mina bilder!

Nu har jag hittat sladden som jag kan överföra bilder från mobilen med! så here we go på lite bild kalas! Ni får ha överseende med att texterna kommer lite konstigt men jag gillar inte nya designen då jag måste kopiera bilder och lägga in istället för förra snygga designen..vet inte varför det ändrades!.......................... Här har vi den stolta farmorn Mia med sitt lilla underverk Här är Andreas mormor och morfar med Minerva ( vi kallar dom gammel mormor/gammelmorfar även fast det inte är minervas mammas mormor/morfar men blir ju fel att säga gammel farmor etc med!) Är taget förra söndagen i deras trädgård!............................................................................. Här har vi snuttan på BB 2 timmar efter att hon såg sin mamma och pappa för första gången! ................ Detta från vår storhandling en dag bara måste med också!..hon har en tendens att spotta ut nappen just när hon somnat! .................. Här har vi Bob med sin lilla kusin! han beklagade sig hela tiden att hon verkade så sur när han höll henne! skitsnack, hon är inte sur inte! ............................................ Och så en bild på henne i hennes nya tuffa grodpyjamas som hon fick av Jenny! Absolut ballaste pyjamasen jag sett iallafall!..min lilla groda. Var några av alla bilder iallafall :) Idag är det mors dag men jag får vänta några år innan jag får fina teckningar etc av Minerva! Idag ska vi upp på fika hos gammelmormor och gammelmorfar!

lördag

hot hot hot ute men det blåser som faan så är skönt endå. gissa om jag fick se criminal minds igår då ?..neh första reklamen sen slockna jag såklart 0o. Idag har det varit Rix fm festival i stan men den slutar halv 7 så ingen ide att gå in nu men var lite sugen när vi åkte förbi med bussen tidigare. Just nu sussar snuttan och jga har lite data tid. Andreas är på rollspel som vanligt. iorgon är det min första mors dag! oj oj oj SÅ spännande!!! OMG..eller inte :)

fika

idag var vi då i stadsparken och träffade andra mammor,bebisar och bebis magar!..Minerva var äldst med sina 7 veckor! Solen sken men var lite kallt för det blåste. Minerva sov nästan hela tiden och när hon vakna var det snart dags att bege sig hem och snutta lite. Nu har hon busat lite med mig i snart 2 timmar och snart sover hon igen! Så här är ett sätt av många att sova på!

Slött

idag har inte hänt så jättemycket mer än att handla och slappat i sängen. 2 ggr fick jag handla dock då Bob meddelade kl 5 ikväll att han skulle ha matsäck imorgon!!..tur att snuttan var lite grinig så hon kunde sova i vagnen en stund..3 trappsteg i mjukliften och hon tvärsomna!..självklart vaknade hon direkt när vi kom hem dock! ikväll har hon tuttat så mycket så jag nästan blev rädd att hon skulle spricka eller nått iom att hon inte kräktes upp nått..vrider och vänder och har sig, arg för att det kommer mjölk när hon bara vill suga och nappen passar absolut inte ikväll. Nu sover hon sött dock, det där med att sova i sin egen säng funkade inte idag inte! Idag skulle jag äntligen äta frukost ( blivit slarvig med det då jag helt enkelt inte orkar ta mig ner till köket)men då hade inte Andreas ställt in mjölken efter middagen igår! och ingen frukost utan OBOY! så är det bara!...fick bli en glass till frukost när jag var ute och handlade runt 12 istället. Nyttigt eller hur! imorgon ska det bli strålande väder tydligen och då ska jag fika kl 11 i stadsparken med några andra mammor/blivande mammor från familjelivs hemsida...usch jag som är såå blyg att träffa nya människor och jag har inte träffat en enda av dom än, men men nån gång måste ju bli den första!..BVC sa jag kunde börja på öppna förskolan imorgon för barn 2-4 månader även fast hon bara är 7 veckor imorgon men jag väntar en vecka med det iom jag ändå ska träffa folk! oj blev ett långt inlägg, jag som bara skulle skriva kort för jag inte hade mycket att berätta, jaja nu är det Criminal minds på 5an..få se om jag lyckas hålla mig vaken den här gången då iom att jag har en förmåga sen lillan kom att somna efter 10 min.

stormvarning!

