Separationsånger!

""Om ditt barn blir ledset när du går din väg, är allt som det ska. Nu är din bebis i den mest intensiva fasen av sin separationsångest. Det bästa sättet att hantera svåra avsked är att inte dra ut på dem alltför mycket, utan göra dem korta. Säg hejdå med en snabb puss och gå. Smyg inte ut och förläng heller inte avskedet med mycket tröst och långa kramar. Bebisen kommer att sluta gråta strax efter att du gått.""

Ja det har man ju märkt på Minerva iallafall! kan inte ens gå på toaletten utan att hon blir helt bedrövad. och det är mamma mamma mamma hela dagarna konstant. Visst har hon alltid varit mammig men nu är det helt otroligt!

Idag fyller Veronika min kompis 40 år! helt sjukt vad tiden går haha..40 år ??? känns ju jättegammalt. Jag ska inte bli 40 iallafall!. Jag stannar på 30 talet :)

Blir inte så mycket skriva nu när hon är så mammig, får försöka hitta tid lite snabbt då och då om hon bestämmer sig för att våga slita sig ifrån mig lite grann.

Idag ska vi till farmor och ha kul! kl 11 ska vi vara där så blir intressant och se om hon hinner sova innan men det gör hon nog inte så blir till att somna av utmattning hemma hos armor antar jag! För sova på beställning går ju inte, nej.

Snart är det dags för Stockholm! kul kul :)

Min kompis Jenny hittade en bortsprungen hund som hon tog hand om några dagar medans polisen hittade ägarna. Dom kom med hittelön till henne sen. 5000 kr!!!! helst sjukt :) Det kommer Jenny köpa en hund för så cirkeln är komplett :) Hitta hund-> få pengar -> köpa hund! Blir kul att träffa lille krabaten när vi kommer ( dom har hand om en på prov nu för att se om Jenny klarar av den trots sin allergi)

Nu kom min lilla krabat för lite mammakärlek igen.

Grattis Minerva!! eller inte....

Idag är det den stora 1 årsdagen!!! OM hon hade behagat komma på sin beräknade dag vill säga :) Men skruttan ville gosa i 2 veckor till inne i värmen.
Men om 2 veckor är det kalas iallafall :)

Idag har hon sovit i 2,5h! Helt slut stackarn. Vi åkte till willys vid 9 imorse och på hemvägen orkade hon inte mycket mer. Hon somnade i min famn på bussen och efter att jag bärt upp henne hemma sov hon vidare..och vidare..och vidare.
Nu är hon piggheten själv dock och hon åt upp hela tallriken med köttfärssås hon hade till lunch!. Det gillar hon tydligen så blir mer av den varan för henne då hon annars äter knappt alls.

På fredag åker jag och Minerva till Stockholm! Ska vara där över påskhelgen och träffa mina gamla vänner och sen på söndagen till syrran och Minervas kusiner innan det är dags att ta tåget hem igen på tisdag. Äntligen blir det av! OM vi håller oss friska men det ska vi helt enkelt göra!

Tåget går redan kl halv 8 på fredag morgon och vi är framme 3 timmar senare och slapp byte då vi prickade in ett av dom få x2000 resorna från Jönköping. På hemvägen blir det dock 2 byten. i Falköping och Skövde så den trippen tar 4h istället. Skönt ändå med lite pauser. I Falköping kommer vi stanna i 40 minuter innan nästa tåg kommer.

Sommar!

Eller inte direkt men varmt iallafall! Idag gick vi till ica maxi och nu på eftermiddagen var vi och hämtade ett paket med kläder jag köpt på tradera. Hon bodde här i Jönköping så hon svängde förbi Willys. Smidigt och så slapp man ju frakten! Blev en overall ( jaja blir varmare nu men 20 spänn för en overall är inte fy skam! blir ju lite kallare igen så en månad kanske hon kan ha den. Sen ett par rosa gympadojor, ett "laban" set ( långarmad + byxor) Ett till par byxor och en rosa luvtröja. Allt i storlek större så hon kan ha det ett tag. Tradera är super när barnen växer så det knakar och bara har kläder ett kort tag!

Idag när Andreas kom hem och gick upp för trappan så kom Minerva i full fart skrattande mot honom! Oh vad glad han blev!..Tills hon fortsatte förbi honom in till sitt rum.....
Var nämligen så att jag gömt mig där för att skrämma honom men Minerva såg mig såklart! trots mitt hyssjande avslöjade hon mig ändå ;p

Minerva har som sagt börjat klättra upp på allt hon ser och här är hon i full fart att klättra upp till fönstret! Längre än så kommer hon inte dock men med lite tandagnissel så lyfter mamma upp henne såklart!



