Måndag

Nu tränar Minerva på att släppa taget när hon ställt sig upp. inte en lugn stund här inte!
Hon ställer sig mot lådan och sen börjar plocka med kläder och rätt som det är står hon där och balanserar.
Idag ställde hon sig upp mot sängen utan att jag märkte det och så blev hon tokglad och började skratta när hon såg mig. så söt :)
Hon har fått sina 2 första blåmärken och fler lär det ju bli antar jag.

Idag invigde vi hennes nya CD spelare och hennes godnattsångs skiva. Den är populär!
Satte på den nyss med för det var tänkt att hon skulle sova nu men det tyckte inte hon så nu leker hon på golvet igen.

Nu kommer hon mot sängen ser jag och där tittade ett huvud upp haha.. dags för lite mys :)

1a Advent

Idag är det första advent i 2 bemärkelser. 1a advent som i 1a advent och som i Minervas första advent.
Köket är klart med stjärna i fönstret och resten ska upp idag hade jag tänkt.

Smartskaft som jag är så raderade jag tydligen filmen där hon ser på TV innan jag la upp den på datorn men men.

Igår åkte jag iväg till stora Willys utan Minerva! Var borta 1,5 timmar och det kändes konstigt må jag påstå. Hemma hade det gått bra! Hon sov när jag gick hemifrån och sen hade hon lekt lite. Ett tag hade hon ropat på MAAAAM MAAAM men det gick över, överlycklig blev hon dock när jag kom hem igen! :)

På eftermiddagen sov hon och jag i över 2h och det var verkligen behövligt.

Nu ska vi på promenad till ica maxi och köpa hem billig köttfärs och lite annat smått och gott. En visit förbi farmor och farfar med om dom är hemma hade vi tänkt.

Ullared

Igår åkte vi till Ullard för lite shopping kl 7 på morgonen. Jag hade varit vaken sen kl kvart i 5 så var lagom seg igår.
Minerva hatar verkligen att åka bil. Sitta still är inte riktigt hennes grej, så hon skrek konstant hela tiden förutom när hon sov. Stackarn och inte kunde man lyfta upp henne heller. Men blir ju garanterat ingen Stockholmsresa för henne innan hon är gammal nog för att se en film på vägen eller tåg då hon kan röra sig lite iallafall. Mammahjärtat grät när hon hela tiden sträckte ut armarna mot mig och skrek maaaaamma maaaammma. Arg var hon så in i norden kan man milt påstå.

Pappsen skämde bort henne med massa leksaker och kläder dock så alltid något bra :)

Trodde hon skulle sova gott runt 19 sen på kvällen men nej nej först efter 20 var det dags att försöka sova. Och då sov hon gott ända tills något pucko ringde på hemtelefonen kvart i 6 imorse. Skyddat nummer och ingen som behagade säga nått i luren heller. Så nu ligger telefonen där utan batterier!

Kameran ligger nere i köket och jag orkar inte hämta den för tillfället men kommer upp en liten video från förrgår då hon blev helt tokglad av en helt meningslös barnfilm på TV. Var en skalbagge som sparkade på en sten typ. Och varje gång stenen landade lät det iiiiooooouuuuuuu boink. Och hon skrattade och skrattade och skrattade. Helt meningslös film med andra ord :)

Nu är hon i hallen och har stängt dörren in till mig. Hör hur hon ligger där ute och pratar.

Ett skepp kommer lastat...

Med vadå?

Med        ..BAJS..

Imorse var Minerva fortfarande lite hård i magen och jag undrade varför katrinplommonpuren inte funkade som den ska. Fick jag bittert ångra nu.
Vi satt och åt lunch och Minerva smaskade på gröt med äpple/päron pure i. Mycket uppskattat. När hon ätit klart och vi skulle gå ifrån undrade jag varför det stank diare. Vuxen stank alltså.
Körde ner fingret i blöjan för att se om det fanns nån present längst ber i blöjan och får hela fingret fullt med bajs. Hela blöjan igenom. På strumpbyxorna, på benen, på magen, på pappas tröja, överallt hon nuddade med andra ord så det fick bli duschen insåg vi ganska snabbt. Nu är hon glad och varm igen med Jenny och Jonathans grodpyjamas hon fick att mysa i.
Antar att det kommer komma ett till lass senare då hon fick katrinplommon både i förrgår och igår. Ser man positivt i det hela så är hon iallafall inte hård i magen längre! :)

Det blir ullared imorgon iallafall! jippi. Andreas får köra hårdkurering idag och snällt följa med ändå och skulle han bli sämre åker jag, Andreas mamma och hennes syster iallafall Men det är nog bäst han följer med då det är mestadels han som ska handla.

