Barnledig!

Nu har farmor vart här och hämtat sitt lilla barnbarn så nu blir det storstädning! Det som behövs är skura golv och så dammsuga hela undervåningen. Sen ska jag rensa ut lite i köksskåpen tänkte jag. Man har dratt på sig otroligt mycket skit som inte behövs! Passa på att ta ner flyttkartongerna i källaren med..kan ju vara på tiden ;p

När jag är klar blir det att gå till farmor jag med så ska vi förbi ikea för att köpa jackkrokar till väggen i hallen och en hallspegel. Sen blir det storhandling på Willys. 20 dar ska jag göra matsedel till nu. Tvåtten bokade jag till imorgon för kommer nog inte orka det idag med.

Blir nyttigt för Minerva att vara ifrån mig, det har ju inte hänt många timmar sen hon föddes. På måndag börjar inskolningen på dagis med kl halv 11 till halv 12 blev det. Efter det ska jag skriva in mig på Arbetsförmedlingen. Andreas är föräldraledig mån och tis så han kan ha henne då så arbetsförmedlingen inte trilskas att jag kommer med henne :)

Det är otroligt lite jobb ute nu men det borde nog komma snart då dom börjar söka inför hösten men jag siktar in mig på vikariepolen från Augusti och där finns det gott med jobb så sysslolös kommer jag inte bli! ka bli helt underbart att komma iväg och jobba och få ett "riktigt" liv :).. och första riktiga lönen! jeeeez vad jag längtar.. Sen är det bye bye 4-5k i månaden ;p
Då blir det skulder som ska betalas av, tandläkare som ska besökas och även försöka spara lite ihop med Andreas för semester och annat som kommer att behövas..TVÄTTMASKIN OMG! längtar längtar längtar efter att börja jobba :)

Nej tiden går! dags att börja svettas ihop med Lars Winnerbäck pumpandes ut i högtalarna! Har knappt lyssnat på musik överhuvud taget sen Minerva föddes. Förutom rap attack på "the voice" på mornarna förståss :p

Mammalunch!

Idag har vi varit hos en mamma från familjeliv ( Mia) på lunch. Vi var väl en 9-10 st mammor + bebisar/barn så var fullt upp! Minerva lekte på bra tills slutet då hon var så trött så trött. Katter hade dom men tyvärr var katterna inte hemma så det var lite synd då Minerva är smått besatt av katter just nu :)

Efter det åkte vi in till stan för att hämta Bobs cykel som var på lagning. 460 kr kostade det och det var dubbelt mot vad jag hade räknat med då ytterdäcket var trasigt med =( Var ett skärsår sa dom så troligtvis har någon haft roligt med kniv..För Bob hade inte cyklat på hela vintern och det var efter påsk som det var punktering på den. Bara hålla tummarna att ingen tar sönder det nya däcket med för har verkligen inte råd med det här :( Blir att snåla med maten nu så jag kommer ikapp mig med matkassan  igen då. Funderar på att låta Bob ha nyckeln till cykelförådet och istället konka upp Minervas vagn 3 trappor varje dag. Men hellre det än att kasta ut ännu mer pengar på nya däck.

Imorgon bitti är det dax för tandläkaren då. Se vad dom säger om hennes trillingtand hon har ( en tand som egentligen skulle varit 2 tänder som är delat i 3, som ett w )

Sen har vi inget planerat men blir det lika varmt blir det nog en tur till parken här nere med hink och spade :)

Tandläkare!?!

Skulle ju till tandläkaren med Minerva idag! Men tack och lov tittade jag en extra gång på lappen och såg att det var på onsdag...snacka om snurrig man är :) Så det blir till att snällt vänta 2 dar till.

Idag har jag städat lite grann och Minerva hjälpte till i vardagsrummet! Vi hade "absolute reggae" på och Minerva dansade mest hela tiden :) Bra musiksmak har hon iallafall, reggae och hiphop är det som gungas mest till! brås på sin moder gör hon.

