfint imorgon :)
Önskade mig en tårta av Andreas mormor och morfar då jag inte orkade baka en själv iom jag skulle baka cocosrutor så en hel plåt marrängtårta blev det! Och såå god!
Vi fuskade lite och lärt Minerva smaka lite tårta och det var uppskattat! Så gick det med att vänta med socker för hennes del ;p

God natt Sverige

Grattis mammsen!

Minervas present blev 2 små stapplande steg för att sen fortsätta hålla balansen!!
Kunde dagen börjat bättre ? :)
Jag flyttade mig bakåt och hon försökte sträcka sina händer mot mina..Så tog hon 2 små steg och sen stannade hon :) Så duktig! 8 månader,5 dagar.

underbart snöväder ute är det idag! kan inte bli så mycket bättre :)
Jag och Minerva tog en promenad till ica för att handla inför baket och hon tjatade glatt till snöflingorna.
Nu sover hon men såfort hon vaknar blir det att sätta fart med allt bestyr



Fullt upp

Idag skulle jag städa lite i vardagsrummet men lite blev mer och det slutade med att jag möblerade om hela rummet istället! Men nu är jag nöjd iallafall :)
Minerva skötte sig exemplariskt och hennes största nöje bestod i att gå längs med bordet och soffan.
Sen fick hon leverpastejssmörgås vilket är favoriten nu och morotspure till det. Hon är relativt hård i magen nu efter dessa dagar med mera mat fast hon verkar inte bekymra sig över det utan bajset kommer ut även fast det är hårdare.
Snart ska jag till elgiganten med svärmor för inköpandet av dammsugaren men Minerva får stanna hemma med pappsen.
Hon har nu sovit i 2 timmar och hade lite feber imorse så tror att det är fler tänder på gång nu, hon vaknar inte ens av mitt knapprande på tangentbordet :)
Fick dåliga nyheter att min kompis mamma ligger på sjukhuset sen några dagar tillbaks och dom tror att hon har cancer..Hon skulle röntgas idag så hoppas på bra nyheter.
Det får mig att tänka på min mamma som gick bort i cancer. Hon dog den 18 dec för ganska precis 8 år sedan efter att vi bara vetat om cancern några månader. Men forskningen fortsätter gå framåt så en cancerdiagnos behöver ju inte betyda att det är kört tack och lov!
imorgon fyller jag år, hipp hurra vilken dag! eller nått :) Då blir det bakning etc innan svär släkten dyker upp.

Lucia

Vi började dagen med att se på Lucia tåget på ettan men vilken besvikelse! Massa konstiga sånger så bytte till Barnkanalen efter en kvart redan!
En promenad till farmor blev det sen och lite lussefika.
Minerva fick smaka en liten liten bit lussekatt och det gick ner :)
Efter lite Minerva-farmor gos gick vi till ica maxi men får bli en dammsugare från elgiganten imorgon istället!

Supertrött är jag nu och ska snart knyta mig. Minerva somnade för 20 min sen så det var smidigt.

Fick ett grattis SMS av Veronika som grattade en dag i efterskott! ( tanken var god iallafall! ;p) Lugnade henne med att hon faktiskt var först :)
Har nästan helt glömt av att jag fyller år och skulle det inte bli fika på tisdag skulle jag nog inte alls tänkt på det! Snacka om att ha annat i huvudet hela tiden.

Minerva tog ett steg idag själv men kallar det inte riktigt ett steg än för hon ramlar handstupa framåt till min famn direkt efter men på god väg iallafall :)

Leverpastej!

Idag fick Minerva testa leverpastej på smörgåsrån och oj vad poppis det var! Slickade i sig allt innan rånet slank ner med. Så då vet jag att hon får sån näring i sig med även om det skulle gå dåligt med riktig mat. Tydligen kunde man ge leverpastej som en måltid med enligt barnmatsboken jag fått så kanske testar det någon gång fast får hon det på bröd blir det ju dubbelt upp så att säga.
En stor portion gröt blev det till frukost och en formfranskeskiva med smör. Till lunch blev det youghurt med frukt och pannkaka. Och nu till mellis har hon fått ett till rån med leverpastej och snart blir det tuttstund inför eftermiddagsluren. Märker på henne att hon är mätt då hon inte har tuttbehovet lika mycket nu utan hon nöjer sig med att få den när det är dags att sova eller som dryck efter maten.
Natten gick sisådär då hon vaknade vid 00.30 och efter tuttning och omsovning bar jag in henne till sitt rum igen runt halv 2. Sen nästa gång hon ropade på mig tänkte jag att oh nej kunde hon inte sova längre. Tittade på kl och då var den 06 redan då hon brukar vakna! :) men usch vad mörkt det var ute heh.