Det som står på min lista just nu iallafall är :
Adventsstjärnor
Pyjamasar till skruttan
halsduk till skruttan
Julklappar ( ev men tror jag redan vet vad syrrans kids ska få )
Teamspeakhörlurar till Bob
Byxor, tröja och kallingar till Bob
En julklapp till syrran

Minervas gåvagn ska inhandlas på Hiko.se då vi inte behöver betala frakt när det ligger så nära och dom har otroligt bra priser på leksaker! En docka ska hon få med men ska kolla priser på ullared först.
Sen önskar hon sig barnfilmer + sagoskivor/band men det har hon önskat sig av tjocka släkten :)

Igår hånglade hon upp sin fasters gamla docka hon fått ärva ( ordet hångla upp var Andreas ordval)
Dockan låg på golvet i hennes rum och hon låg bredvid och smaskade på dockans ansikte ;)

Jag visade en bild på datorn på mig och henne som nyfödd och hon tittade på bilden, tittade på mig, tittade på bilden och började gråta!! Hon förstod inte riktigt vad jag gjorde där inne i datorn :)
Här är bilden på en mycket sliten ( och 20 graviditetskilo tyngre) nyförlöst mamma med en bebis på 1 dag

(haft bilden inne en gång förut men den åkte bort då min syster påpekade att jag såg så gammal ut på bilden!!! men kanske inte konstigt när jag hade varit vaken ca 4 dygn i sträck och genomgått en 20 timmars lång förlossning ;p)

Så liten var hon min lilla tjej :)
En till bild värd att återvisas är ju en av dom första på henne!


jag vill ha en till bebis!!!! jag vill jag vill jag vill jag vill.
Lagom till Minervas 2 års dag borde det vara lagom att en lillasyster/lillebror tittar ut! Så det blir till att börja jobba på det till sommarn då! :)

Polisrazzia!

Syster min berättade nyss i telefon hur det igår kväll helt plötsligt ringde på dörren. Hon öppnade lite grann varvid dörren rycks upp och hon får en polisbricka i fejset! POLIS. EFTERNAMN ( på den dom sökte) utanför står 8 fullt munderade poliser på loftgången.
-Grannen...samma efternamn utan E på slutet..stammar min stackars syster fram! Tankarna hade hunnit gå varma i huvudet på min syster vad sjutton hon hade gjort! ;p
Fick man sig ett gott skratt så här på morgonen! haha.

Minerva la nyss upp hela frukosten ( ammning) på mitt bröst och sen djupdyk ner med ansiktet i det så hela ansiktet blev fullt av mjölk! bra jobbat tjejen :) Nu är det sluttuttat på en stund för dig!

Andreas är fortfarande sjuk så antar att det inte blir något Ullared imorgon :( Där försvann det enda innan jul som man såg fram emot då. Får börja räkna dagarna tills 23 dec nu istället då syrran + barnen kommer.

Inget direkt händelserikt liv man lever. Visst har jag kul med min dotter hemma men lite annat på schemat hade ju inte varit helt fel.
Jaja blir ju fullt upp i jul nyår istället så får väl njuta av lugnet nu istället! :)

Minerva dansar

Här har vi Minerva när hon dansar vilket är en ny hobby hon har! ( notera att kläderna på golvet är Minervas verk, då jag hade städat bara några timmar innan!)

http://www.youtube.com/watch?v=h2n1ehPmYu4


Andreas är fortfarande lite febrig men på bättringsvägen. Minerva fick till slut ut allt bajs så hon mår bättre med, men får bli lite katrinplommonpure idag med för att få igång magen ordentligt.
Igår adventstädade jag hemma så nu är det bara att sätta upp stjärnor och stakar till helgen så blir det myspys.

Hård i magen

Minerva är jättehård i magen stackarn! för första gången. bajsar lite i taget och hon har så ont när hon gör det.
Har gett henne katrinplommonpure så hoppas det blir bättre snart.
Vet inte om det var vällingen igår ( men drack endast 20 ml ) eller om det var lax med potatis burken hon fick till middag. Fast den åt hon bara 3 skedar av och sen päron pure istället.
Har testat med feberterometern med utan resultat. Hon hade ingen feber iallafall!! :)

Minerva har sagt mamma flera gånger nu men bara när hon är ledsen och vill komma upp i min famn, Då får jag en kram och så säger hon maaammaa..snuttan lilla. Hennes sömn verkar ha flyttats nu från att somna 18-18.30 till att somna 19.30-20. Trodde det var en engångsgrej först men nu har hon gjort det snart en vecka. Då har hon iofs sovit ( för det mesta) till halv 7 istället för halv 6-6. med undantag för natt/morgonammningen.

Idag ska jag städa lite på övervåningen och förbereda för advent! Ska kolla på Ullared på fredag efter några fina stjärnor till fönstren då dom jag har är antingen trasiga eller fula!.

Mörka måndag

Andreas var nog inte så frisk som vi trodde då han fick tillbaka feber under natten så hoppas han inte smittar oss men verkar inte vara influensa då han annars mår relativt bra.

Ute är det regn och blåsigt så det blir en hemmadag idag. Behöver faktiskt inte ens gå ner till affären idag!

Idag är det en månad kvar tills syrran och ungarna kommer och hälsar på över jul och nyår. Längtar längtar längtar! Dom har ju inte träffat Minerva sen slutet av juli så blir nog kul för dom när man kan leka lite mer med henne nu.
Och imorgon är det en månad till julafton! Snart är det dags att adventspynta med, tänkte göra det i helgen som kommer. Julmånaden är så mysig tycker jag. Mörkt ute mysigt inne.

