trött

knappt har man sovit något inatt heller :/
var uppe halv 2 och kissade sen somnade jag om, vaknade kvart över 2 av att jag hade jätteont i magen så tänkte att hjälp nu är det på G !!..lite kul att jag kom ihåg drömmen där med..jag drömde att jag fick någon sjukdom som ökade antal bebisar i magen från 1 till 4. antar att jag kände av smärtan i sömnen vilket urartade i den drömmen ;P
Var tvungen att gå upp och a en banan för magen skrek efter näring med. och en alvedon sen vart det bättre och jag kunde sova ca 2 timmar till.
oppades verkligen det var på gång där men var väl bara en försmak, men skönt att nått händer iallafall.
7.5 + grader idag redan och klockan är bara 8..undra om jag ska våga mig på en långpromenad idag runt sjön eller nått..
Apropå promenad runt sjön!..vi bor ju vid vättern och när Bob skulle flytta till oss sa vi att vi varje söndag skulle ta en promenad runt sjön. - eller huuuuuur, sa han..och gav sig inte..visade sig att han trodde vi menade en promenad runt vättern istället för munksjön som ligger inne i stan  0o..skulle vilja se mig gå runt vättern på en dag!...det har för den delen aldrig blivit någon söndagspromenad och han har bott här sen i juli ><
munksjön:

hemma!

På torsdag har jag fått tid hos läkaren på BB så ska dom kolla hur öppen jag är etc..och då får jag hinnsvepning om jag har öppnat mig annars går det inte.
och får även tid för igångsättning då om hinnsvepningen ej funkar! men jag hoppas och tror starkt på att bebben kommer innan dess!! ( eller huur)
Allt var bra iallafall och mitt järn låg på 143 ( man ska absolut inte ha över 146) så mitt beslut att sluta med järntabletterna när jag låg på 141 var tydligen bra ;)
Bebben har fixerat sig nu så det är bara att poppa ut..jag är redo och klar för dig lilla vän!

barnmorskan

off we go!..ska vara där kl 11..får se hur det blir nu då :)..idag ska jag iallafall fråga om hinnsvepning..sen ska hon ju ringa förlossningen om igångsättning med!..återkommer när jag vet mer .)

bf +3 idag  0o

sommartid!

hmmm..första gången någonsin jag inte haft en aning om att klockan ställts om..
lite fundersam blev jag när mobilklockan bara var 20 över 8 medans datorn var 20 över 9..tyckte väl att tiden gått lite väl snabbt nu på morgonen.
Där ser man..jaja nu är bebisen ännu en timme försenad då kan man ju säga!

Sitter här med min hallonbladste...

igår fick jag 2 riktigt kraftiga värkar!..det var nog det värsta jag varit med om under graviditeten. iofs slår det inte smärtan efter att benet krampade för 2 månader sen mitt i natten..Det kändes som om någon bröt av benet mitt itu rakt på bara pang!.Då sa jag att förlossningen blir piece of cake efter den smärtan!.
Detta är ju en annan smärta med iom det kommer något gått ifrån den så nu vill man ju bara ha ont.
Men värkarna försvann och lämnade mig kvar med den vanliga smärtan jag haft senaste dagarna så blev ingen bebis igår heller.
idag är jag bf +2 ( 2 dagar över barnets födelsedatum) och imorgon blir det Barnmorskan igen, då ska hon iallafall ringa förlossningen för igångsättning så några dagar till får jag stå ut i värsta fall :)
Ikväll ska jag försöka raida lite i WoW om det inte hänt något innan dess vill säga!

HV71 vann igår så nu blir det finalmatcher mot Färjestad som börjar på onsdag..snälla bebis kom idag eller imorgon så jag är hemma på onsdag igen!!


Så var det övertid

betald övertid kan jag väl gå med på men denna övertid är inte lika lockande!
Kunnat sova relativt bra inatt, som längst 3h utan uppehåll!
Blev inte Willys igår så ska ta det idag kl 11, Får hålla tummarna bebis vill poppa ut efter det, annars kan den lika gärna vänta till imorgon ! hockey ikväll!
Förkyld börjar jag bli med och det är väl inte det bästa när man ska föda barn antar jag.
Nu får det bli en kopp Hallonbladste ( vilket inte verkar göra någon nytta endå! ) och lite familjeliv läsande på nätet.