Idag har jag storstädat och ska fortsätta sen efter hon har sovit. Och vet ni vad! Denna dammsugare också! Jag gräver under påsen då det är fel påsar så mycket damm kommit utanför ( i dammsugaren) och då upptäcker jag att denna med är full med larver!!! Inte lika många som i förra men en hel del.
Så nu kom jag på vad jag ville ha i present av Andreas så imorgon ska vi kolla dammsugare på ica maxi! :)
Förhoppningsvis blir det en runda förbi farmor och farfar med imorgon så fullt upp.

Lucia är det ju med så jag och Minerva ska titta på luciafirande på TV imorgon bitti om det är något tänkte jag!

På tisdag är det sista dagen på Öppna förskolan innan jul fast jag ska ju ha svärsläkten på fika kl 17 så får se vad som hinns med, men vore kul att hinna dit med.


Lätt road?

Så här kul är det med en studsande boll! OBS ljud ett måste.
( Var som när hon såg den där skalbvaggen som spelade boll med en sten. tydligen studs effekten som är så kul!)

http://www.youtube.com/watch?v=iOfkZ0aR3BY



Matätningen blev en succe idag! Efter melliset så lekte hon för fullt och bara en gång ville hon ha tutte men dumma mamma sa nej!
Till middagen fick hon en halv pannkaka att äta själv ( i bitar) och då blev det genast mycket godare! Det mesta hamnade såklart på golvet men hon fick i sig en del ändå.
Efter det åt hon en hel tallrik med gröt och drack massa vatten. Hon avslutade måltiden med en belåten rap!
Nu är mina tuttar väldigt fyllda med god mjölk lagom tills hon ska sova sen!. Nu har dom fått fyllas på sen halv 2 annars har hon ju mest tuttat för tuttandets skull så att det aldrig fyllts på så hon har väl gått halvmätt. Belåten men inte tillräckligt hungrig för mat.

Nu har hon stängt in mig i sitt rum. Hör hur hon sitter och kraffsar bakom dörren :)

Blev 2 inlägg idag minsann. Ena dagen har man noll att skriva om sen hur mycket som helst!

BVC

Idag var vi som sagt på BVC för viktkoll. Hon hade som jag gissat inte gått upp som hon skulle. Hon hade gått upp ca 400g istället för 1 kg som dom ska om dom följer sin kurva. Så nu har hon dippat en till kurva. Längden och huvudomfånget följde sin kurva dock! Om en månad ska vi tillbaks på en extra viktkoll.
Hon är ju så dålig att äta riktig mat och det kombinerat med hennes otroliga aktivitet är ingen bra kombination! Blir ju bara gröt och pureer + att jag har fått vara buffebord för henne men det är det slut med nu så att hon hinner bli hungrig innan måltiderna! Så nu ska jag bara amma innan hon sover och nattetid. DVS även innan dom 2 middagslurerna på dagen och när hon vaknar så blir 4 ggr om dagen ifall hon inte vaknar på natten då det blir mer.
Var ok också att amma lite direkt efter maten om hon/jag ville istället för måltidsdryck.
Så nu blir matschemat ca så här:
06 : ammning
07.30 Gröt
09.00-09.30 amning sen sova
10.15-10.30 frukt alt pure
12.00 lunch (mat i något slag) fruktpure till efterätt
13.30-14.00 amning innan sova
15.15-15.30 frukt/alt pure
18.00 middag ( gröt el mat. skulle bara ge ett lagat mål om dagen och 2 gröt helst, så varierar med lunchen)
19.00-19.30 välling om hon vill sen amning innan sova.

Så amningen blir inte som ett mål utan mer som ett tillskott därav det låter så mycket.

Idag till lunch blev det 2/3 burk med fruktyoughurt ( vi var ute och åt utan tillgång till mikro etc)
Så mellanmålet kl 15 blev pannkaka med resten av fruktpuren. Några bitar pannkaka gick ner men hon är inte van att äta bitar så blir att träna :)
Var svårt att vägra henne tutte när hon vakna stackarn men så fort hon fick mat blev det bra.
Skulle även tillsätta lite smör alt olja i maten/gröten varje dag. Lite salt som tex leverpastej på smörgås skulle jag också försöka med men inget mer salt isåfall. Gärna skinka på smörgåsen men det väntar jag med tills hon är lite mer van med bitar :)
Till middag idag ska hon få köttbullar och makaroner som smakis sen gröt.
Blir kul att se hur sovandet på nätterna blir med all denna mat! hoppas hon sover hela nätterna som hon gjort några ggr.

Hon har börjat prata otroligt mycket senaste dagarna! dadada ddada dada dadaaaada låter det stup i kvarten :) Hon har slutat säga mamma så ofta nu men det är väl för hon inte är så ledsen av sig antar jag. Blir typ bara när jag är nere och lagar mat och hon blir lite mammig.