Idag har det blåst som sjutton! jag och Minerva promenerade till ica maxi vilket vi inte skulle gjort! Att gå runt sjön när det blåser är ingen höjdare inte! Inatt vakna jag av ett jätte PANG..trodde datarums fönstret var öppet men det var det inte..kollade runt på övervåningen men allt var stängt..hörde ett till PANG och att det kom nerifrån vardagsrummet..mycket riktigt, där stod fönstret vidöppet och smällde igen om och om igen! tur jag vakna annars hade vi inte haft ett fönster längre! igår fick Minerva öva sin nacke lite men att ligga på mage sätter igång sugreflexen istället ! mums sa hon åt filten.. Men stark i nacken är hon så det är bra ! Idag testar vi Minervas egna säng!..la henne där nu efter att hon gråtit ett tag, vi kör med stora fläkten på nu då det är stekhett i sovrummet och fönstren måste vara stängda pga blåsten..det tyckte hon om och somnade på stört i min famn.Vanligtvis vaknar hon när jag lägger ner henne någonstanns men hon fortsatte sova som en stock! Så där får hon sova första delen av nätterna nu tänkte jag!..brukar inte vakna förens runt 01-02 första gången. Här ligger hon nu och snusar sött

Sååå söt min lilla stumpa!


Tisdag

Har varit helt inställd på att det är måndag idag, känns skumt att det inte är det!..dagarna går på tok för snabbt. Har inte gjort alls mycket idag mer än att handla o laga mat och sitta i sängen typ.. Snuttan har sovit mestadels hela dagen fast inte när jag skulle äta såklart! På fredag ska jag på fika i parken med andra bebisföräldrar och gravida som ska ha nu i sommar! kul och lära känna några här.Får Minerva lite kompisar med i framtiden!

Tisdag

Har varit helt inställd på att det är måndag idag, känns skumt att det inte är det!..dagarna går på tok för snabbt. Har inte gjort alls mycket idag mer än att handla o laga mat och sitta i sängen typ.. Snuttan har sovit mestadels hela dagen fast inte när jag skulle äta såklart! På fredag ska jag på fika i parken med andra bebisföräldrar och gravida som ska ha nu i sommar! kul och lära känna några här.Får Minerva lite kompisar med i framtiden!

bebis!

Minervas fasters sambo Chris som är fotograf var på BB och tog lite kort på vårt underverk och är man intreserad av en söt nyfödd bebis och sliten mamma/pappa kan man ju kolla in dom :) http://cjsphotomagic.myphotoalbum.com/slideshow.php?set_albumName=album01

Kalas!

Nu har vi varit hos farmor på Kalas! Ätit glass och kakor i massor. Fasters fästman är fotograf och tog sån söt bild på Minerva som vi ska posta i lokaltidningen på "födda" sidan!! Här har vi kompis Jenny och kompis Zandra innan vi drar till krogen i fredags! Jenny fotoskygg som vanligt! här är jag med min nya snygga keps jag köpte!

4e generationen

Idag tog vi en promenad till Andreas mormor och morfar. dvs Minervas gammelmormor gammelmorfar antar jag att det blir. Fast det låter fel med iom det inte är min mormor och morfar hmm.. Vi satt i trädgården och det bjöds på lunch och glass med jordgubbar..mums mums. Minerva sov gott i vagnen! frisk luft gör susen.Tog kort jag tänkte sätta in men med mobilen och kan inte hitta sladden till datorn för att lägga upp dom än ( har iofs inte ens letat efter att vi flyttat!) Imorgon fyller Minervas farmor Mia år så då blir det kalas!