Här är Minera ute i solen!





Nu är hon på väg upp för fåtöljen igen....

Ett litet steg!

Igår kväll sov hon i sin säng igen i ca 2 timmar!. En bra början iallafall att få henne att sova själv igen :) Men sen var det mamma som gällde resten av natten som vanligt.
Snart fyller Minerva ett år! otroligt vad tiden går. 2 veckor kvar sen blir det kalas.

Imorgon och fredag ska det bli varmt! upp till 13 grader. Sånt gillas! Imorgon får det bli en promenad runt sjön och till ica maxi då det finns en del att inhandla när man får penga refill i matkassan!

Just nu är det dock mulet och grått ute. Kanske blir en tur till gungparken dock om det inte börjar regna.
Hon har lärt sig klättra upp i fåtöljerna nu så det är hennes nya hobby till min förskräckelse så man får ha stenkoll på henne.
Annars rullar dagarna på som vanligt. Jag ringde hennes dagis häromdagen och inskolningen börjar halv 12 den 3e maj och håller på en timma första dagen sen trappas det upp. Det blir ju bara 15h i veckan sålänge som jag är arbetslös och dom hade 3 olika scheman för 15h barnen. Lutar åt att det blir 9-12.45 mån-tors så hon hinner vila efter maten med.

test

detta blir ett testinlägg då jag försöker lära mig lägga in film direkt på bloggen







Så ja! var inte svårt :)

Ja må han leva!

Så fyller Bob 18!.. Men det är väl inget..muttra han nu när jag gratta honom...
Nej för någon som inte dricker alkohol kanske men jag kommer minsann ihåg att det var min STORA dag när jag fyllde 18 ;p..20 kanske var större iofs då jag hängde på bolaget samma dag jag fyllde år ;p
Men nu är han officiellt vuxen men det tyckte inte han dock!
Ingen öl ville han ha till middagen heller utan det är fanta som gäller! Fast det ska jag väl vara glad över iofs! Hellre ha han hemma framför WoW än att oroa sig för att han ränner ute och gör dumheter ;p
Nu håller jag på att baka veckans bröd och gör tårtan samtidigt. På menyn står det kyckling med uncle ben sås och ris då Bob har fått bestämma vad han vill ha. Lyxar till det med fetaost sallad också!

grattis igen Bob!

helg

Haft fullt upp så inte hunnit uppdaterat något. Igår vid 10 hämtade farmor oss så begav vi oss iväg till köpcenter A6. Där shoppade vi och åt god lunch. 2 kepsar till Minerva blev det och kläder hon ska få i 1 års present av farmor.
Efteråt åkte vi till Willys och storhandlade. Vi var hemma igen vid 15 och Minerva var så trött så trött så fick bli en eftermiddagslur för henne då.
Så snäll var hon hela tiden och vagnen funkade nästan hela tiden!

Idag fick hon vara med farmor igen så jag och Andreas kunde gå till ÖB och ica maxi. Sen hem och sova och nu är det full fart på henne igen.

Imorgon fyller Bob 18 år så då blir det tårta och mat som Bob har valt! Hans familj får fira han i påsk när vi åker till Stockholm.

Minerva gungar!

Idag var vi ute på promenad för att gunga. Gungorna var dock upptagna av ett pappagäng i parken så vi gick snällt vidare till konsum sålänge. På hemvägen var gungorna lediga dock och oj vad kul det var att gunga! Varmt i luften var det med så riktigt skönt :) Filmade med mobilen så det blev ett lite längre klipp än med digitalkameran.

http://www.youtube.com/watch?v=kDCjgt55iOM

Nu är lilla damen så trött så trött men inte vill hon sova för det! om 2 timmar blir det läggdags ändå dock om hon inte hunnit somna innan! Då blir det väl 21 ungefär.

Här är en bild också från gungandet!

Nu kommer filmen!