Elkillen som ska komma och titta på varför det dras så mycket el här har fortfarande inte hört av sig. Vaktmästaren hade ringt honom förra måndagen och då sa han att han skulle höra av sig till oss. Men annars får väl Andreas ringa igen antar jag.

Gick in på tradera idag och det slutar ju alltid i att jag köper något! Budade hem 2 tjocktröjor, en kofta, en julklänning, en hello kitty jeansklänning, en lammullsmössa och en luvtröja med snobben. allt inklusive frakt ca 170kr. Så blev ett fynd :)

Full rulle

Det är så skönt nu när Minerva kryper runt hur hon vill. Lägger henne på golvet här inne sen direkt ut i hallen och strosar runt och sen in till pappsen i datarummet och sen iväg igen.När det blir på hennes villkor att ta sig runt så blir det mycket bättre och hon släpper mig mer och mer. Än så länge är det bara hennes rum hon inte har utforskat från golvet men det kommer väl det med.

Inatt sov Minerva ända till 10 i 5 i sittt rum och sen efter tutte fortsatte hon sova inne hos oss ända tills halv 8! Trodde att hon var sjuk för så länge har hon nog aldrig sovit på morgonen, rena sovmorgonen. Jag sov inatt ca 4 timmar i sträck utan att vakna så har känt mig rejält utvilad idag.

Idag var vi lata och åt middag på Max så blev en liten promenad i regnet. Andreas mår mycket bättre så verkade inte bli något denna gång och det var ju skönt. På fredag ska vi till Ullared då det är Andreas tur att shoppa lite! Själv ska jag väl kolla runt lite men är med mest för sällskap :)

Tänderna på lillskruttan växer så dom knakar och den övertanden som kom först av dom här 3 senaste är nästan helt ute nu. dom andra 2 syns lite utanför tandköttet nu.

Mina naglar är fortfarande vita eller rättare sagt ofärgade. Är som att det inte är något blod under nageln typ fast jag tycker att dom är mindre vita nu än igår..inte riktigt hela naglarna nu så får se om det blir bättre.Skumt är det iallafall!


Är det inte den ena så..

Är det den andra!
Minerva ville verkligen inte sova igår kväll men kl 21 tvärslocknade hon till slut. Bar in henne till hennes rum och hoppades på att få några timmars sömn innan hon ville upp och tutta. Men hör och häpnma! Lilla damen sov ända till kl 06 i sitt rum! Halv 6 smög jag in med hjärtat i halsen men en liten rörelse med hennes hand lugnade mig och jag smög ut igen.
Däremot blev det knappt någon sömn ändå! Jo tack har ju en man i huset med som hade ätit för mycket godis och cola så han fick kväljningar när han sov och började tokhosta stup i kvarten. Och det höll han på med till kl 02. Tänkte att han får en chans till sen lägger jag mig nere i vardagsrummet men efter det var det "bara " snarkningar istället.
Så jag är väldigt trött kan jag påstå.

Vita naglar?
Jag upptäckte imorse när jag satt på toa att mina naglar nästan lös. Dom är vita!. Inte dom här små vita fläckarna man kan få när nageln skadats innan den växer ut utan hela naglarna är vita..som att det inte är något blod under typ. Runt halvmånarna är det rött men resten av naglarna är vita. Googlade lite och det kunde tydligen tyda på lever/njur sjukdommar..Det skulle iofs förklara smärtan jag har då och då ( inte alltför ofta) i njurområdet.
Men som vanligt vet jag att det inte är något fel med mig så jag avvaktar någon vecka och ser om naglarna får tillbaka sin ursprungliga färg.

Andreas känner sig lite krasslig. Ont i benen och febrig men han visste inte om det var feberkänslor eller "kroppen är trött" känslor då det kan utspelas i samma symptom. Han ville inte ta tempern så vi får väl vänta och se..

Natt ? nej inte alls!

Inatt vaknade Minerva kl 2 och ropade på mig. Inget konstigt i det tyckte jag som hämtade in henne till oss för lite tutte. Men men somna om ? det tyckte inte Minerva! Nej det var dags att börja leka så till slut tog jag in henne i datarummet och hennes lekhörna där hon fick leka och kl 04 somnade hon till sist om. Så hon har en trött mamma idag kan jag påstå.
Minerva börjar utforska mer och mer av övervåningen och idag har hon krupit runt mest hela dagen. Skönt att hon inte behöver min uppmärksamhet absolut hela tiden och till lunch fick Andreas ta ner henne och mata henne. Nästan en hel burk pure åt hon så han får fortsätta mata henne tycker jag :)

Här leker hon borta vid TVn


Och när hon tycker att hon lekt färdigt så kommer hon till mig för att bli upplyft

Majskrokar

Just nu smakar Minerva majskrokar för första gången ( som ostbågar fast med majs och för barn) Köpte det en gång tidigare men det var innan hon smakade på allt så den gången gick det inget vidare.. Nu hör man ummmgrrr ummmgrr..Som om hon inte vet om hon ska mmmmm eller muttra haha. Men ner går dom iallafall..Sitter och tittar på TV och mumsar för fullt just nu.