Ikväll blir det Idolfinalen! hmm sugen på folköl blev jag nu, undrar om jag ska gå ner och köpa tills ikväll och TVn!
Eller nej, Blir ju bara att jag ligger och tittar finalen i sängen och sen somnar så kommer inte ha tid med någon öl!

Minerva 8 månader!

Grattis lilla gumman på 8 månaders dagen!
Det firade hon med att exakt 03.37 ropa på mig från sitt rum att det var dags för tutte!. Lite lustigt att det var på pricken samma tid hon föddes :)
8 månader. Otroligt vad det går fort. Snart ett år :)

Idag blir det nog en promenad till ica maxi om vädret tillåter det. Ska inte handla något säskilt men lite roligare med en långpromenad än dom 5 min det tar till Willys.

På tisdag fyller jag år! Det har jag nästan glömt av då allt fokuseras runt lilldamen här hemma! Men blir iallafall lite fika med svärföräldrar, svärmoster och svärmorföräldrar!

Avslöjad!







Städar damen efter sig också?

Pappa var är du!!?!!




Idag var vi på Ikea och fikade. Det var trevligt men gick lite tidigare då Minerva som varit uppe sen 06 blev tröttgrining. Hon somnade strax efter vi hade gått och vaknade inte förens i kön på ica :)
Smörgåsrån har jag nu köpt som Minerva har knaprat på med smör på, Det var uppskattat! ikväll till middag ska jag testa kokt mosat ägg och se om det är något som passar.

Om prick 2 veckor kommer syrran och kidsen hit! längtar längtar längtar!
Tiden går sjukt fort just nu. Var ju precis sommar!?

Trött

Idag har vi varit på Öppna förskolan mellan 13-15. Det var kul men nu är jag helt slut. Det är annat mot vad Minerva är! Full rulle såklart men blir nog tidigt i säng dock då hon varit vaken sen halv 1.
öppna förskolan var kul och Minerva gjorde fotavtryck som vi ska rama in och sätta upp i hennes rum, så söta små fossingar. Skratt när färgen kom på gråt när fötterna skulle på papper :)
Smörgåsrån fick Minerva smaka på med och det var populärt så blir att köpa hem ett paket imorgon.

Här har Minervas faster + sambo gjort en hiphop dansvideo med Minerva! sötnosen :)
http://elfyourself.jibjab.com/view/OJhnzgh7ibgLWsrHlk2v


Imorgon bitti ska vi på fika med andra bebisar + mammor på Ikea så blir full rulle då med.

Här är Minerva i sin nya pyjamas när hon busar runt och hittar nya ställen att klättra upp på överallt!


Vad hände!

Minerva har ju som sagt vaknat flera ggr under nätterna senaste veckan men inatt sov hon ända tills 06 då jag bar in henne till mig för lite tuttning. 11 timmar i sträck sov hon! så skönt för henne. Jag var dock inne minst varannan timme för att titta att allt stod rätt till "nervös mamma"
Kanske var hon helt slut efter att bara sovit 15 minuter på eftermiddagen innan vi kom hem till farmor och farfar. Vi får hoppas det håller i sig dock.

Nu har hon börjat skjuta gåstolen framför sig när hon står vid den. Förut blev hon rädd när den rulla men nu hinner hon ifatt med benen. Så ska lägga någon tung bok i gåvagnen så kan hon börja använda den med.

idag är det regn och rusk så fick bli e snabbis till affären och resten av dagen hemma.

2 Advent

Tänk vad frt det går! redan andra advent nu och 2,5 veckor kvar till jul.
Idag gick jag och Minerva till hennes farmor och farfar på lite fika och lek. Sen blev Minerva så trött så det var mest massa gråt och då var det dags att gå hem men som vanligt är energin på topp här hemma ändå så blir väl inget sova av än på ett tag.

Hennes tänder börjar verkligen ta ut sin rätt på mina tuttar nu! särskilt när hon ska släppa taget då hon biter sig fast och sen drar ut allt vad hon kan.aj aj!

Fortfarande är det vakna mitt i natten som gäller för damen, antar det är någon fas hon är i.
Flera nätter i rad nu har jag vaknat och haft en barnsång från TV på hjärnan som bara inte försvinner! Skitjobbigt så ligger och sjunger den i huvudet tills jag somnar om. Sen som vanligt glömmer jag texten på dagen men så fort jag vaknar finns den där. Är signatur melodin till ett barnprogram på barnkanalen om tecknade ormar. Vet att jag hade den boken som mindre. Den går typ så här : la la la lala lala jag ..och kalle..lalalalala i isse stad ( kommer inte ihåg namnet på staden så fick bli isse!)

kollade TV tablån och Hurra för Kalle heter den!. var 2 katter och en daggmask så jag hade nästan rätt om ormar!