Nu har jag lyckats filma när Minerva går iallafall! var i förrgår när vio tog dom andra korten jag passade på. Men fort som attan fram till kameran såklart. Synd att vi inte har så stort minneskort så filmen tog slut annars hade vi fått följa med Minerva tillbaks genom rummet igen! i hennes egen vju. Scary med TVn för den flimrade inte i verkligheten!

http://www.youtube.com/user/MsTrulsa?feature=mhw4#p/u/0/o1getKXInpA

Minerva vägrar fortfarande att gå i skor så blir bara enstaka steg men vi tränar på.
Vet inte om jag skrev det men Minerva har börjat springa med! fast mer gå fort för hennes del men det är riktigt roligt tycker hon. Sen har hon även börjat krypa baklänges med en väldans fart, tills hon dimper in i väggen och blir ledsen för att hon inte kommer längre ;)

Så här snygg är min dataskärm efter att lilla damen varit i farten!


Svavel!

Det har luktat svavel här ett tag. om mitt täcke lakan etc. Och imorse luktade det igen även fast allt var precis nytvättat och till min fasa upptäckte jag att det var jag som luktade!!
Googlade lite och hittade att dricker man Aspartam ( sötningsmedel ) kan man börja lukta svavel och jag dricker ju 1,5l om dan 0o
Så jag gick och köpte mig en flaska mineralvatten och när vi druckit upp julmusten här hemma blir det vatten i framtiden för mig med enstaka läsk någon helg bara!
Kan ju inte gå och lukta tändsticka hela tiden inte!


Inte bara tvätt...

Som sagt hade jag tvättstugan igår men samtidigt bestämde jag mig för att jag ville möblera om i sovrummet! Så Andreas fick inget att säga till om och jag började. Flera timmar senare var jag klar och jag är toppennöjd. Bokhyllorna flyttades från ena sidan till andra och likaså sängen. TV på ena kortsidan och datorn vid andra kortsidan vid fönstren under snedtaket. Rummet blev jättestort nu mot hur det var förut då bokhyllorna täckte 2 väggar. Minerva tyckte det var spännande och var med hela tiden ( dock i vägen men men) När jag var klar runt 17 då även tvätten var klar var jag så trött att det blixtrade framför ögonen i 10 minuter, men lite vila så blev det att laga mat sen.

Idag premiärgick Minerva ute några steg men sen ville hon upp igen men en liten början iallafall. Får träna lite varje dag.

Här är Minerva på väg till garderoben som hon gillar att plocka i/ur


och här har hon nått målet




Tvättdag

Idag har jag tvättstugan hela dagen då vi har tonvis med tvätt.pust och stön WTB tvättmaskin!

Igår var Minerva hos farmor en stund medans jag och Andreas gick till ica maxi och handlade. Sol sol sol och plusgrader får dom flesta att må bra! Minerva trivdes för en gångs skull och vi promenerade både till och från farmor. Hon trivs inte riktigt att gå med sina skor än men det får vi träna på.

Nu ska jag springa ner tilll tvätten igen.

Kan själv!

Minerva har inte direkt lärt sig hur man använder bestick än men är på god väg!

Självklart blir det inte hennes bestick hon använder dock!

Grattis Mariyama!+ julmust

mariyama fyller hela 14 år idag !! grattis gumman.

Willys här hemma har utförsäljning!!
Julmust kostar 1 kr för 1,5 liter så 3 kr med pant! som hittat..Igår köpte jag 6 st och idag 8 :) Vill köpa mer men så jobbigt att bära upp för trapporna när man har Minerva med att bära på! Få se när Andreas är hemma om jag smiter ner och ser om det finns kvar. Annars har den kostat 12 kr så är ju en viss skillnad :)

Andreas är ju rolig med..När han såg bilden på min blogg igår sa han att där såg hon ju ut som nyfödd...nehee är det sant!! ? vad konstigt ;p

Varje vecka får jag på mail om barns utveckling vecka för vecka och igår fick jag för 11 månaders. Där stod det :

""Om du frågar din bebis var munnen är, kommer den förmodligen att peka på sin egen. De flesta elvamånadersbebisar kan ge svar på enklare frågor genom att peka. Ditt barn kanske också kan svara på enklare instruktioner — om du ber om en puss kanske du får en!""