Nu ställer hon sig helt upp alldeles själv mot stöd då såklart. Vad hon än hittar att hålla sig i. en månad kvar tills jag sagt att hon kommer ta sitt första steg så får se hur det blir :)

Oj vad hon smaskar i sig..trodde hon fortfarande var på första men hon har redan ätit upp 3 st. Blir bra mellanmål för henne då :) Smakade just en och smakar som osaltade popcorn. Men det säger sig självt kanske när det är majs.

Hon fortsätter med sitt mamm mamm ande men igår blev det hela maaammma igen. Hon hade dunkat i huvudet i en leksak ( nu börjas det) och blev lite ledsen så mitt i kramen kom det MAAAMMAAA..man blir lite varm i hjärtat då :)

Imorgon kommer barnbidraget äntligen. Tycker jag är relativt duktig iallafall som ibland kan hålla matbudgeten så att pengarna räcker. Eller har överskridit med 100 kr idag men det var för Bob skulle spela bowling på gympan och busskortet bara räckte en resa till så den 100ingen räknar jag inte! ( kommer iofs bli ca 70 kr till ikväll efter jag handlat)

Det går bättre och bättre med flaskvänjningen. Igår fick hon i sig 45 ml av vällingen. Hon börjar äntligen förstå sig på hur man ska suga på den och att inte bara bita.
Så är nog bara en tidsfråga tills hon kan dricka en hel flaska välling innan läggdags och sen bara lite tutte för att somna.
Men som sagt ska jag fortsätta amma hur mycket hon vill genom influensatiderna för att maxa ut hennes immunförsvar iallafall. Men självklart får hon gröt, välling och pureer med.

Just nu sitter hon med en majskrok i vardera hand och varierar ätandet :). Oj där kom strumpan in på ett hörn med tydligen! Hon fortsätter tömma sina klädlådor hela hela tiden.

Fröken kanin

Usch igår när vi skulle sova hände det igen..
Hon ville leka av sig några minuter som hon brukar innan hon somnar och jag satt med båda mina ben på varandra som en mur från henne och kanten. Hon satt och kollade på Simpsons och rätt som det är så börjar hon krypa mot mig lite. Jag ska precis plocka upp henne då hon tar ett skutt..och då menar jag ett riktigt hopp och flyger över mina ben voltar i luften och pladask ner på ryggen i golvet! :(
Jag skriker och ser allt i slow motion hur hon ska landa med huvudet före och fy usch hämska tanke. Hur hon lyckas med volten har jag ingen aning om men tror det var bra att hon föll som hon föll. Gallskrek i sådär 3-4 minuter men sen var det bättre. Sprattla med benen och armarna som hon brukade så det var bra det också men en natt full av oro för min del. Hon somnade strax efter då hon redan varit uppe över 4 timmar så var ju svårt att veta om hon blev trött av smällen.
Tittade till henne varje timma och varje gång hade hon bytt ställning utan att reagera så hon har ju inte ont tack och lov.
Förstår inte hur hon kunde få sån fart och ett så stort hopp..ok att hon brukar klättra över mig men hoppa!
Ja ja det var andra gången hon föll i golvet och kanske inte den sista men ska göra allt för att det inte ska hända igen. mammas lilla hoppetossa

Just nu far hon runt som en galning i gåstolen så allt är tydligen glömt för lilla damen iallafall!

Tisdag

Skum känsla..imorse trodde jag hela tiden det var måndag och nu går jag hela tiden och tror det är onsdag. Hur ska man ha det egentligen.
Men det hör väl till när man går hemma hela tiden att dagarna glöms bort antar jag.

Idag har varit en totalt händelselös dag då jag bara gått och väntat på att elkillen ska ringa vilket han inte gjorde.

Imorse när Minerva vaknade kl 05 och trodde det var dags att vara uppe yckades jag faktiskt få henne att somna om ( med tutte i munnen såklart så ingen sömn för mig dock) Så hon sov ända tills halv 7 så det var skönt.
Inatt drömde jag att hon ropade på mig. 2 ggr från sitt rum och jag vaknade och insåg att det var på riktigt så gick in i hennes rum men tydligen var det inte det för där låg hon pch sov så gott. Lite skumt det där för annars när jag drömmer om det brukar det vara att jag hör det i verkligheten.

Minerva härjar runt på golvet och det har hon gjort i stort sett halva dan. Leka golv 45 minuter, upp till mamma och tanka lite kärlek, gå i gåstolen 45 minuter upp till mamma och tanka igen, ner på golvet igen upp och sova..osv osv.
Så skönt att inte behöva ge henne total uppmärksamhet hela tiden men det är fortfarande mammigt värre här. Gick ner till tvättstugan nyss och hon var med pappsen och tittade mot dörren hela tiden och ropade maaamm maaaam..Hon är ju inte ensam iallafall utan i tryggt förvar hos pappsen.