Trötter

kom hem kl 2 inatt efter 3 timmars uteliv! Blev "bara" 1 öl..Tror jag tappat måttet lite nu när jag inte druckit på så länge! Men vi hade trevligt iallafall, satt på en pub och snackade skit. Minerva hade inte ens vaknat under dom 3 timmarna så vart väldigt slack för Andreas hemma. Imorse åkte Jenny hem till Stockholm igen och vardagen återgår till det gamla vanliga. Andreas är på rollspel och jag och Minerva ligger i sängen för tillfället och tittar på "family guy". Snuttan har sovit nästan hela dagen så hoppas det blir sömn inatt endå!

party!

mmm flaskan är full med bröstmjölk och jag är sminkad o klar!..nu bränner vi ner en skiva med lite Lars Winnerbäck, Ebba grön och imperiet sen blir det en cider + öl! Har köpt en ny keps dagen till ära med! Snuttan vill inte riktigt somna bara så Jenny med sin barnavana sitter och försöker lite! Fick världens absolut sötaste grodpyjamas av Jenny,bild kommer imorgon eller nått :) nu är den nerspydd och fin 0o.. So long! nu är det party för första gången på lääääänge..

Storstädning!

Först kl 10 åkte vi till Willys och storhandla, sen när vi kom hem tog Andreas med sig snuttan ut till farmor så jag kunde tvätta och storstäda i lugn och ro! Nu är jag nästan klar med städningen, bara uppetoaletten klar så. Tvätten blir nog inte klar förens 5 då tiden är out dock. Andreas skratta så gott igår kväll när jag sa , jippi imorgon ska jag städa och tvätta utan Minerva!! Tänk att något så tråkigt kan bli så roligt bara för att få några få timmar själv :) Annars förfaller ju huset för Minerva tar all min vakna tid och killarna i huset gör ju helst ingenting om man inte tjatar på dom ;) Ikväll kommer Jenny äntligen och då blir det en iskall 2,8!! Skulle behövt den nu egentligen svettig som jag är, men men den som väntar på nått gott... Nu är det dags för tvättstugan igen ><

Blixtar och dunder

Åsk ovädret drar över oss..haglar gör det med! haglet låter till och med högre än åskan. utsikten från sovrumsfönstret detta.

skratt!

Idag lyckades jag få med ett litet smile när vi lekte lite i sängen!!! :) Snuttan lilla!...det åskar ute nu, tur att vi hann hem från ica maxi

glad!

Idag var jag på föräldrasamtal i Bobs skola så Andreas hade Minerva för sig själv 1,5h..hade gått sådär då hon såklart blev tuttig direkt när jag gått. Men när jag kom hem så var det klart värt det må jag säga! det smilet hon smällde av när hon såg mig fick mig att smälta innombords! Jahopp 10 minuters avbrott blev det då hon nu kräktes ner hela mig,henne och sängen! Tur att hon är söt iallafall!!

Mamma!

Så var man officiellt förälder då!! 2009-05-20 Barnbidrag 1.050,00

Fotlek

Minerva har upptäckt sina fötter och ben nu och tycke det är ganska roligt att utforska dom..Hennes nya roliga lek är att sparka pappa på näsan! Var tvungen att föreviga ögonblicket. Synd hon inte har större kraft i sina sparkar dock!!

stora tjejen!

4.485 vägde hon idag och är 58.8 lång! hon har alltså växt 6 cm på 5 veckor!. Toppenhumör har hon varit sen vi kom hem så vi har skrattat och busat ett tag nu. Andreas har just fått lära sig att oftast så är det 3 ordföljder bebisar lär sig att säga först: 1) mamma 2) lampa 3)pappa Så han får nog känna sig ägd för hon är redan nu helt fasionerad av lampor och ljus!