En "kul" tråd där nu, där en pappa varit otrogen, tjejen hittade ett inte så roligt sms i hans mobiltelefon så debatten har handlat lite om huruvida man får läsa sin sambos mobil eller inte!
Var tvungen fråga Andreas om han skulle bli sur om jag läste hans sms..-Vaddå! har du läst dom eller ? Fråga han ><..sen sa han såklart du får göra, det gör du väl redan endå!...vilket förtroende han har för mig ! det ni! 0o ;)
Jag skulle inte bli sur om han läste mina sms..enda sms jag får endå är min syster som skriver "ring"..och alla dessa eviga sms på sluttampen nu då !!! hur går det ?? nyfiken?? har du fått barn än ??
Kan meddela er att jag berättar när jag åker in ;)

today is the day

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 27 mar 2009.
Din graviditet startade Lör 21 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 5 jul 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


0 dagar kvar! Nu får du minsann ta och poppa lille vän!
Fortfarande ont och ska just dricka min hallonblads te.
Idag kan jag tyvärr inte gå ut och gå för att förbättra situationen :/..gör jätteont att både sitta och stå och gå + att det är snöstorm ute ><
Ska se om Andreas syrra dock kan skjussa oss till Willys ikväll så vi kan handla hem för kommande 2 veckor, måste inhandla lite baby blöjor med för har på känn att det blir i helgen :)

BB väskan är fortfarande opackad föresten !

hallonblads te!

idag köpte jag det för att se om det funkar för mig med!
Kassörskan frågade om jag var trött på allt nu :)
Hon berättade att en tjej varit inne och köpt det, gått hem och druckit en kopp och samma dag födde hon!
Jag har kraftiga värkar till och från må jag säga just nu och mitt underliv känns helt söndertrasat så vem vet!
Frossa har jag med fått och det kan vara ett tecken att det är på G med :)

Sitta upp kan jag inte direkt så blir att lägga sig igen och slacka med TVn..

Nej nu ger jag upp!

Blir en lång lång promenad idag för att se om det poppar nån liten bebis :)
Inatt har jag faktiskt sovit som längst 2.5 timmar i sträck så känner mig lite utvilad iallafall :)
Fick kläderna jag hade köpt från Tradera igår..Såååå söta! kan sitta hur länge som helst och bara se på alla små kläder.
Ska förbi HM idag och se om dom har den där Tiger pyjamasen idag. Sen får det vara nog med kläder..lär ju få ett gäng av släkt och vänner med! :)
På lördag blir det storhandling av mat  a la 2 veckor så man inte behöver stressa med sånt när bebisen poppat.

HV vann igår så nu står det 2-2 i matcher..var en kul match faktiskt. Stod 2-1 till HV när jag började kolla och matchen slutade 6-1..bortaplan med så var lite otippat. Sista målen kom för att Frölunda hade tagit ut sin målvakt.
Så ikväll blir det match igen bortaplan. Så får vi se om det går lika bra ikväll då :)

Låt mig få sova!!

Är det inte det ena så är det det andra!
Ok att jag vaknar ca 1 gång i timmen för att kissa eller för att bebben har rave fest i magen..det kan jag ta. men nu har Andreas börjar väcka mig med!!   -Du snarkar!
och Och OCH ??? låt mig snarka buhuu kan ju ändå knappt sova så måste ju bli ytterst korta perioder!!
Sova i bebis rummet på soffan får jag ju inte heller göra såklart!
Vänta du bara till du har en bebis som skriker mitt i natten! då du! "grins evily"

Nu är det 2 dagar kvar och för tillfället är jag relativt smärtfri, var värre igår då inte ens alvedon hjälpte, den smärtan vill vi ha tillbaka! ja tack!

svullna fingrar och svullna fötter har jag med så hela jag är väl full med vatten antar jag.
Men som sagt..är nog som längst en vecka kvar innan det blir full rulle så antar jag får njuta av tiden, eller nått.

Istid

usch vilket jvla väder säger jag bara!
Man blir ju helt handikappad när man ska ut o gå på isgatorna.Blåser som attan med :/
Och gå med tjock gravidmage gör att man ser ut som en halt gammal pensionär med. Glömde mobilen hemma med som är så himla smart om nått skulle hända just då, jaja bra att vara efterklok.
Men nu är jag hemma och ska lägga mig i ett varmt bad och prata lite vett med bebben så den förstår att den har det bättre här ute..

Feg Feg Feg

Näh frågade aldrig :)..däremot berättade jag om min rädsla och viktnedgång,mat etc så om bebben inte kommit nästa måndag ( 3 dagar övertid) ska min barnmorska ringa förlossningen och boka tid för igångsättning så skönt att veta att jag inte behöver gå 2 veckor över tiden!.
Börjat få lite värkar nu igen dock så kanske på G endå :)
Allt var bra med bebben iallafall..hjärtljud och den växte som den ska :)

Jag måste dock börja dricka vanlig saft !! ( inte lightsaft ) för att få upp sockret innan förlossningen. usch jag som har fobi för vanligt socker..oboy gick bra med, fast riktig oboy där med och inte den sockerfria jag dricker ><
Men det gäller ju bara högst 2 veckor till så får försöka! :)

Nu ska jag se våra bästa år och sova lite middag tänkte jag.