På onsdag ska jag fika med andra mammorna och deras bebbar och på fredag blir det äntligen BVC igen! kul att se hur det gått med vikten nu då.

Nu ska jag försöka få damen att sova och sova lite själv med.

Övning ger färdighet!

Minerva fortsätter att öva på att stå utan att hålla i sig. Idag stod hon helt stabilt men tror inte hon riktigt fattar vad hon håller på med ;)
Inatt när hon vaknade och ville komma in till oss så gick jag in till henne och min första blick blev men! var är hon!!?
Hon låg inte i sin säng. Men snabbt såg jag att hon hade ställt sig upp längs med ena kanten av sängen :) Det är första gången hon ställt sig i sin säng så tur att vi redan har sänkt den :)

Idag har jag tvättat i stort sett hela dagen igen. Helt sjukt vad mycket tvätt man får på en vecka.

Här är Minerva igår när hon övade på att stå själv. Här har hon släppt ena handen och tar sig mod.


Idag har Minerva fått nya gardiner i sitt rum och det blev så här fint!


Nu är det dags för tvättstugan igen.

Titta jag står!

Nyss ställde hon sig mot gåstolen som hon brukar göra men rätt som det var tog hon tag i sin bitleksak som låg där och släppte då taget från stolen och stod ca 10 cm från stolen helt själv i ca en halv minut! Sen när hon kom på sig sjäöv dratta hon på rumpan. Det är lite som att -Titta mamma, jag kan cykla när du håller i mig! - hjääääälp vad gör du där borta, mamma???? PANG....

Så nu är det inte långt ifrån tills hon tar sina första steg skulle jag tro, jag har ju ända sen hon föddes sagt att hon nog skulle gå till julen så snart så :)

Mitt knä gör fortfarande ont men blev lite bättre när vi va rute och promenerade lite. Tror det blev en liten sträckning så antar att röra sig mycket är bäst. Ryggen är bra så länge som jag inte böjer mig så går framåt där med.

Städningen jag skulle gjort idag blir förskjuten till imorgon iallafall så jag hinner hela lite till.

Minerva har kommit in i någon period då hon inte vill sova i sin säng längre. Hinner bara lägga ner henne och så 10 min senare är det gråt och vill komma till mig igen. Kanske nya tänderna som spökar eller så är hon bara inne i någon period av närhet.

Torsdag

Min ryggvärk fortsätter så blir relativt lugnt här hemma. och till råga på allt så satt jag ner på golvet när Minerva lekte och skulle resa mig upp vred jag benet/knät helt fel så det sa knak och ont ont ont. Tror det blev en sträckning bara dock tack och lov.
Verkar som att 2 till tänder är på väg nu på överkäken så det blir 4 st där uppe då. Dom har inte tittat ut än men man börjar ana dom.
just nu står Minerva och dansar framför TVn. Var någon reklamlåt hon visst fattade tycke för, lilla snuttan.
Har lite för ont i ryggen för att sitta upp så ska lägga mig lite och se på TV nu tills damen behagar sova.

Minervas nya leksak

Minerva fick ju en gåvagn i julklapp som hon fick lite tidigare. Själva gåvagnen var riktigt scary men hon vet ju bäst själv vad som är roligast...





Men självklart när hon ser kameran vet man vad som händer.

Här kommer jag mamma!







Tittut!




Framme!


Observera att hon redan vet hur man städar! Alla leksaker skyfflas under byrån..lärt sig av pappa ju!

Jag har fått ryggskott imorse då Minerva mestadels vill promenera runt hållandes i mina händer och min rygg pallar inte riktigt att gå böjd ett längre tag. Pang sa det så nu gör det ont hela tiden förutom när jag ligger ner men man får stå ut och så ska man ju upp och röra på sig när man har det så.


Eko

Imorse åkte vi till Ekohallen för att köpa Essas present. oj så stort det var där och massa skoj man ville köpa!. Men det får vänta.
Vi kom dit exakt kl 9 då dom öpnnade så var skönt att komma hem i normal tid ( lagm till "våra bästa år" med andra ord!! )
På hemvägen var Minerva så trött på bussen så blev lite gnäll och vädjan att få komma upp ur vagnen " maaaammmma maaammmmaa så hon fick sin vädjan igenom och resten av resan fick hon sitta i mitt knä. Det positiva var ju då att hon somna när vi kom hem istället så jag slapp väcka henne genom att bära upp henne.
Så hela 1,5h vila blev det efter den trippen.

Minerva vet direkt var hon ska ta vägen när man lägger ner henne på golvet. Direkt efter blöjbytet bar det iväg till byrån och kläderna! Tror hon kanske ville välja byxor själv ?


RSS 2.0