Söndag

Idag är stora slackdagen! Jag och Minerva tog en promenad förbi ica maxi på 2 timmar..Hennes "farfar" hade igår suktat oss med sitt prat om färskpotatis så fick bli lite svensk sådan idag! 29 kr kilot usch och fy men guuuud så gott det ska bli! Ikväll ska jag raida i WoW! jippi..Andress har lovat att ta Minerva ut en stund då ifall hon har sin "jagvillintesovajagvillinteliggastilljagvetinteallsvadjagvill" period! Så ska försöka få 2 timmars raidande iallafall. Imorgon halv 12 är det BVC igen..ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp på 2 veckor..jag tippar på att hon väger hmm 4,6 kilo! Jag mår jättebra nu förutom lite kramper i magen när jag ätit men står att man kan få ont i magen av biverkningar av antibiotikan så det hoppas vi på! På torsdag kommer min kompis Jenny ner från Stockholm och stannar till Lördag!! Det står ingenting på bruksanvisningen på antibiotikan om man kan ta en öl eller inte! i värsta fall får jag leva på gamla minnen hur öl smakar! Här är jag i Tyskland för snart 3 år sen!

Förädare!

Andreas försöker få Snuttan att lyssna på dålig musik!! Tyvärr verkar hon gilla det, hon skrattade så gott när jag kom in! Nu måste jag sakta men säkert få henne att lyssna på hiphop och Lars Winnerbäck innan hon blir helt skadad! idag ska jag och Snuttan till farmor så hon får skämma bort sitt barnbarn!

bada!

Så här trött blir man efter att man fått duscha i badkaret! och det gillades månntro. Mamma trodde att oj! jag får äta i lugn och ro för en gångs skull men icke sa nicke..någon behagade vakna precis när maten ställdes på bordet!

bättre

Nu mår jag redan mycket bättre. varit feberfri hela natten och vaknade på 37.5. 2 magvärkar under natten sen inget mer! skönt. Fortfarande huvudvärk men det får jag ta :) Sjukt hur fort det går från att vara så sjuk som jag var igår eftermiddag tills nu. Läkaren sa att det var riktigt tur jag åkte in så snabbt för man kan tydligen bli riktigt riktigt dålig om febern får sitt fäste.t.om dö om man ej kommer under behandling .Nu hann ju febern bara komma några timmar innan tabletten började verka. Snuttan sover så bra nu förtiden på nätterna..jag ammar 2 högst 3 ggr på natten senaste veckan. Idag ska vi ta en lång promenad tänkte jag..så pigg känner jag mig nu :)

barnsängsfeber?!?

det sa doktorn att jag mest troligt har! fick antibiotika att knapra i 10 dagar nu och första tabletten har redan börjat värka!! När vi kom hem från sjukhuset hade jag 39 graders feber och frös som en naken isbjörn, 2 alvedon hjälpte i ca 1 timma sen hade jag 39 igen så vill inte tänka tanken på hur hög den skulle vart utan alvedonen. Smärtorna i magen har avtagit lite nu och är inte lika kraftiga längre. som doktorn sa : har inte du redan haft ditt onda på förlossningen!!....mmm precis. Skumma är att han sa det inte var livmodersinfektion men enligt sjukvårdsupplysningen är det samma sak som barnsängsfeber..hmm...han sa även att det inte smittar medans sjukvårdsupplysningen sa att det kan det visst göra och att vi måste ha koll på Minerva så hon inte får hög feber och blir slö. var 2 manliga doktorer, hur kul är det att visa upp sig där nere då ?? fast är ju lite van efter förlossningen då jag hade 3 manliga doktorer. nu har jag bara 38.3 i feber och den verkar stadigt sjunka så är mycket hoppfull, är sjukt vilken skillnad det är på 39 och 38,3 i feber..39 var jag helt däckad och nu känner jag mig relativt pigg för att sitta upp en stund.Huvudverken kvarstår dock. Andreas ska på långpromenad någon timma så jag får lite lugn och ro med!

ont

Ska vara på sjukhuset kl halv 12 på kvinnokliniken..kraftiga smärtor i magen sen i morse..kan inte ens ställa mig upp..känns som jag ska föda igen typ. har diaree med men är absolut inte maginfluensa smärtor. Dom ville kolla upp så det inte är livmoderinfektion eller nått...vårdcentralen trodde på blindtarmen men då ska smärtorna vara lite mer åt höger dock. Andreas är på väg hem för att ta över bebis med och hans mamma ger oss skjuss så det är skönt iallafall. återkommer senare då förhoppningsvis!!

flaska!