Visa lite mod nu!

idag bär det av till barnmorskan för kontroll igen..kl 11 ska jag vara där.
Har funderat lite hur jag ska lägga fram det att jag vill att hon gör en hinnsvepning på mig..det är väl bara att fråga..kan ju inte få mer än ett nej men det är så pinsamt :)
Alla barnmorskor gör ju inte hinnsvepningar men kan ju inte förlora något på att inte be om det ?
Att jag vill göra en nu, 4 dagar innan beräknad nedkomst är främst för att jag är rädd..fruktansvärt rädd att något ska hända om jag går för länge. varje dag blir mer och mer jobbig.
Och sen så kan jag knappt äta..senaste veckorna har varit extremt jobbiga..äter myr potioner som jag inte kan behålla efteråt så har gått ner ca 4 kilo nu istället för upp upp upp som man ska. Och iom man ska lagra massa kolhydrater inför förlossningen vilket jag ej gör vet jag inte hur jag ska klara det om det fortgår såhär.
Min kropp är ju redan väldigt skör iom min 18åriga ätstörning..så hoppas det är godtagbara själ för att få göra en hinnsvepning!..vi får se om några timmar.
Om inte annat kanske hon fixar så vi kan göra det nästa måndag när jag ska dit igen på övertid.
En hinnsvepning för er som inte vet, är när barnmorskan masserar hinnan runt livmodern, vilket gör att allt sätts igång..detta är en 75 % chans för succe metod så inget är garanterat dock!. man måste ha öppnat sig lite dock för att det ska gå men det är jag ganska säker på att jag har gjort så!..
Wish me luck!

öm öm öm

tänk er att ni cyklat en hel dag på en stenig väg, på en alltför hög cykel. precis så känns det "där nere" på mig..

slutkörd!

uschja vilken dag! kommer inte bebben inom närmsta dygnen vet jag inte vad mer jag kan göra.
Idag var vi på ikea och köpte stolen, sen överallt för att leta efter spelet till Bob.
Hittade det på mediamarkt och sen iväg till willys.
På willys fick jag sms från Bob att han ville ha ett annat spel istället ><
Hem, sova 1 timma sen tog jag bussen till Mediamarkt och lämna tillbaka spelet..gick en 40 min till Ica maxi sen buss hem igen och började med födelsedags maten och tårtan!
Nu är potatisgratängen i ugnen och jag kan sitta ner för första ggn sen kl 2..usch usch usch.
Börjar få lite oregelbundna värkar nu iallafall så hoppas det händer något snart :)
En sak är säker och det är att jag kommer sova riktigt gott inatt!

på gång??

Har sjukt ont nu!
Idag vid 11 promenerade vi till soc kontoret för att skriva faderskapspapper(20 min), sen blev det promenad till Max o äta lunch ( ca 45 min gångväg) Efter det gick jag till ÖB ( ca 35 min) och handlade skor till Bob, sen blev det bussen till stan..promenad 15 min till sen bussen hem = nästan 2h vandrande.. Och det satte fart kan jag säga..har såna sammandragningar till och från nu och det känns som bebbens huvud sitter nerkilat mitt emellan mina ben! Hela bäckenet är sönder och samman känns det som, Så hoppas hoppas jag satt fart på det nu :)
Fick bli pommes o korv till Andreas och Bob för jag klarar inte av att laga mat nu!

om 30 min börjar navy CIS och efter det without a trace..så blir sängen snart och när dom 2 programmen är slut hoppas jag att jag sover gott!" ( eller ännu hellre, våndas i värkar eller nått )

Imorn ska jag på ikea och EB games o köpa Bobs presenter så sätter det inte igång inatt har jag ju en dag till att hoppas på!

Dessa har jag köpt på tradera föresten ! 102 kr inklusive frakt! som hittat!

Änglabarn


Usch vad livet kan vara orättvist ibland.
Någonting så efterlängtat bara rycks bort från oss.
Även fast jag vet att det inte är bra för mig att hänga i "änglarum" på familjeliv nu när jag snart ska föda så gör jag det endå. vet inte om det kanske är en bearbetan ifall jag hamnar där själv men hemskt är det iallafall.
Jag känner för alla dessa människor som har förlorat sina barn under olika omständigheter. Allt från bebisar i magen till barn i olika åldrar. Ta tex Max och Saga som så plötsligt och hemskt rycktes bort från jordelivet.
Eller dessa mammor och pappor som förlorar sina barn precis innan eller under förlossningen..Alla tankar som kommer, Tänk om bebisen bara hade velat komma ut en dag tidigare, tänk om dom hade satt igång förlossningen tidigare, tänk om...