Just nu kokar jag morötter som jag ska mixa sen till pure för första gången! blir intressant om hon gillar det bättre eller sämre än burkmorotspuren. Klart billigare iallafall måste jag medge! Det återstår att se om en stund när det är dags för middag. Nu ska jag ner och börja med vår mat som blir spagetti och köttfärssås idag.

Mammagrisen

Idag har jag städat och lagat mat så Andreas hade Minerva relativt länge så hon blev lite mammig såklart! Hade tydligen tittat mot dörren flera gånger och ropat MAAAMM MAAAMM..min lilla tjej! sån bamsekram fick jag när jag var klar.

Idag har vi varit på föräldrasamtal i Bobs skola och det gick bra. Var väldigt mycket prat kring hans frånvaro..suck..han har varit sjuk EN vecka och det är godkänd frånvaro ändå pratades det hela tiden om hur hög frånvaron var..visst tilla han att det var godkänd frånvaro men ändå.. Annars gick det bra för Bob så det var positivt :) Minerva sov sig igenom halva samtalet sen satt hon i mitt knä och stirrade på läraren med stoooora ögon.

När vi kom hem var hon vaken ca 1 timma sen sov hon i hela 2 timmar! Var skönt så jag kunde sova en timma med och sen blev det lite facebook.

Vi har skyhög elräkning här. vi betalar närmare 1k i månaden och i förra lägenheten ca 1200-1300 var 3e månad så en viss skillnad ja. Andreas ringde elbolaget och där var allt ok men dom sa att visst var det otroligt hög kostnad så Andreas fick ringa fastighetsskötaren som i sin tur ska ringa en elektriker som ska hit och mäta var det är fel. Kan vara att det är fel någonstans så vi betalar för någon annas el med eller så är det kylen och frysen som drar. Fastighetsskötaren skulle snacka med bostadsförmedlingen om ev ny kyl och frys isåfall. Inte helt fel det heller isåfall.

Nu har jag en klängmaja på mig så nu kan jag knappt skriva mer!

Tänder i massor!

Som sagt var ju en tand på G i överkäken och den bredvid börja så smått med komma och nu upptäckte jag att även den andra tanden i underkäken nu är på väg upp så inte konstigt hon sovit så oroligt! 3 tänder på G måste ju kännas lite som sagt.

Idag gick vi på promenad och sen förbi farmor och farfar. Sen kom faster Sofia och farbror Chris så åkte vi hem till dom och fikade. Dock var Minerva så trött så hon bara grät så blev en kort visit.
Nu skickade jag pappa på blöjbytning då jag kände lukten av något mystiskt..var en rejäl en tydligen hör jag från skötbordet ;)
Imorgon ska jag på föräldrasamtal med Bob i hans skola kl halv 11 så då har vi fullt upp.

Fröken vildkatta

Jag är helt sönderriven på brösten. Rivmärken och sår här och där.. Minerva är inte överförtjust när jag klipper hennes naglar så blir bara lite åt gången men igår kväll fick Andreas hålla i henne så att jag kunde ansa henne!
Minerva har hittat ett nytt sätt att somna på med. Hon kryper upp på mitt bröst så att halva hon ligger på mig medans hon tuttar. Jätte mysigt! Så ligger jag och klappar henne på ryggen så somnar hon snabbt. Trodde först det var något som bara hände men sen när hon fortsatte göra så både på dagsvilorna och kvällen antar jag att hon tycker det är mysigt :)

Igår när jag höll hennes händer när hon stod upp började hon småhoppa som om hon dansade! så gulligt :) Annars har hon bara dansat till rapattack på "vakna med the voice" ( klart favoritlåten på morgonen) och till reklamen med Eminems låt..Mamma upp i dagen med andra ord! min lilla hiphopare :)
Lars winnerbäck var inte helt fel heller när hon fick lyssna i mammas hörlurar!


Idag ska vi träffa Minervas faster Sofia och gå igenom lite saker dom inte ska ha kvar inför deras flytt till Australien..finns säkert ett och annat vi kan behöva! :) Sen ska vi träffa farmor med så hon får gosa lite med sitt barnbarn!

Soooova

Inatt var det samma visa igen med att vakna kl 01 sen vaknade hon vid 5 och tyckte det var dags att vara uppe.
Dock la jag henne i hennes säng igen kl 02 och där sov hon till 04 så var lite bättre än natten innan då hon tutta sig igenom hela natten.
Nu ska hon snart sova och då ska jag sova med har jag tänkt mig.
När jag var nere och lagade mat så hade Andreas henne här uppe och när hon blev lite mammig så fick även Andreas höra henne ropa efter mig! fast denna gång åter maaam men det kommer mer och mer nu :)
Nu sitter jag och äter godis som Andreas skämde bort mig med men det var jag värd tycker jag!
Till lunch idag fick Minerva fullkornsgröt med frukt och den var populär med! Den är från 8 månader så den mättar lite bättre skulle jag tro.
Men nu är det dags att dra  fram tutten och börja nattningen som kan ta allt från 5 min till 2 timmar...

Mamma!!!