Jag sa imorse till Andreas att knappast Minerva vet vad munnen är för något.. Vi frågade - var är munnen ? och jo då upp med handen till munnen!..Lyckoträff var det nog sa Andreas så vi testade igen. Och jo då, handen upp till munnen. Och testat mer sen och visst vet hon var munnen är :) Otroligt vad dom lär sig utan att man vet. Trodde inte vi sagt munnen förut men det är ord man bara använder utan att tänka sig för.. Tvätta munnen, vad har du i munnen! ( standardfråga från mig!) etc etc.
Pussar får jag ibland när jag ber om det men det har jag fått ett bra tag nu så det har hon kunnat förut. Men snål med pussar är hon förstås, mest när det passar henne :)

Förkylningen blir bättre och bättre och nu snorar hon bara om hon nyser. Inatt harhon bara vaknat ca 2 ggr med för tutte! första gången halv 2 så går åt rätt håll.

Undrade vad hon gjorde nu..Det låter väldigt konstigt så jag tittade efter och hon drar sin napp ( gummit) mot golvet..låter som om någon sågar haha. Kul har hon iallafall :p

Minerva 11 månader!

Grattis gumman, en månad kvar till den stora dagen!

var det här verkligen du för 11 månader sen ??

Ramla ur sängen?, no more!

Så nu kan hon även ta sig ner från vår höga säng!. Såg henne fasligt nära kanten och skulle just ta tag i henne då hon vände sig om och gled snyggt ner på golvet! Så klappade både hon och jag händerna efter :) Sen gjorde hon samma sak igen och traskade iväg till sitt rum. Så nu behöver jag inte vara orolig att hon dimper med huvudet före ner i golvet när hon vill ner! Fortfarande måste jag ju ha koll dock då hon går i sängen iom att hon ramlar ganska friskt hit och dit. Men det sköna är ju att jag inte behöver sitta i sängen konstant för vaknar hon nu vet hon ju hur hon ska ta sig ner :)

framsteg

Här händer det grejer hela tiden även om man är väldigt mammig!
Minerva har nu lärt sig hur man klättrar ner för saker man tagit sig upp på! I datarummethar vi nu vår gamla säng
( tagit bort benen dock) och den är ju poppis att klättra upp i och det går med en väldans fart. Kruxet har ju varit att ta sig ner då det lätt blivit med ansiktet ner i golvet typ. Men Andreas har visat henne några gånger hur man ska göra, Vända sig och krypa bakåt och det gick ganska snabbt att lära sig det! Så igår visade hon stolt upp hur duktig hon var för en ännu stoltare mamma :) Först var hon där och luktade lite med ansiktet före men sen kom hon på att det var ju inte så man gjorde. Så förhoppningsvis blir det inte så många framfall mer!

Sen till mammas besvikelse då, har hon lärt sig att klättra ur matstolen med..Så nu är det ett himla sjå att få henne att sitta i stolen när vi ska äta. Man får locka med en det ena, en det andra. Och självklart är selet trasigt på matstolen med så kan inte "låsa" fast henne heller..

Annars är det fortfarande förkylt och näsan rinner men tror det är lite bättre än föregående dagar då näsan runnit konstant. Hon börjar äntligen acceptera papper i ansiktet då hon annars flytt förskräckt så fort papper åkt fram efter maten etc.
Köpte ett par kavat skor igår på tradera (just ja glömde meddela Andreas att HAN köpt dom ;p) som hon ska få promenera omkring lite innomhus med så att hon lär sig gå i skor innan det blir debut utomhus för henne! Lär inte dröja länge nu då det töar för fullt ute i solvärmen. 7 grader igår och ser lovande ut för denna dag med. Rinner inte näsan för mycket kanske vi tar en liten promenad då hon inte varit ute på ett tag för förkylningen.

Jobbig, jobbigare, jobbigast!

Det är bara en bråkdel av vad Minerva är dessa dagar!
Ett humör som heter duga och en vilja som är svårt att stå emot. Får hon inte det hon vill ha och jag säger - aj aj eller nej eller farligt eller vad det nu kan vara så blir hon jätteilsk och börjar skrika. Sen är hon där igen och försöker igen och samma visa igen.
Finns det en 11 månaders trots är hon nog där just nu! Så är hon ju sjuk med så hon är extra klängig med och ska vara med mig ( helst på mig) konstant. Just nu är jag så trött så trött att jag bryter ihop vilken dag som helst. Ska få ta ett bad sen ensam och jag längtar såååå mycket efter att få vara själv i 20 minuter! Andreas försöker hjälpa så gott det går men med en mammasjuk bebis är det lite svårt! Just nu leker hon med telefonen ( satt knapplås på så hon ej kan ringa random person) så jag får en snabbis framför datorn.