Inatt har jag mestadels gråtit och funderat och tänkt..snart är det min tur att åka in..tänk om det blir för sent även för mig, tänk om jag blir en av dom här mammorna som mister sitt barn. Det är svårt att känna gjädje inför den kommande veckan med dessa tankar gnagande i huvudet..Att ha en bebis i magen i 9 långa månader, all längtan, all glädje, som sen bara slits ifrån dig. Tror man måste ha gått igenom den tiden själv för att kunna förstå riktigt.
Jag vet inte om jag kommer att klara av att leva ifall det händer mig.

zzzzzzzz

mmm sova mittt på dan är såå skönt , men skumma drömmar får man ofta.
Nu precis innan jag vaknade drömde jag om en tvättmaskin jag bara öste och öste ut vatten men det kom bara mer o mer fast den inte var på..skumma var att det först var en locktång som blev någonting med olika funktioner och när jag snurra på några knappar slutade det med en tvättmaskin.. ja ja.

Idag blir väldigt lungt, ska raida lite i WoW ikväll om inte värkarna sätter fart vill säga..haft lite ont senaste dagarna, särskilt på kvällstid. sen blir det fullt upp hela helgen.

Fre : faderskapspapper. lunch på stan med Andreas! Willys och veckohandla+ se till att det finns hemma för Bob sen när vi åker till BB.
Lör : Bob fyller 17 år så baka tårta, åka till A6 och köpa present, ikea och köpa stolen ( om jag får bilskjuss hem vill säga eller om kartongen inte är alltför klumpig)
Sön: Andreas systers kille fyller år så vi ska till Andreas mamma på fika etc.

Vi får hoppas allt detta sätter fart på bebisen för nu vill jag ha ut den!

min grav kalender :)

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 18 mar 2009.
Din graviditet startade Lör 21 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 5 jul 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 271 av 280. (96,8%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 4 fulla dagar (v38+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 27 mar 2009
Du har 9 dagar kvar till beräknad förlossning.

åldersgräns! /hide

oj! såg att det var 18 års gräns på spelet Bob ska få !
Usch vilken dålig moster jag är!

9,9,9,9,9,9,9,9,9,

smaka på den ni! ensiffrigt är vad det är!
9 dagar kvar till den stora dagen! ( jaja plus, minus och allt det där )
Igår tog jag mig då som sagt i kragen och ringde om faderskapspapprerna och vi ska dit på fredag halv 12 och skriva på.
Passade även på att ringa försäkringskassan för att se om min föräldrapenning var klar och det var den! 5k papp på kontot den 26e..jeeeez vad rik man är ><
Ser fram emot den dagen ( nja ser fram och ser fram är väl att ta i ) då bebben börjar på dagis och jag kan börja jobba heltid! Måste se till att jobba minst ett halvår innan vi planerar för ett småsyskon så jag får tillräkna mig en heltidslön istället för halvtids.
 Andreas vill ha 5 st men det kan han ju glömma, en till kan jag gå med på ;)

På lördag fyller Bob 17 år och då ska han få


Hans klasskompisar spelar tydligen det och dom har tjatat på han ett tag!..tror det blir nyttigt med lite avbrott från WoW med ..Sen ska han få en data stol så han slipper ha en vanlig stol.

Han brukar passa på och sno Andreas stol så fort han avviker från datorn.
Jag : men han ska bara ta ett bad ?
Bob : och ? 5 min är 5 min!!

Tårta blir det också såklart!
Annsofis special : hemgjord tårta med vaniljkräm,chokladpudding och grädde + vindruvor!!

Får hoppas på att bebisen inte behagar titta ut i helgen dock, vet inte om en kusin är sån uppskattad 17 års dags present :)

10 dagar kvar!

Nu börjar den riktiga nedräkningen och hoppas hoppas hoppas jag slipper gå över tiden.
Att jag sov 5 timmar i sträck igår var nog bara tur för inatt blev det back to old igen med kissepausar minst en gång i timmen.

HV vidare i slutspelet och Skellefteå likaså!
Såg Linköping-skellefteås 2 sista övertids perioder och var lite kul att Skellefteå vann iom att dom var så otippade!

Nu blir det HV mot Frölunda

Telefon skräck har jag! det ni! ni tror säkert att det enda tjejer gör är att prata i telefon men inte jag inte!
Vet jag inte vem som ringer så svarar jag helt enkelt inte. Men idag! nyss! Då svarade jag minsann..och självklart en försäljare ( är dom jag är rädd för! ) Hörde inte vad hon ringde om men hon frågade om jag var en av dom bestämmande i hushållet..Funderade starkt på att säga nej men den segern vill jag inte ge Andreas..
jag sa istället ja men vi är inte intresserade av någonting!..varför då ? sa hon..
Nej vi är bara inte det ( stå på dig nu stå på dig, var det enda jag tänkte)
ok, ha en bra dag sa hon och la på!
wee jag klarade det! jag är stolt!
Andreas brukar snäsa av dom rejält! inte intresserad!! och kastar på luren typ men jag är ju den snälla av oss så ...
Eller så svarar han och lägger på i samma veva utan att säga något..problemet är ju att dom ringer upp igen nån annan dag då! och oftast då jag har min sköna lunch vilostund men nu kanske vi slipper denna försäljare iallafall!
jvla göteborgsnummer var det!