Minerva sa Mamma! för första gången nu! var tvungen göra ett eget inlägg om det :)!!!!
Hon har dom 2 senaste dagarna sagt MAMM när hon velat ha min uppmärksamhet och nu när jag satt här och skrev och hon ville ha min uppmärksamhet sa hon plötsligt MAAAMMMAAA...ooooh min lilla " stora" tjej :)))

Får vi hoppas det inte var en slump men tror inte det då hon övat på MAAAMM ganska mycket dessa dagar :)))

Tandläkaren

Jaha så har Minerva haft sitt första tandläklarbesök!
När jag ringde sa dom att man måste komma in när barn slagit sig i munnen så det var bara att knata dit. 10 över 4 var vi där och klara 2 min senare! Han kollade henne i munnen och sa att tänderna efter mjölktänderna börjar inte produceras förens långt senare så chansen är väldigt liten det blir något men att han skulle dokumentera att det hänt iallafall! Minerva var så duktig så men protesterade när han skulle kolla i munnen men inga tårar :)
Denna lukt hos tandläkaren! var läääänge sen jag var där. Men passade på att boka in en tid så den 22 januari ska jag börja ta hand om mina tänder!. Har 300 i rabatt med så det blir perfekt :)

Minerva är pigg som en lärka och jag skulle smygta ett kort nu när hon stog i sin gåstol och drog i sin hoppgunga men henne kan man inte lura så hon släppte den såklart direkt när hon hör knäppet från att den sätts på :) Här är charmtrollet iallafall!


Och direkt på väg fram till kameran!




Fläskläpp

Nu har Minerva trillat och slagit sig ordentligt för första gången :( En tjock fläskläpp har hon på ena sidan av läppen och hennes nya tand som växer ut verkar det ha blivit något med..Istället för vit som den var så är det rött där..antar det är blod runt tanden då den fortfarande sitter i tandköttet så att säga. Så nu sitter jag här i väntan på att klockan ska bli 11 då det var telefonsvarare hos tandläkaren.
Glad är hon i allafall och har tuttat som vanligt så hon verkar inte ha ont längre men usch så hon grät! Hon satt på golvet i hallen i sin overall så antar hon inte kunde hålla balansen riktigt och helt plötsligt damp hon ner med munnen just där dammsugarslangen låg. Min lilla tjej :( och så ont det gör i mammahjärtat, även jag har nära till tårar.
Andreas stackarn blev livrädd när jag ringde för istället för att säga att Minerva har slagit sig i munnen så började jag : Minerva har ramlat, hon satt i hallen .....och så skulle jag typ berätta allt som hände från början så han sa : men berätta vad som hänt för sjutton!..han hann nog måla upp värsta senariet där så jag har lovat att berätta direkt i fortsättningen och sen kan jag berätta hur det gick till :)
8 minuter kvar tills jag kan ringa! Hoppas inte tanden har tagit någon skada bara

zzzzzzzzz

Usch vilken natt. Minerva behagade ropa på mig kl 01 och efter det har hon tuttat minst en gång i timmen så har knappt sovit alls sen 01. Tror det är tänderna som spökar. Framtanden växer ut mer och mer för varje dag så snart kommer det göra ooooooont när hon tuttar..När hon bara haft undertanden har den varit skyddad av hennes tunga men när övertanden är ute är det fritt fram!

Inatt fick hon sova i kusin Essas Nalle puh tröja som var som ett nattlinne på henne :) Här poserar hon innan nattning

Ville fånga hennes blå ögon som blev ännu blåare i Tshirten men det tyckte inte lilla damen.

Här har vi pappa och Minerva i en godnatt kram

Onsdag

Idag har vi varit på öppna förskolan. Det var en barntandläkare där som pratade om tandborstning etc så nu blir det till att lära Minerva vad en tandborste är.
Övre framtanden kommer fram mer och mer nu. Idag kände man den också!..Ser ut som den bredvid kommer också men den andra tanden nertill verkar ha gått och gömt sig.

Jag är så himlans trött men Minerva behagade bara sova 15 min nu efter ÖF så blev ingen sömn för mig inte.

Här kommer ett råd om influensan :

Bästa sättet att undvika influensan är att slänga ut svinet/suggan och ta in lite lammkött istället!

Titta vad jag kan!

Igår kväll när hon lekte i sin lekhörna i datarummet innan sängdags så visade hon hur duktig hon var genom att ställa sig upp helt själv! ( med hjälp av "muren" såklart då!). Först ställde hon sig på knä som hon har börjat göra och sen vidare upp! min duktiga lilla flicka. Så nu är det bara en tidsfråga innan hon går skulle jag tro!

Idag är lilla snuttan hela 7 månader! Tiden går så fort och nu kan jag slappna av lite antar jag då risken för PSD är störst mellan 4-7 månader har jag "hört"..Så halv 4 inatt avtog den då! :)

Hmm nu har texten ändrats ser jag men vet inte hur jag ändrar tillbaks! jaja shit samma :)

Idag vaknade Minerva 10 i 5 och tyckte att det var en bra dag att gå upp! Det tyckte inte mamma men men här sitter vi. Snart dags för henne att sova igen dock.