Efter att vi var i Stockholm hos Jeanette har Minerva blivit helt kär i katter! Det är katt hit och katt dit och hon kallar allting för katt nu. Ser hon en hund ropar hon glatt "KATT" :) Så jag bestämde mig för att ta bort bilden på henne jag har som skrivbordsunderlägg och googlade fram en kattunge istället, och vilka glädjetjut det blev! Och hon har nog pussat datorskärmen 20gg redan :)

När Andreas kommer hem ska jag promenera in till stan dragandes på Bobs cykel som har punktering. tänkte ta det idag på dagen men gick inte så bra med barnvagn + cykel. Sen får Bob hämta upp cykeln imorgon efter skolan så det blir perfekt.
Bob är på väg hem nu från Stockholm så snart är allt som vanligt igen!

Nu ringde Andreas och var på väg från jobbet och öljer med me Minerva tydligen så då får jag sällskap :9 Men jag fick snabba mi ut nu då.

Guld!

Härligt! Så gick HV och vann igår då!
Minerva hade fått en supertuff HV body av farmor och farfar så den var hon tvungen att inviga! Här vilar Minerva som är febrig efter sprutan i sin nya HV utstyrsel.



Nästa fredag ska farmor ta Minerva under dagen så ska jag städa! Det kan behövas kan jag påstå. Lite svårt att hinna med när jag har henne dragandes i byxbenen var jag än går. Blir nyttigt för Minerva att vara ifrån mig med, sen börjar hon ju på dagis med nästa måndag.

Idag är Minerva bättre så det är skönt. Natten till igår hade hon riktigt hög feber. Jag behövde inte ens täcke för hon värmde upp hela mig med hennes fötter på min mage :)

BVC

Så nu är vi hemkomna från BVC och Minerva sover, stackarn! Blir nog feber ikväll efter sprutan som det varit dom andra ggrna med. Usch vad hon skrek :( satt i mitt knä och jag var tvungen hålla fast hennes armar, kände mig så hemsk :( Men det gick snabbt över tack och lov!

Minerva följer fortfarande sin kurva "tack och lov" även fast hon är dålig med maten. tur man fortfarande har massa bröstmjölk kvar iallafall.
8890g vägde hon och 79 cm lång. Viktkurvan följde exakt medans längd fortsatte höjas lite mer. Hon blir nog riktigt lång :) Så är ju hennes far lång med och jag med mina 169,5 är relativt lång med.

Vi ska testa med hemmagjord havregrynsgröt, risgrynsgröt etc med sylt, bär och sånt för att se om hon tycker bättre om det. Röd mjölk skulle hon ha med istället för blå som dom annars rekomenderar. Men varken BVC sköterskan eller läkaren var särskilt oroliga då hon följer kurvan iallafall. Om vi ville kunde vi ringa och boka viktkoll mellan besöken då nästa inte är förens hon är 18 månader.

Nu ska jag se "våra bästa år" medans lilltjejen sover "ruset" av sig :)

PS : snygg vinst av HV igår! Nu hoppas vi på GULD imorgon :)

Fika!

Idag har vi varit och fikat på A6. Var mammor och barn från en ny Jönköpingstråd på familjeliv. Det var riktigt trevligt och kul att lära känna nya personer med! Fanns en lekhörna precis utanför cafeet och där var Minerva mest hela tiden. Hon stormtrivdes och brydde sig inte om mig för 5 öre! Dagis kommer bli toppen för henne..
Var skönt att komma iväg hemifrån och få vara lite social för en gångs skull.
På tisdag ska vi hem till Maria, en av mammorna som bor här på Torpa. Trevligt trevligt.