Nu när jag känner mig så stark och modig ( brukar kännas så i 10 min efter) ska jag passa på och ringa soc kontoret så vi får ett möte om faderskaps papprerna..tydligen ska man få lite dumma frågor.
-Hade ni sex mellan detta och detta datum? ( Andreas sa att han skulle säga att han inte ens vet vem jag är, att jag raggade upp han utanför soc kontoret! )
Men dumt iallafall med såna frågor tycker jag!..Kan ju endå inte bevisas i ett muntligt förhör om det verkligen är pappan som är med..vem som helst kan ju ljuga isåfall och säga att det är det..
Tar jag med Andreas som pappa att skriva papperna är det väl självklart han som är det!
Utan alla dumma frågor om mitt sexliv tack!

nej nu ska jag ringa!

ha en bra dag

färdknäppa mig hit och färdknäppa mig dit!

Så många olika diskussioner om att sätta igång förlossningen:

Sexa så mycket ni kan! (men orka! )
Lättöl ( mmm det ska jag kanske testa ändå ? ;p)
Ananas (gott jovisst men ? )
spring i trappor.städa etc ( eller huuur)
hallonblads te ( måste special beställas! nej tack)
och det senaste jag nu läst: Ricinolja ( ?????? )

Visst jag längtar enormt mycket efter min lilla bebis men skulle aldrig utsätta den för något som ricin olja ??
Visst, kanske har funkat för vissa men kan även ge förödande effekter..och vågar man värkligen ta chansen ?

Jag tror dock på att bebben kommer när den är redo och inte när jag är redo!  dvs NUUUU


Vilken natt!

Undra om kroppan håller på att förbereda sig nu kanske ?
Inatt var första natten utan att överdriva som jag sovit 5.5h i sträck, utan att vakna en endaste gång..Annars har jag den senaste månaden vaknat minst 1 ibland 2 gg i timmen för att gå och kissa eller bara vända på mig.Visst har jag somnat om igen ganska fort men man blir ju inte utvilad av det.
Men nu känner jag mig pigg som en lärka så vi får se om BB väskan blir packad idag då kanske..eventuellt..eller..inte.

Men jag tror starkt på att kroppen förbereder sig på en lång lång förlossning, så får hoppas att nätterna fortsätter så här tills det är dags.
11 dagar kvar!

3.5 % varmt ute så kanske orkar med en promenad senare om jag har lust vill säga!

vann rätt låt?!

japp tycker jag! ..jag gillade den skarpt faktiskt! nu är jag inget melodifestivalfan dock men sista veckorna kan jag inte göra så mycket mer än att ligga i sängen och se på tv så..man får väl träna på mammarollen lite ifall det blir en liten flicka som bara mååååste se melodifestivalen varje år!

HÅåÅVeE

3-3 i matcher efter skridskoskrällen igår då! Se om det blir något Guld i år igen då!
Jag är ju egentligen en trogen gnagare men man får väl låtsas lite nu när man bor i Jönköping:)


Lugnet före stormen

Inga värkar ingenting SUCK..12 dagar kvar nu och är såå trött på det här.
Jag har hört så mycket om att man måste ringa in om bebben ändrar beteende i magen, om den slutar att röra på sig etc. Min skatt är helt tvärtemot nu och bumlar omkring hela tiden istället så jag googlade på det och självklart hittade jag 2 artiklar om det ! att det kunde bero på för lite fostervatten eller att bebben var stressad!
 jeeeez exact så är det för mig! inget forstervatten är det där inne..det vet jag för det har jag läst på internet!
Så ju mer orolig jag blev desto mer bumlade bebben omkring såklart .

Min kompis Jenny övertalade mig att ringa in just för att vara säker på att det var ok så tog mig ett samtal med barnmorskan på BB.
Det första hon sa var :
och VEM ? har du hört det där ifrån ?
Jag : hmm ehm hmm..internet ?
BM skrattade gott : Jo det brukar ju vara så :)

Hon övertygade mig om att det var fullt normalt och att det nog var för att bebbens huvud nu var fixerat och att rörelserna då blir annolunda iom att huvudet sitter fastskruvat där nere..
Så ingen bebbe för mig än då! bara vänta tappert istället..idag blir det att baka bröd och packa min BB väska ( nehej skulle jag inte alls gjort igår! eller i förrgår..eller i ...)

i slutet av maj kommer min kompis jenny från forna gamla Stockholm och hälsar på!
Då blir det folköl kan jag lova! Nästan 2 månader på mig att lära mig hur jag pumpar ut en flaska mjölk !! om jag nu vågar lämna skatten hemma  med sin pappa någon timma eller 2 !