Här har vi Minerva när hon ställt sig upp



Tittut!

haha just nu leker Minerva tittut med mig!..Hon har varit borta i lådan och dragit upp en pyjamas..den håller hon nu framför ansiktet och när jag säger tittut tar hon ner den och skrattar..sen om igen..och om igen :)
Helt otroligt hur smarta bebisar är egentligen och hur mycket dom lär sig från oss :)
Min lilla 7 månader-1 dag flicka!


oj måste tilläggas att viss är det en tand! nu är det framtanden på uppesidan som tittar fram!..fortfarande bara en tand på nedre så trodde nestan den bredvid skulle komma först så inte tittat där uppe direkt men nu ser man en håller på att bryta ut :)

Grattis pappsen! ( läs igår)

Igår var det fars dag men vi firade inte Andreas för det! han var så noga med att förklara när det var mors dag att det bara är ett dumt affärsjippo! Däremot firade vi Andreas morfar så vi var bjudna till "gammelmormor och gammelmorfar"  på tårta och kakor.. mumma.
Minerva gick laget runt så att säga och det var inte så mycket surta miner från henne! skönt skönt. Ibland blev hon mammig och behövde tanka lite mammakärlek men sen var det bra igen!

Minerva somnade 18 och denna kväll fortsatte hon sova iallafall!..kl 20 bar jag in henne till hennes säng och där sov hon till 5 imorse då det var dags för tutte sen fortsatt sovning till 06 då Andreas skulle upp..skönt skönt!

Minerva är lite febrig och förkyld nu och antar det är tänder på G..får vi hoppas iallafall så det inte är något virus. Hon är på bra humör iallafall och det är skönt.

Läste att en 4 årig pojke fått kramper av vaccinet och jag blir mer och mer övertygad att det är ett bra beslut att inte ta viccinet! Som sagt så är ju inte svininfluensan farligare än andra influensor och jag har överlevt varje år och iom jag haft dom flesta influensorna som härjat under min livstid har jag nog lite immunitet iallafall och det kanske hjälper Minerva också lite då! Jag ammar iallafall hur mycket som helst så hon borde ha bra immunförsvar för tillfället.

Psykbryt

Igår kväll efter maten och badet var Minerva så trött och jag såg fram emot 2 timmar framför datorn innan jag själv somnade men så fel man kan ha det!.
Hon somnade som en stock kl 6 men när jag skulle förflytta mig från henne så vaknade hon såklart och tyckte att dom 5 minuters sömn var ju helt ok för henne....
Så full rulle..Visst var hon glad men min kropp blir mindre glad av att ha henne studsande på mig konstant i flera  timmar...strax innan 9 somnade hon äntligen och då var jag så trött och nära att bryta ihop, Så när jag pratade med Andreas i telefon så bestämde vi oss för att göra en stor lekhörna åt henne i datarummet..nu när Bob har sin dator på nedervåningen finns det ju gott om plats.
Sagt och gjort. Nu har vi precis blivit klara och så småningom ska det upp lite planscher etc men det får duga för tillfället och hon verkar nöjd där inne. På det här sättet slipper jag ha henne 24h om dygnet och även Andreas kan ha henne lite..så vi testar :)




Vi har lagt backar som en mur med en filt över så att hon inte ska krypa till alla sladdar och datorn etc..Så kan hon använda dom som "studskudde" istället för mig!

Mumsfillibabba

Vi har ju haft turen att Minerva inte varit så intresserad av att stoppa saker i munnen och smaka på dom som annars är väldigt vanligt redan vid tidig ålder ( kan ju inte vara snabb i allt nej! ) Och det har varit väldigt skönt då hon har kunnat leka med i stort sett vad som helst. ( papper etc)
Men nu har även hon kommit på att allt ska smakas på!.. Så nu är det precis allt som kommer i munnen på lilla damen. Just nu sitter hon i gåstolen och tuggar på mitt täcke. Så nu är det färdiglekt med påsar och papper då, och stenkoll att hon inte hittar något litet som passar perfekt att fastna i halsen.

Nu ska jag laga kycklinggryta då Andreas ska iväg på rollspel så jag och Bob äntligen får äta kyckling! mums..Andreas hatar kyckling vill säga. Sen ska jag och Minerva bada innan det är dags för sängen

Fredag

Idag har vi varit hemma hela dagen och myst. Minerva har fortsatt sin nya lek med att stå på knä och hoppa mig gul och blå..hon försöker ställa sig upp mer och mer så är nog bara en tidsfråga!. Nu är hon 7 månader om bara några dagar.. på tisdag rättare sagt! tiden går så fort.

Usch vad mycket skriverier om svininfluensan!..ena stunden tar jag det som en klackspark andra stunden är jag livrädd. Det lutar åt att jag inte vaccinerar mig då Andreas inte ska göra det så smittan lär ju komma hit ändå iom att det är han som jobbar och rör sig bland folk...Först var jag tvärsäker att jag inte skulle ta den men sen velade jag lite men som sagt blir det nog inte av.
Hoppar iallafall Stockholmsresan då jag inte vill riskera att Minerva blir sjuk i Stockholm plus att det är lite dåligt med pengar för det också.