Imorgon är det äntligen dags för BVC då, hon var ju sjuk senast men nu är det dags igen då. Spruta blir det också så få se om hon blir sjuk över helgen. På måndag är det dags för ettårs besöket hos tandläkaren! Få se vad vårt lilla chokladmonster tycker om det. Så nu är det fullt upp ett tag framöver! Få se om farmor vill träffa sin lilla skatt någonting med i helgen.

Bob åker till Stockholm på lördag då han har tandläkaren på måndag där. Så då blir det tonårsfritt i helgen då.

Jag har hemsk tandvärk. inte bara i en tand utan i 3!!! knaprat ipren några dagar nu och har inte råd med tandläkaren denna månad heller tyvärr :( Förhoppningsvis går det över av sig själv om några dagar.

En av mammorna på fikat är också barnskötare och hon sa att dom inte anställer några barnskötare överhuvudtaget i Jönköping så ser mörkt ut för mig, Dock räcker det med vikariepolen för mig tills det är dags för syskon till Minerva sen får det bli skolan antar jag för att bli förskolelärare.

Just nu håller Minerva på att tömma ut alla blöjor ( nya ) från blöjlådan. Det är hennes nya hobby, sen får jag plocka blöjor i alla rum....Oj!! Nu lägger hon tillbaks dom igen i korgen haha...hmm för att plocka ut dom igen...jaja :)

Kameran är på laddning så ska försöka ta lite bilder med då det var ett tag sen nu.

Rösta!

Gå gärna in och sätt en röst på mitt underbart söta barn ;p

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28597

Kalasdax

Igår hade vi då kalas för Minerva. Hon fick massa tuffa kläder och Aristocats filmen. katter..det gillar hon :)
Tårta var hon inte lika förtjust i så hon ville mest traska runt och leka. Hon somna inte förens vi var hemma runt 14 så det blev relativt sen läggdags på kvällen.

Idag är det HV-djurgården igen. 1-1 i matcher och hoppas på 2-1 till HV ikväll då.

Halv 5 ska jag på föräldrasamtal med Bob. Har jag tur hinner Andreas hem från jobbet så slipper jag ta med Minerva.Men det ska väl gå annars med. Hon hittar nog nått kul att leka med!

Det har startat en ny Jönköpingstråd på familjeliv som är mer aktiv än den förra så nu kommer det bli massa träffar igen :) På torsdag är det dags för den första! Det ser jag fram emot :)
Sen om 2 veckor är det dags för gemensamt ett års kalas med gamla tråden hemma hos Johanna och lilla Moa. Ser jag också mycket fram emot! Sen börjar dagis för Minerva och det är pirrigt men hon kommer nog gilla det :)

Nu har Minerva nyss vaknat så dags att gå ner och laga lite lunch åt kräsna damen som inte brukar vilja ha!


Baka baka liten kaka

Idag har jag bakat, bakat och bakat igen! Först bullar sen tårta och till sist drömmar. imorgon blir det kalas för Minerva hemma hos farmor kl 11. Idag har vi även kollat på hockeyn nere i vardagsrummet. Minerva och jag heja på HV såklart medans Bob hejade på Djurgården. Efter en nervpirrande förlängning vann till sist HV! Andreas är iväg och spelar rollspel då det är lördag idag.
Nu är jag så trött så trött men Minerva vill inte sova än så får vackert vara vaken en stund till! lite tragiskt när klockan bara är 7 en lördagskväll men för mig är alla dagar detsamma.

Den 21 maj kommer dock Veronika hit! och eventuellt Jenny med. Då blir det fest på fredagen och sen utgång! längtar ihjäl mig! Andreas får stanna hemma med Minerva men jag är ju också hemma tills runt 23 iallafall skulle jag tro. Vi har festen här hemma på nedervåningen så allt är planerat så bra det kan bli!

Nu ska jag surfa lite facebook innan Minerva kommer tillbaks för tutte och nattning! Here she comes föresten...

Allt ska in i munnen!