Fullt upp

Haft så himla ont igår kväll/inatt så funderade först på om det var dags att åka in men jag höll mig!
idag ska jag städa och packa min BB väska, handla lite etc så allt är redo ifall det blir dags! :) Kanske lite aktivitet sätter igång det hela med!
Kan inte riktigt fatta att jag snart har en liten bebis att ta hand om, jag är van att ha den bökandes i magen nu men hur ska det bli på riktigt sen!
Jag har iallafall blivit van att inte få sova på nätterna för springer upp minst en gång i timman för pisse paus

undra om jag kan vara så elak att dra igång med dammsugaren redan nu ? eller varför inte vänta föresten!
dammsuga kan gott dom 2 göra!

Vimsig i pannkakan kan man bli med.

jag är ju som sagt nojig över det mesta och för några veckor sen kom ett nytt dumt tänkande fram..
Det var ju så att min navel var lite intryckt ( dvs såg ut som någonting inuti drog in den) och då fick jag ju för mig att
hjälp! bebins navelsträng är nog runt halsen flera varv på den..10 minst!!
Jag hade nämligen fått för mig då ( fråga mig inte hur dock) att min navel ( från insidan) satt ihop med bebisens navelsträng, Därav tankarna utifrån min indragna navel..
Vågade även inte peta mig i naveln för då kan det ju komma bakterier genom navelsträngen in i bebisen!

När jag påpekade min oro till min syster sa hon men uhm ? du vet väl att navelsträngen sitter ihop med moderkakan och INTE din navel ??
JA DET VET JAG VÄL, SÅKLART!!!  ( kan berätta att jag är utbildad barnskötare och har jobbat med barn i 17 år )
Hur jag fick det till att den satt ihop med min har jag ingen aning om..ännu ett av graviditetens under antar jag.

Hade ju även fått tankar om var navelsträngen tar vägen efter att man knipsat av bebisens..dom kunde ju inte gå in med sax i min mage för att knipsa av den bakom min navel..skulle den avdunsta av sig själv där inne ?

Inte ens då kom jag på mig själv med mitt konstiga tänkande 0o

Dum kan man bli

Sitter här och nojar upp mig genom att läsa om folk vars bebisar dött innan,under eller efter förlossningen och skrämmer upp mig själv.. har tillbringat senaste 3 timmarna gråtandes framför deras tragiska berättelser! Varför kan man inte bara vara lugn och tänka positiva tankar istället ?
Oroar mig även över framtiden..typ att tänk om den blir sjuk när den är 5 år och dör då,och såna knäppa saker! så kan man ju inte tänka hela tiden heh..
Kanske man är extra orolig som gravid ?
Har jätte noja med över att Andreas eller Bob ska ramla i trappan här hemma och bryrta nacken så jag skäller på dom hela tiden att INTE springa i trappan!!
Och har inte Bob kommit hem från skolan prick 30 min efter han slutat tror jag har har råkat ut för en olycka!
NEJ NU FÅR DET VARA SLUT PÅ DESSA DUMHETER!!

Jag kommer få världens vackraste och friskaste bebis som kommer leva tills den är minst 100 år , Så det så!

Värkarna börjar komma tillbaka nu och hoppas det sätter fart snart så jag kan sluta oroa mig!

loot i mig!

Fick min efterlängtade tier 7.5 robe på raiden igår så nu har jag fullt set och gtg för Ulduar!

Mitt i raiden precis innan 4 Horsemens fick jag en till värk men tack och lov håller dom bara i sig 20-30 sec så klarade mig bra endå! ;)
En till efter 6 min sen var det bra med värkar för mig. suck och stön.jag vill ju att den ska komma nu!

Såg en sjukt söt pyjamas jag bara måste ha! var slut på online shoppen så får kolla upp om HM i stan har den :)


Nu har jag kastat iväg Bob till skolan så ska försöka sova lite till, har väl sovit högst 3 timmar inatt ><

min första riktiga värk!

Aj shit vad ont det gjorde.. höll sig ca 20-30 sekunder sen försvann det..Jag som tycker jag är smärttålig och trodde detta skulle bli en piece of cake!

Var för 20 min sen och ingenting efter det så är väl inte dags riktigt än dock :)

men lite sjukt det där..jag vill att smärtan ska komma igen för lte spännande är det dock! :)

Fast vi har ju raid i WoW om 45 min så den får nogf lugna ner sig där inne lite ;)

Var är den jvla slemproppen ??

jag går ju här och väntar och väntar på att antingen slemproppen eller vattnet ska gå så jag får ut den lille, och det för tankarna till en historia jag läste häromdagen :

Barnmorskan : Har slemproppen gått ?
Gravida kvinnan : nej han är bara nere och köper tidningen!

Funderar starkt på att köra den om jag får frågan om slemproppen!