Dagis är klart nu och det blev solstickans förskola! Är ett stort dagis med 5 avdelningar och den Minerva ska gå på är utvidgad syskongrupp 1-5 år.
Så den 3e maj börjas det.

Nu står hon här och gnäller igen och vill komma upp så får avsluta här då.

Feber

här är Minerva fortfarande sjuk och igår kom även febern. Näsan rinner hela tiden och hon har så svårt att äta. kippar efter andan efter varje tugga typ. Tack och lov hindrar det henne inte från att äta.
Inatt har hon sovit bra dock! Andreas fick sova i extrasängen i datarummet så var gott om plats här. från 21 till 01 sov hon utan att vakna för tutte. Sen vidare ända till kl 05. Efter det blev det varje timma dock fram tills det var dags att gå upp kl 7. Hoppas det håller i sig. Sömnen blev ju ändrad efter maginfluensan så kanske förkylningen ändrar tillbaks den!

-

Fortfarande sjukt

Fast nu är det lilla madams tur.. Genomförkyld stackaren fast ingen feber för tillfället tack och lov.
Började igår kväll antar jag då hon vaknade halv 9 på kvällen och bara gallskrek. I en timma skrek hon och var otröstlig så var rädd att det var öronen. Precis när Andreas ska ringa akuten så tar hon telefonen och lugnar ner sig med att leka med den. Sen var det äntligen slut på gråtandet och en liten stund efter det somnar hon. Kanske var det en mardröm men borde väl inte varit ledsen sålänge då ?
Iallafall har hon varit genomförkyld med så kanske fick svårt att andas eller nått. Hela natten har hon vaknat till varje timma. Vid 2 skulle hon gå upp men jag fick henne på bättre tankar :)
Nu rinner näsan konstant och näsfridan är hennes värsta ovän just nu. Likadant med allt papper. Hon som i vanliga fall hatar att bli torkad runt munnen gör ju inte detta bättre precis.
Jobbiga är ju att hon inte kan tutta för hon kan inte andas genom näsan då så hon blir rätt frustrerad. Får se till att öka på mellanmålen med frukt och youghurt istället.
Andreas ska köpa hem näsdroppar iallafall och det blir nog en "kul" scen när hon ska ta dom...

Idag flyttar Minervas faster Sofia och hennes Chris till Australien. Tråkigt vi inte hann ta ett ordentligt farväl men passar ju inte så bra att smitta dom inför resan :( Blir till att spara semester pengar så kanske man kan åka dit om några år! Fast det går inte att spara en krona innan jag fått arbete etc dock!

Ringde som sagt var barnomsorgen häromdagen och det står tydligen mellan 2 förskolor. Västra förskolan och solstickan. Det är Minreva och en till som ska placeras på vardera förskola och rektorn skulle kolla upp under veckan vem som passa bäst var. Det andra barnet var lite äldre än Minerva så var det som spelade in. Det lutade åt Västra sa hon och jag hoppas på det då det är ett stort dagis med stor gård etc. Dessa förskolor ligger ca 5-10 min gångväg ifrån oss men hör inte till Torpa där vi bor men blir nog att vi behåller platsen vi får eftersom dom ändå är så nära!. Dumt att flytta henne i augusti när hon lärt känna fröknar etc.
Men 3e maj börjar hon iallafall så det blir spännande.

Här har vi nya bokhyllan i Minervas rum!


Och här har vi Minervas vanliga position. Dra mamma i byxorna och vill bli buren!


Sjukstuga

Sjuk igen...helt otroligt. Igår hade jag hög feber så det blev mycket sängläge igår! tack och lov sov Minerva 2 timmar på dagen och sen somnade vi vid 19 på kvällen så var passande :)
Idag mår jag lite bättre men en huvudvärk av inte denna värld.

Idag ska jag ta mig i kragen och ringa barnomsorgen för att se om det blivit några framsteg om var hon ska börja i början av maj. Det börjar ju bli knappt om tid nu.Tror inte det blir här på Torpa dock utan att det får bli det provisoriska fram till Augusti. Helst hade jag haft henne hemma till Augusti men så länge räcker inte dagarna och går in på lägsta dagarna nästa vecka så det är illa redan som det är :/ Men iom jag är arbetslös blir det bara 15h/veckan så blir korta dagar iallafall.Tills jag får jobb men det blir nog först i Augusti skulle jag tro.

Idag är det strålande sol till skillnad mot gårdagens snöoväder. Nu vill jag ha vår!

RSS 2.0