idag tänkte jag testa och ge henne bröstmjölk på flaska för att vänja henne lite med flaska så man kan variera + att Andreas kan bli lite nyttig!..gick halvbra,hon fick i sig halva mängden men sen lockade tuttarna mer!..men en bra början iallafall!..ska köra några ggr till innan nästa helg då Jenny kommer och jag har tänkt dricka några öl!! Minerva är ganska lustig, när hon är supertrött gör hon allt för att vara vaken så blir hon superjobbig istället för att hon är övertrött! Förut när hon höll på att somna och ögonen ploppar upp i huvudet så att säga ( man ser bara det vita) så gör hon allt hon kan för att få upp ögonen igen! och tar första bästa chans att vakna till...så där håller hon på tills hon är för trött för att somna! Nu är Andreas ute med henne i vagnen, den kan hon inte stå emot iallafall!..så jag får lite tid för mig själv..skönt skönt. idag är hon feberfri så det är skönt! förkylningen har släppt lite efter Nezerilen med så går framåt iallafall.

fortfarande sjukt

igår kväll fick Andreas ringa barnakuten om råd..man ska det om barn under 3 månader har feber och det hade snuttan fått på kvällen..hostade/kräktes massa slem med. Fick rådet att ge nezeril ( tur vi köpte det idag på dagen då!)varvat med koksaltlösning och om febern blev värre ge alvedon.Tror Andreas smittat henne med halsont med eller så har hon smittat han. Sov sov sov mest hela dan gjorde hon och har sovit hela natten med ett avbrott kl halv 2 för lite tutte. skönt för mamma!..bättre är hon idag och har legat och skrattat åt sin fula mamma ett bra tag.Nu halvsover hon var om vartannat. Dom har ändrat bloggsidan så jag kan inte lägga in bilder i samband med inlägget längre utan bara separat!..sugigt.men men. Vi har hittat boven till Andreas vita hår dock!..har en påse bomull hängandes på hyllan över skötbordet så när han byter blöja så fastnar det som kardborreband på hans rakade hjässa 0o

jätte blöja!


snorigt värre

jätte förkyld är hon fortfarande stackarn! igår sov hon knappt alls på hela dagen..varje gång hon somna tog det ca 5-10 min så vakna hon igen..somnade inte på riktigt förens strax efter 9 men då sov hon till halv 1 istället och efter snuttning och ny blöja sov hon vidare till halv 6! Så det var ju positivt iofs. Just nu ligger hon och pratar för sig själv och kollar in ljuset från fönstret. Andreas är med sjuk nu också, ont i halsen och jag börjartro att snuttan har det med för hon verkar gny lite när hon sväljer. Nu har pampers blöjorna tagit slut och dags att börja med lidls 4-7 kilos..dom är enorma på lillan men verkar sitta tätt och bra runt benen så hoppas vi slipper allt läckage nu!

Minerva , 1 månad!

Idag är lilla snuttan en hel månad!
igår skrattade hon på riktigt med hela ansiktet för första ggn. idag gjorde hon det med så då fick t.om Andreas se!
Snuttan lilla..sååå söt. Försökte fota det igår men missade själva skrattet så blev me ren grimas ;p


idag är det Brons match för Sverige men det roliga försvann när vi förlora i fredags :/
Håller på för fullt i tvättstugan atm antar jag måste boka in 5 tiden med, så mycket tvätt har vi! Måste övertala Andreas om en tvättmaskin på delbetalning!

Nu när jag kom upp från tvättstugan så låg Andreas i sången med Minerva på magen!..han insåg nog inte det roliga i det hela men var tvungen ta ett kort!

Fråga mig inte vart han fick luddret på huvudet ifrån!

perfa!

Nu har jag flyttat in datorn till sovrummet och det kan inte bli mer perfekt!
Nu har jag ammat henne när hon låg på min kudde sen när hon somna la jag bara ner kudden med henne på bredvid mig..och där har hon legat nu! Börjar hon gråta tar jag bara upp henne igen!

mina sexiga pyjamas byxor fick vara med också på ett hörn!