Föresten ni icke gravida tjejer som är sååå avundsjuka på att man inte har PMS/mens smärtor etc under graviditeten!
Nu får jag igen för det ,för denna "menssmärta" jag haft senaste 2 veckorna är inte att leka med 0o

Så här fint blev Bobs rum föresten efter sin 30 sec städning!


hmm ok så har tydligen Andreas lekt lite med kameran med såg jag nu!

dumma fullmåne!

ingen bebis blev det här inte, dock hade jag mycket mer ont än vad jag brukar och magen var stenhård så någonting har det klart med månen att göra tror jag !!


Jag fördriver som sagt mycket av mitt liv på familjelivs hemsida för tillfället och där finns en tråd jag tycker är ganska kul att följa..Den handlar om Ekonomi såklart och hon som startade tråden var så orolig, låg vaken på nätterna och grät etc! stackarn, sånt är ju inte kul neh. men vad var hon orolig för ? jo det är ju så att hon och hennes sambo bara har 3500 kr var kvar i nöjes pengar i månaden och hon undrade om detta var lite?..till saken hör då med att dom sparar 10k i månaden gemensamt, 7k på mat och sen är ju alla räkningar redan betalda med...och kan man tänka sig! jo rama skrik blev det ju såklart från alla andra..Detta är ju endå en "svensson" familjehemsida och inte en "östermalmsbratz" sida och alla vill ju såklart försöka få henne att inse att det inte alls är dåligt med alla dom pengarna och att hon inte ska ligga vaken på nätterna för det. hon var tex lite ledsen över att inte kunna köpa ett par skor för 1k en månad för då var det ju bara 2500 kvar ju..och det är ju på tok för lite såklart ? det fattar väl alla ??
Men detta har faktiskt gett mig lite perspektiv på hur bra man faktiskt kan ha det även utan pengar..
jag får 5k i månaden men jag ligger inte och gråter hela nätterna för det
 (visst en gång grät jag och det var när jag fick beskedet att min sjukersättningsperiod inte räknades in så jag bara skulle få 80 % på min halvtidslön, men det är en annan historia :) )
Det ska bli kul efter jag haft min föräldraledighet då jag kan börja jobba heltid igen ( min sjukersättning tog slut sista okt ) se hur jag prioriterar pengar då ? Antar jag kommer känna mig jätterik med 10k i månaden istället för 5 eller så blir det tvärtom att jag som hon den andra känner att jag vill ha mer mer mer..kanske blir man aldrig nöjd ?
Men sålänge man är lycklig tror jag inte pengar spelar någon roll, hur fattig man än är ?!

jag säger bara Hallelujah "Tradera"!  you make my life perfect :)
PS : har även hört att Lidls blöjor är skitbra! och billiga! me like me like :)

Min bebis, BARA min!

hmm fått det svart på vitt nu! Det är MIN bebis, bara MIN..
Andreas säger jämt att det är hans bebis bara, men nu har jag bevis att så är inte fallet!
Trodde faktiskt pappan blev automatiskt pappa till barnet i ett samboförhållande men man måste tydligen skriva på ett faderskapsintyg på soc kontoret för att han ska bli pappa...Var tydligen bara om man var gift som det blev automatiskt..( som om gifta kvinnor inte kan vara otrogna ???!! )
Jaja får smutta riktigt mycket på ordet MIN BEBIS några dagar nu tills vi får tid att skriva faderskapsintyg då.
Kan man inte få göra ett faderskapstest samtidigt ? alltså ett test för att se om han får IG,G,VG eller MVG i papparollen!

undra om fullmånen har dykt upp på himlen än..skulle tydligen ha med månens dragningskraft att göra att många föder under fullmåne!

Ska nog köra min twink warrior en timma nu innan jag går och knyter mig. Håll tummarna nu att det där med fullmånen är sant och ger mig min bebis!kamera!

Har nu lekt av mig lite med min nya kamera för att vänja mig lite!!
blev inte bara mjölk från Willys tyvärr ( jippi för mig dock, tyvärr för Andreas och Bob som inget får! )
blev lite sånt här med !


4.90kr/h  som hittat!
Lite lyxigt tycker jag att dom har Geisha i lösvikt = väger knappt någonting så blir massa massa gott i påsen. 24kr för hela påsen! mums


Andreas ska inte klaga dock för så här ser hans jobb lunch ut 5 dagar i veckan ( + mackor då iofs! )

nyttigt eller hur ?

Passade på och ta bildbevis på mina gröna fingar med!..Denna blomma( mittenblomman) har fått vatten så mycket som 2 ggr sen vi flyttade till denna lägenhet 15 dec..ett under dock att den fortfarande lever!


Fick bli en bild på min tjusiga barnvagn med! inköpt av min kompis Jeanette för endasts !!! 175 kr på myrorna i skärholmen. Som hittat tycker jag :) begagnat är bra för min plånbok som är tom! hittat urtjusiga bebis kläder på Tradera med! Nästan nya kläder för 1kr st = me like :)


Hade en bild på min tjockismage med men råkade radera den när jag experimenterade lite med kameran så det får vara för denna gång :)

just ja! viktigaste bilden btw


Städat och fint tonårsrum! Tror mr Bob ska få kombinera läxläsning med städning ikväll !!