Idag spred sig en liten bajslukt runt och jag kollade blöjan men inget där! Tänkte att det var väl utifrån då. Sen hittade jag en blöja på golvet....med lite lite bajs i och jag undrade var "korven" var som Andreas berättade att hon hade lagt.. Jo då den hittade jag en bit bort så nu undrar jag om hon har gjort sin debut i bajsätning! Så nu var kretsloppet slutet! in ut in igen.

Igår till min stora fasa upptäckte jag henne med en möglig fralla som hon glatt knapprade på! Andreas hade städat sitt datarum och hittat en fralla han glömt som hamnade i soppåsen. Sen var ju Minerva glatt där och rotade runt i soppåsen såklart! Hela Minerva var full med mögelsporer =( Farmor Mia ringde giftcentralen men dom sa att någon enstaka gång inte är farligt mer än att man kan få diare. Men det klarade hon sig utan!

Idag somnade inte Minerva förens runt 12-halv ett och sov ända tills kvart över 2! ja sov också en timma så var jätteskönt. Men vad eftermiddagen blev kort! i vanliga fall sover hon runt halv 11 till 12- halv ett.

Igår såg vi på hockeyn. Minerva orkade med hela första perioden sen fortsatte jag se den i sängen så hon fick sova. Gick som sagt var inge bra för HV men imorgon är det hemmaplan så då blir det revenge!!

Snörvel

Minerva är fortfarande rinnig i näsan så blir bara korta promenader till affären och en kortis till parken för att gunga! Vill ha henne frisk till kalaset på söndag:)

Igår gick hon omkring med mina nycklar hem och nyckeln till barnvagnsförådet i varsin hand. efter en stund kom hon tillbaks med en katt i ena handen och en apa i andra.. Jag letade mig halvt fördärvad efter nycklarna och till slut hittade jag dom!! Hon hade kastat ner dom för trappen genom grinden....Där låg även en sked hon hade haft i sitt våld.. Skönt dom kom fram iallafall :)

En rolig grej hon börjat med också är att när Andreas sträcker fram armarna för att lyfta upp henne vänder hon sig direkt, trotsigt fram till mig istället och lyfter upp armarna för att jag ska bära upp henne! Varje gång :) Vi skrattar så gott och det är ju bra att Andreas tar det på rätt sätt :)

Minerva saknar sin farmor såklart men ses ju på söndag <3

igår sökte jag jobb! Är ganska säker på att jag inte får det då alla jobb är för förskolelärare och jag är ju "bara" barnskötare men skadar inte att söka iallafall! Får dom inte tag i förskolelärare blir det ju vi andra som får jobben...Så fort barn nummer 2 kommit och jag är färdig på barnfronten ska jag plugga vidare till förskolelärare men nu blir det till att jobba upp min SGI till heltid igen då jag bara fått halvtid efter att jag haft sjukersättning. Vägrar leva på 80 % av min halvtidslön i föräldrapenning igen!
Jobbet jag sökte är från 1 maj till resten av året här på Torpa så skulle ta 5 minuter till jobbet ;p Men som sagt är jag 99 % säker att jag inte får det så det lutar åt vikariepolen i Augusti när vikariejobben sätter igång efter semestern. Sist jag jobbade där blev jag erbjuden massa långtids vik men dom kunde jag ju inte ta iom jag var halvtids sjuk men det är ju inga problem nu :)
Ska bli skönt att börja jobba igen iallafall! kommer uppskatta helgerna såå mycket mer eftersom alla dagar är som helg för mig nu ;)
2,5 veckor tills Minerva börjar dagis nu! spännande :)

Måndag

Nu är vi bättre här hemma! Andreas är fortfarande krasslig men går åt rätt håll. Superfint väder idag så jag trotsade snoriga näsor och gick ut en stund för att gunga. Som vanligt älskar Minerva att gunga :) Stannade inte ute alltför länge dock då hon fortfarande är snorig som sagt var.

Nya tiden för kalaset blir på söndag så hoppas alla är friska och krya då!