Idag var vi och handlade blöjor på Lidl sen vidare till Willys o handla mat..Snuttan fick ha sina första skor på sig!


Stökigt var det på köksbordet med ser jag! Satte Andreas på att städa köket!

Vart inne nu på Familjelivs änglarum igen och sett att fler mist sina kära små skatter  :(
Går inte en dag utan att jag tänker på er ängla mammor och ängla pappor, jag är så otroligt tacksam att allt gick väl för oss och att vi fick behålla vårt kära underverk.

En så fin dikt om änglabarn:

Var inte ledsen lilla mamma jag var tvungen att gå, den dagen det hände slutade mitt hjärta att slå

Älskade pappa ,mitt liv blev blev så kort ta hand om varandra när jag flyger bort

Jag vet att ni gråter det finns ingen tröst, men lyssna till ditt hjärta ni kommer höra min röst

Jag finns inte bland er men jag finns här ändå, jag hör era böner och jag älskar er så...

suck o stön

hennes tupplur varade sisådär 10 min sen har det fart full fart hela eftermiddagen så att flytta datorn kunde jag ju bara drömma om!..hon är genomförkyld och varje gång hon somnar räcker det med att jag rör mig så är det dags igen 0o.
Nu är det iallafall bara en timma kvar till hockeyn så jag kan slå mig till ro bredvid hene i sängen medans jag kollar på den så kanske hon med får lite ro.
positiva med vaken dagar är att hon sover hela nätterna då med korta avbrott för gödning.
Lite jobbigt att hon ska vara så mammig med, i början kunde iallafall Andreas ta henne lite men nu blir det syndafloder bara jag lämnar rummet..
Nu blir det bajsblöjebyte sen sängen igen antar jag..

kort promenad!

Iom att snuttan bara vakna hela tiden bestämde jag för att gå ut på en promenad istället..klär på henne lägger henne i innerdelen av vagnen och ställer henne vid dörren för att klä på mig själv.
2 min och sen sover hon som en stock 0o.
Så fick bli en snabbis till affären med henne istället så jag hinner städa och flytta datorn så nu sover hon skönt i rummet istället!


Minerva har blivit så mammig på sistone..ganska kul att se hur hon skiner upp när hon ser mig..en vandrande tuttmaskin är vad jag är i hennes ögon!
Här ligger hon i pappas knä och väntar på bröst!


Blir nog att sätta igång nu om jag ska komma någon vart med dagens bravader!..och cola + chips är inhandlat till matchen ikväll..perfekt med andra ord!

grattis Minerva

på 4 veckors dagen!

idag ska jag flytta in min dator till sovrummet!..ska bara få snuttan att sova nu först så jag kan sätta igång.
Frukost kan ju vara bra med, blir lätt att man inte hinner äta nu för tiden.
Just nu snuttar hon medans hon ligger på en kudde i mitt knä så jag har båda händerna fria, somnat har hon gjort ser jag men oftast vaknar hon när hon flyttas :/

Ikväll är det Sverige - Kanada
blir nog en riktig rysare skulle jag tro!

Imorgon är det dags för 2 veckors handlingen igen på Willys..Sjukt att man ser fram emot att handla, intressant liv man har då ;p
Ska testa lidls blöjor nu när hon gått över 4kg gränsen. dom ska tydligen vara bra sägs det och mycket billigare!
Pampes new born baby blöjor är helt värdelösa, hon bajsar och kissar igenom dom konstant :(
Sen är hon ju iofs en stor bajsare!

hmmm

undra om jag kan flytta in in dator till sovrummet istället!!
Då kan jag ha koll på henne och få mer data tid när hon sover..just nu måste jag ju hålla mig inne hos henne för vaknar hon och jag inte är där då blir hon inte glad!
Bortskämda småbarn!!
Jag har bamselång internet kabel så borde ju funka, om inte Andreas misstycker vill säga, får fråga när han kommer hem från rollspelet men säger han nej säger jag nej till hans rollspel så det så !! ;p.
Då kan jag sitta i sängen och spela om jag har bordet där bebis sängen står just nu, men iom hon inte sover i sin säng för tillfället gör det ju inget att den inte står precis vid vår säng.
plus att jag kan ligga i sängen och se alla filmer på datorn jag inte sätt än, mums!
Får bli morgondagens projekt!

om en timma är det hockey! Kanada vann över Lettland med 4-2..lite tråkigt för hade varit kul att se Lettarna slå Kanada.