Bebis rummet har inte fått sin touch än iom att bebissäng och skötbord etc blir en fin present från Andreas mamma ala stolt Farmor när jag ligger och väsnas på BB. Jag har iallafall 3 nalle puh tavlor att sätta upp änsålänge! det ni.

Undra om onsdagliga meintanance i WoW är förbi än så jag kan fördriva lite tid där tills det är dags att sova middag kl 13.40 ( tittar alltid på "våra bästa år" kl 12.50,tyvärr funkar det även bra som sömntabletter så ibland somnar jag innan slutet ! )

over and out

jaha dags att blogga igen då !

Tänkte testa på bloggandets värld igen nu då när jag har all tid i världen över :)

Lite allmän info om dagsläget just nu är att jag ska ha min första bebis om 16 dagar ( om den inte vill titta ut tidigare!! eller senare ;/  ) Så jag sitter mest och försöker få tiden att gå framför datorn kombinerat med lite ont här och där.

min bebis i v 20 :Den bilden är tagen med min mobiltelefon men har fått en skitsnygg digital kamera av Isse/Darksor i WoW ( efter lite pust pust Powerlevling av hans sucky pally) som kommer att bli väl använd både här i bloggen och hemma :)

Jag spelar då som sagt WoW och har min 80 BE mage Mattilda med den ubra titlen " champion of the frozen wastes"
( vilke betyder att man clearat alla instancer i nya expansionen). jag är med i Darkwind som är ett guild från forna Everquest servern Antonius bayle, så blir mycket nostalgi :) Vi spelar på Scullcrusher ( sucky pvp server) och "we going strong" uppåt.

Har även lirat lite warhammer men tröttnade ganska snabbt på lvl 40 av att bara grinda pvp instanser, vilket inte direkt är något för mig :)

min 16 åriga systerson ( jaja 17 nu i mars) bor hos oss här i jönköping så vi har vårt lilla LAN datarum där vi sitter 3 på rad och spelar WoW. ( blir väl att göra plats för en liten "barnets första dator" om något år eller 2 med :)

Det jag saknat mest under mina månader som gravid är nog alla PTSCHHHH !! ( öppnandet av en iskall folköl) men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!! och så har jag inte varit i Stockholm och hälsat på mina kompisar heller sen i slutet av nov så det är lite trist men blir nog en bebis resa i maj skulle jag tro!

Bloggar jag följer för tillfället är
http://www.mittlivsabina74.blogspot.com/ ( handlar om en 2 barns mammas liv med obotlig cancer,riktigt sorgligt men otroligt stark person!!! )

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/  ( hon är också en mamma i cancer som även bloggar om vimmellivet etc i Stockholm, jag vann förövrigt en "babypin" av henne förra veckan! den tackar vi för ;p)

http://ladydahmer.blogg.se/  ( hittade till hennes blogg från "familjelivs" hemsida för några dagar sen och hon kan verkligen uttrycka sig måste jag medge! guuuud vilken härlig människa! där har vi otroligt kul läsning!! )

sen så tittar jag ju dagligen ( om inte 5-10ggr om dan t.om, ihopp om ett nytt inlägg ) in på Belums hemsida ( från EQ ) Där har vi också kul läsning..oftast vill säga..iom att hon är en slacker för tillfället och blivit lite lugnare med bloggandet ( kär o galen kanske har nått att göra med det hela ? ) linken dit är :
http://skinfiol.blogg.se/  ( nu när jag linkat den kanske hon känner lite mer press på sig att uppdatera lite oftare!!! ;p)

Idag fyller min systerdotter Mariyama 13 år.."grattis på "bitch" dagen stumpan! Hon har iofs tränat att vara tonåring senaste 2 åren redan skulle jag tro!Idag är även döds dagen av min pappa som dog för 6 år sen så både en sorglig dag och en glad dag. Tänker på dig pappa!

BTW är det fullmåne ikväll och tydligen ska det ha att göra med att man kan föda!! måne + vatten = sant..så vi får se om det blir en liten Izabella, Vilda eller Vincent, Elliot,Malcolm inatt kanske !! ( tyvärr har jag inte mycket om att säga till om i namnväg så har jag otur blir det en Anders eller Anna 0o, eller om min systerson Bob får bestämma så blir det en
Carl -Didrik )

Trodde dock det var fullmåne natten som var för jag trodde att jag hade en Alien i magen som utan att överdriva försökte ta sig ut "fel" väg, DVS genom hela magen så som just Aliens gör!

jaja det var min lilla presentation iallafall om dagsläget! återkommer väl lite senare igen men nu är det dags att klampa ner till Willys och handla lite mjölk!Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0