Nu har Minerva varit uppe sen kvart över 1 och tänkte inte lägga henne förens runt 18-18.30 efter maten då hon inte ville sova när jag försökte så låter henne leka istället så får hon sova för natten sen..Så skönt att hon brukar somna runt 18.30-19.00 då jag själv är väldigt trött på kvällarna..sen sover hon ju hela natten till 06 ca ( imorse vakna hon halv7! ) Visst tuttar hon på natten med men då sover hon så det är helt ok. Inatt vaknade hon först kl 04.00 så då hade hon sovit nästan hela natten med.

Jag ska unna mig en folköl ikväll framför datorn när hon har somnat och sen kommer nog jag med att sova sött.

Igår kväll skulle jag se på nya V som just haft premiär på ABC i veckan. jag hinner se så mycket som att ufona tar sig in över staden och sen somna jag ! Får göra ett nytt försök ikväll. Jag älskade gamla V när den kom..jag var i tonåren då och kommer ihåg att vi lekte att vi var Diana och hon den "goda" ödlan ( kommer inte ihåg i dagsläget hennes namn) Jag följde alla avsnitt och det lär jag göra med den nya med.


Energimonstret Minerva

Igår till middag fick Minerva sin gröt som jag blandade i halva burken mango/päron puree hon hade kvar i, men det skulle jag inte gjort! Tror hon fick någon energitripp av fruktsockret för sen var det full rulle hela kvällen. I vanliga fall somnar hon efter middagen då hon vart vaken ca 3 timmar men inte igår nej...Hon stod på knä med händerna på min mage och studsade...och studsade..och studsade...i evigheters evighet..hon somnade inte förens efter ca 2 timmar den rackarn.
Jag var lagom trött då kan jag säga.. Sen sov hon i sin säng ända till kl 04 och efter tutte i vår säng somna hon om tills halv 7 så var skönt det iallafall!

Idag har vi fikat med några mammor och deras jämnåriga bebisar. Det var trevligt och Minerva var inte så bebisskygg längre! Hon t.om höll en pojke i handen när dom satt bredvid varandra i sina bebisstolar! Så gulligt :)

Vi stannade en timma tills Minerva tyckte det var dags att gå hem och sova.

Resten av dagen har varit som igår kväll..på knä på mammas mage studsandes..

Här har vi min lilla groda från igår.. Ser ut som hon ska hugga tag i något men jag tog henne mitt i ett skratt :)

Vinter!

Idag var det riktigt kallt må jag säga! Tur att Minerva fick ha på sig sin varma björnfleeze overall för fick nästan en chock när jag kom ut. Idag har varit en händelsefull dag otroligt nog!
Imorse vid halv 9 tog vi bussen till Willys då det inte blev något av det igår. Minerva somnade nästan direkt och vaknade i kassan på Willys. Kom hem runt halv 11 och då var det snutta och sova en stund och kl 13 blev vi bjudna på chinabuffe av pappsen på hans lunch..tackar tackar! När vi kom hem tog jag och Minerva ett varmt bad och det var dagens höjdpunkt för henne! Måste verkligen bada oftare med henne... Hennes bad"ankor" var riktigt roliga denna gång fast mest att smaka på! vattenkranen var mycket intressant tills jag satte på den då hon blev lite rädd! Men det gick över snabbt och anart var hon i full fard med handen och stänkte ner hela mig och henne.
Efter badet var det dags att sova lite igen och nu är hon fit for fight igen.

Min spegel och jag






LYCKA

Tisdag

Igår hann jag inte skriva för jag var så upptagen hela dagen! eller inte..Hände absolut ingenting annat än att Minerva var otroligt klängig och klättrig på mig.
Har ett väldigt tråkigt liv just nu känns det som då vi bara sitter här hemma.Se om jag kanske tar en längre tur idag till affären..typ Willys på österängen eller coop på A6 eller nått liknande just för att få komma iväg lite! visst låter det kul ?
Inget kul dock att åka iväg och handla när man inte har så mycket pengar dock..blir lätt man överstiger dagens summa då.
Nu kommer Minerva och snor min dator igen...



Här är hon i gåstolen och gör solkatter med spegeln

GUUUUULD!!



Vad skulle jag inte göra för att få vara i Stockholm nu på en pub med en iskall öl i näven!
Äntligen kan man vara en stolt AIKare!

Dagen har löpt på som vanligt och nu sussar Minerva tungt bredvid mig. Tror det blir för natten då hon hoppade över sin eftermiddagslur.
Minerva är så söt när hon leker med sin spegel!. Hon har lärt sig att den reflekterar lampljuset så hon håller den och vinklar på den och följer solkatterna som kommer :)
Så är hon nu en hejare på att klättra över mig i sängen så nu finns inga hinder alls för henne och golvet!.Så stenkoll hela tiden måste man ha så hon inte dimper i backen!

Jag är supertrött då hon vaknat 5 2 morgnar i rad plus att det blivit lite uppvak på nätterna med, så nu ska jag spela lite WoW och sen sova tidigt.

Här har vi en dagens på Minerva! eller en kvällens kanske det borde heta!

RSS 2.0