Snurvel Fia

jätte förkyld är hon lilla stackarn. Vaknar flera ggr i timman hela natten + morgonen. Få se hur länge hon sover nu innan hon ropar!
Bajseriet kom igång ganska precis efter att jag bloggat igår så nu är det blöjor på löpande band igen 0o.
ikväll är det hockey!  wuhuu..ska ner o köpa lite godis sen och svulla i mig framför TVn ikväll, tycker jag är värd det!
inatt fyller snuttan 4 veckor, för exact 4 veckor sen vid den här tiden började mina värkar ta i ordentligt, kommer ihåg jag aldrig trodde det skulle ta slut men det gjorde det ju! massa timmar senare dock...och nu har vi ju vårt lilla underbarn här!
Tror jag har fått svamp på tuttarna! symptomen låter som det och snuttan har lite på sin tunga..Torsk som det kallas.
Får kolla upp vad som behövs för att behandla det när jag har tid och orkar.
Tror lilltjejen håller på att vakna igen nu. ligger jag bredvid somnar hon så snällt om men är jag inte där så börjar hon ropa..men orkar ju inte ligga i sängen hela dagen dock :(
men men är väl sånt som hör till antar jag!

bvc

Så nu är vi hemkomna och snuttan har växt både på längden och bredden!
4,130kg väger hon nu vår lilla tjockis!
På söndag blir hon en månad gammal, helt sjukt vad fort det går!..
Bajsat har hon inte gjort sen igår, hon som annars bajsar 10-15 ggr om dagen!..men barnmorskan sa att så länge hon hel ammas så kan hon inte bli förstoppad och att det kan ta dagar innan hon bajsar...bra! då sparar vi lite blöjor ;p
Allt annat var bara bra med henne förutom att hon är förkyld då, men vi skulle köra på med renässans droppar och om hon får feber skulle vi ringa in till sjukan! Men iom att hon ammas har hon ju bra immunförsvar!

imorgon blir det kvartsfinal Sverige-Tjeckien kl 20!  go go Sweden.

sjuk

fortfarande sjukt här hemma men snuttan verkar piggnat till iallafall..själv hade jag 39 i feber och dunderhuvudvärk men febern har släppt lite efter 2 alvedon.
Droppat Renässans i Minervas näsa 2 ggr innan ammning och snuvan verkar ha släppt lite för henne.
om 1 timma ska jag kravla mig iväg till Bobs skola på föräldra samtal! Få se om han sköter sig eller inte!
Inatt sov Minerva så tätt inpå mig hon kunde komma, jag låg på sidan och hon låg i forsterställning vid min mage med lagom räckhåll för sin tutte!..var precis som hon var i min mage igen..förutom det där med tutten då vill säga!.om jag nån gång flyttade på henne var hon snabbt tillbaka igen!..samma idag när vi sov middag..verkar som hon har stort behov av närhet nu när hon är lite krasslig så det kan hon ju få :)
Imorgon kl 13 ska vi till BVC igen för mätning och vägning..jag tippar på 4,1-4,2 kilo nu!
Idag skulle nån tant från trygg hanska komma och prata barnförsäkring men vi orka inte med besök så Andreas ska täckna barnförsäkringen i tele med henne istället, jag kan då inte ta det iom att jag inte kan säga nej så till slut skulle jag säkert täcknat varenda försäkring som finns!
Nu ropar Andreas att hon är tuttig! men det kan hon omöjligt vara då hon tuttat konstant i 2 timmar! bortskämd kallar jag det så han får hållas lite till med en tuttig bebis!
Sitter och tittar på sjukhus bilderna, helt otroligt så liten hon har varit och så mycket hon växt på bara 3,5 veckor!..på söndag firar hon 1 månad!

min lilla snuttebebis!

sjuk

nu har jag blitt sjuk till råga på allt!..38 i feber så inte jättemycket men ont i huvudet som bara den.
lilltjejen är jätteolycklig med men ingen feber än.

tagens tips!