Nu ska jag ner och börja med maten, Minerva leker i sitt rum för tillfället och hoppas hon fortsätter med det även om hon ser mig smyga förbi :)

Grattis mammas hjärta

Idag fyller Minerva 1 år!!
Tiden går sjukt fort. Varje vaken stund inatt har jag tänkt tillbaka på förlossningen och när hon kom. Min lilla lilla älskling har nu blivit stor!
Eftersom vi är sjuka så blir som sagt kalaset framflyttat och Andreas mormor är sjuk också så det passade alla bäst att flytta fram det. Men vi ska ha lite glass och maränger ikväll med chokladsås! Minerva har tjuvsmakat en maräng och det var såklart en succe :)

Idag har hon ätit en halv burk katrinplommonpure för hon är så hård i magen. Står och gråter här när hon försöker bajsa, senaste gången var i måndags hon bajsade så har ju en del att få ut stackarn. Men det börjar "lösa" sig nu :)

Ett paket på posten fick Minerva av sin faster Sofia och Chris. Var en jättefin ryggsäck i form av en tvättbjörn med unge från Australien där dom nu bor. Tackar den blir bra nu när hon börjar på dagis :)
Av oss har hon fått dockvagnssulkyn, en låtsasmobil i samma modell som jag har så hon inte snor min mer! och sen ska jag köpa en ratt till vagnen när jag hittar någon.
Sen blir det såklart fler presenter när hon har sitt kalas! Även i Stockholm fick hon presenter! Av Veronika och Åsa fick hon en bamsestor flodhäst som var så mjuk och mysig. Den ligger i sängen hos oss om natten!  Av Jenny fick hon en docka som får följa med på promenader från rum till rum dinglandes i sin arm. Jeanette köpte en bultbräda som också är poppis. Dock inte för det egentliga syftet som att hamra på den utan hon plockar bort stavarna och biter på dom istället :)
Hos syrran fick hon Duplo och lite annat smått och gått i leksaksformat :)

Just nu håller Minerva på att dra upp smutskläderna från tvättpåsen. Hon har nog misstagit sig på det där med ren och smutsig tvätt...

Grattis igen min lilla lilla bebis


som har blivit en stor och duktig tjej!

Sjukstuga

Minerva är feberfri nu så det är skönt, dock är hon fortfarande förkyld och börjar låta riktigt krasslig i halsen :( Mariyama, Minervas kusin har med fått ont i halsen nu så antar dom blivit smittade av Ibbe. Bara det inte blir så illa som det varit med honom!. Han är fortfarande sjuk efter 1,5v och igår på sjukhuset sa dom att viruset troligen "muterat" till en bakteriell sjuka så nu äter han iallafall penicillin i hopp om att bli bättre!

Får se hur det blir med kalaset men ser inte ljust ut =( Andreas börjar med få ont i halsen men han kämpar på med jobbet.

Nu gnäller stumpan och drar i tröjan så nu blir det sova och tutte!

Hemma och sjukt..

Igår åkte vi då hem och jag förstod redan på tunnelbanan från syrran att allt inte stod rätt till. Minerva somnade strax efter 8 på morgonen och sov tills vi gick på tåget kl 9. Sen var hon vaken 1 timma och så somnade hon igen och sov en timma till. Kvart i ett var det dags igen och sov tills vi var hemma halv 2.
Det var kul att vara hemma igen och hon lekte ett tag i sitt rum och utforskade alla rum igen. sen somnade hon igen på etftermiddagen och vid middagen hade hon 38.7 i feber. Hon fick lite alvedon och orkade vara uppe tills 20.
Kl 01 var hon så het och hade 40 grader och då tog jag ändå inte febern korrekt utan bara löst under armen så då väckte jag henne och gav henne alvedon igen. redan efter en halvtimma kändes hon svalare och hon började gymnatisera i sömnen! gick upp på alla 4a etc . Idag har hon fortfarande feber men vill ändå stoja på fast i lagom takt. Så kommer hon och vilar lite för att sen bege sig iväg igen...