Byt ALDRIG blöja i sängen!!

brukar vara lite lat på morgnarna och vill inte göra snuttan klarvaken så jag byter i sängen istället ibland..idag bajsade hon i blöjan och jag tänkte vara lat igen och att hon nog bajsat klart nu!..trodde jag ja!..just när jag tvättat henne sa det SPLASH! och jag blev sprutlakerad med ett helt nytt lass av bajs!..lakan + halva mig blev härligt gult..Trodde inte det sprutade så när dom bajsa men man lär sig något nytt varje dag!
10 min senare var det dags igen och då fick Andreas gå upp och byta blöja..han tyckte hon var varm och iom att vi haft sjuka kusiner här i helgen var det bäst att ta tempen med..Såklart blev det jag som får ta den och när jag stod där nyduschad o fräsh med tempen i rumpan på henne sa det SPLASH igen!!..denna gång blev det bara handen dock som råkade ut för "olyckan"..feber hade hon inte iallafall så det var ju bra :)
tror hon och sin pappa har slutit en pakt mot mig.

lugn o ro!

nu har vi dumpat av dom vid swebus för transport till Stockholm och här hemma är lugna gatan nu med minerva sovandes.
Mariyama har varit sjuk 2 dar av 3 så tyvärr fick hon ju inte gulla för mycket med Minerva men det kommer ju fler gånger.
Idag kl 4 är det hockey sen ska jag försöka se till att hon är ammad och klar kl 7 så jag kan testa på att raida lite i WoW men sånt går ju tyvärr inte att bestämma i förväg.
Nu får det bli bebis + pappa tid iallafall om hon vaknar för nu har Andreas fått alldeles för mycket fritid med 2 dagar i rad rollspel.

lördag

inatt har hon sovit HELA natten! Hon tuttade en gång och somnade om direkt efter!..tyvärr sover jag inte lika bra iom att hon gnyr och pratar i sömnen så jag vaknar hela tiden! plus att jag måste leka kalv själv och pumpa brösten några ggr under natten när inte hon vill.
Idag ska vi till Apoteket och köpa en nagensax så syrran kan klippa hennes naglar..filen jag har funkar inte riktigt så bra.
En jäkel på småbarn är min syster..Minerva är lugna gatan när syrran har henne, flera ggr log hon åt syrran med! fusk!..mig har hon lett åt 3 ggr nu iallafall :)
Andreas sa att hon log mot honom med igår men vet inte om det handlar om svartsjuka eller inte ;p

ett roligt citat från Essa 6 år ( syrrans minsting) när vi gick till majbrasan:
Syrran : Essa, kan du bära mig ?
Essa : nej jag har ont i benet.

Som om han kunde bära henne annars ;p

just nu sussar hon sött i sin klänning hon fick av Jessica och Zandra!

suck

Vilken besvikelse! här går vi kl halv 9 på kvällen till valborgsmässo elden...världens brantaste uppförsbackar och det var det jobbigaste jag vart med om!..när vi kom till brasan var det nån himla oäkta eld aka OS elden..ingen riktig brasa här inte!..kom i lagom tid till fyrverkerierna dock och det roliga här var att Minerva som legat vaken hela tiden tvärsomna när fyrverkerierna satte igång även fast det dånade som bara den!..sen gick vi hem och åt jordgubbar med glass och jag somnade på stört kl 11..Minerva sov till kl 01 och efter snuttning sov hon vidare till 5..skönt skönt.

Stolta kusiner tog hand om Lilltjejen


Vi grillade ute på innegården..gott gott.

här bygger Essa och Mariyama ihop Minervas babygym


och stolt pappa med lugn bebis i knät


just nu bakar jag bröd och vaniljbullar och syrran står och klagar på att Minerva behöver byta bajsblöja!

RSS 2.0