Men tillbaks till Stockholmsresan då !
Minerva lärde sig GÅ MED SKOR!!! på Tcentralens plattform mot Norsborg!. Jag satte ner henne på marken och till min förvåning började hon knata! med stooora hööööga steg tog hon sig sakta framåt :)    (Nu knatar hon på ordentligt bra med skor).
Vi kom till Jeanette i fredags runt 12 och det var populärt att stoja runt där. Minerva har ju bara varit där en gång förut och då var hon så liten så det kommer hon ju inte ihåg. Jeanette har 3 katter och oj så populärt! Minerva tjöt ett glädjeskrik sen efter i full fart runt hela lägenheten samtidigt som glada skrik fyllde rummen :) Lite dragandes i svansar och ben hanns det med också! Katt kan Minerva säga nu med :)
Vi var hos Jeanette tills söndagen då vi åkte till moster + kusiner! Så ännu mer intryck och nya leksaker bjöds det på... Full rulle har det varit hela helgen och nu är det skönt att äntligen vara hemma och bara ta det lugnt igen.
Jag avbokade BVC imorse och ny tid blev fre om 2 veckor istället. Så nu blir det kurering så Minerva är frisk tills på lördag!

Här kommer lite bilder från Stockholm:

Minerva har just somnat på tunnelbanan :


Minerva fick låna en ny favoritleksak av Daniella! Dockvagnssulky! Den gick hon gladeligen runt med hela tiden..


Här är Lotta och hennes Daniella + Minerva:



Här har vi Minerva i full fart att plocka ur alla kapplastavar! Det var också en kul grej tyckte hon! Ska köpa hem det hit också så småningom:



Här jagar Minerva katterna!:


Efter mycket sökande i Stockholm hittade jag äntligen en sulky till henne så nu har hon en med...

Snart hemgång!

Sitter nu hos syrran och väntar på att klockan ska bli 8 så vi kan bege oss till tåget! kl 09.13 går tåget från stan.
Vi har haft det jättebra och större inlägg med bilder kommer senare..
Vi börjar bli förkylda både jag och Minerva så hoppas det inte bryter ut något men har beblandats med massa olika basilusker här uppe!
Imorgon är det ju läkarbesök+ spruta på BVC så det vill vi ju gå på. Och lördag är det 1års kalas.
Nu ska jag packa!

April April..

Varken jeanette eller syrran gick på mitt Aprilskämt att Minerva fått kräksjukan 0o.
Men kunde varit sant faktiskt!

Imorgon halv 8 på morgonen går tåget mot storstan. Jeanette möter upp oss i stan och sen blir det lunch på Burger king! Det är nått jag saknar enormt mycket sen jag flyttade!
Idag ska jag städa och sen blir det att packa så allt är klart till imorgon. Tvätta ska jag med kl 17.

Sol och 10 plus ska det bli i Stockholm både fredag och lördag! Så blir till att vara ute mycket antar jag!

I förrgår var vi hos farmor som sagt och en tripp in till stan med. Minerva är otroligt mammig nu som jag har nämnt men i slutet var det inga problem att ignorera mamma!. Igår åkte vi med farmor upp till gammelmorfar/gammelmormor ( Andreas morfar/mormor, låter så skumt bara för det är ju inte min mormor/morfar) Dår var det gråt och tandagnissel i 10 minuter sen bar det av att explora. Lite längre iväg varje gång och sen såg man inte mycket till henne längre :) Så har varit fullt upp ett par dagar och nu blir nog sista gången jag uppdaterar innan tisdag då vi är hemma igen. Så vi slutar med lite bilder tycker jag..

Här äter Minerva lasagne med hela ansiktet och håret!




Här är hos farmor i tisdags:


Och sist har vi en arg Minerva!


RSS 2.0