synfel!

jag har alltid haft toppen syn! kunnat se texter på jättelångt håll etc men på senaste året har allt blivit suddigt! kan inte ens se resultatet på TV matcher!..ser bara tex Swe sudd-sudd Eng..och neon skyltar är helt hopplöst som tex busskyltar där det står när bussen ska komma etc! ävan texten på filmer är relativt suddigt. Tyckte det var skumt att jag fått så dålig syn på bara ett år men! men men men! något jag helt missat faktiskt! Jeanette upplyste mig om att det hörde till graviditeten och ammningen!..Sen nu läste jag det även på familjelivs hemsida att det är jättevanligt under grav och ammingen men att de försvinner efter man ammat klart!..Så nu är jag glad igen att jag förhoppningsvis får min perfekta syn tillbaka!!

teater

idag var vi i stadsparken och såg en drömteater. det var 5 st som gestaltade våra drömmar..barnen fick berätta något dom drömt och så spelades det upp..bara mardrömmar blev det såklart!..var kul för det blev så spontant! allt dom gjorde var påhittat direkt utan manus..teatersällskapet kom från malmö och cyklar runt i sverige på posten cyklar hur man nu orkar det! från malmö i söder till hudiksvall i norr etc...Sen efter teatern lekte Essa i parken och lovade tydligen en ny kompis han fick att vi ska dit imorgon igen så ok då var det spikat med då 0o.
Nu har det mulnat på och jag tror det blir regn snart men det behövs! inatt var det så varmt att jag vaknade stup i kvarten, usch o ve.
Minera har fått ett myggbett eller nått på armen! sitt första, stackarn!..måste varit när hon satt/stod i knät eller ammades då hon annars hade myggnät för vagnen.
Uppe i parken kom förskoleläraren fram till mig för öppna förskolan var tydligen där med! och hon kände igen mig trots att jag bara varit där en gång! mer imponerad blev jag när hon kom ihåg Minervas namn!..hon hade ju sagt på öppna förskolan att hon nog aldrig skulle glömma det namnet och det gjorde hon inte!  klart impad ja!
På vägen här utanför vid Torpa skolan blev en 8 årig flicka påkörd igår..var ju bara att vänta på då vissa bilar kör som idioter här i jönköping , hon skadade foten så blev inte alltför allvarligt tack ock lov! Aldrig att Minerva får gå ensam till skolan inte, när det väl är dags!

måndag

idag trotsa jag värmen och har tvättstugan! uschja vad varmt..när nästa maskin är klar beger vi oss till stranden igen. Var helt ok i skuggan igår på stranden..Essa var den enda som badade och här poserar han framför kameran i sina nya simglasögon:


Fångade han ganska bra på kort här när han springer upp från vattnet men tror jag måste göda han lite innan han tappar badbyxorna!


Minerva låg och vilade mest hela tiden innan det var dags att åka hem då hon bestämde sig för att ligga i vagn var det värsta hon visste..


imorgon är det teater i stadsparken kl 10..det måste vi ju se såklart!..tar nog med lunch så dom får leka lite där efteråt med...kan ju inte vara på stranden varje dag då man måste vila lite från värmen med!
Den 9e ska vi då till läkaren och det ville sig så illa att det är bvc med den dagen..kl 9 bvc för spruta och 9,40 på vårdcentralen för koll av knöl. men antar att BVC inte tar mer än 30 min iallafall så då ska vi hinna då det är gångavstånd emellan på ca 10 min högst.

fullt hus!

nu har jag hämtat kidsen vid bussen så nu blir det full rulle några veckor! Det är kokande hett ute så efter maten blir det vätterstranden.. själv badar jag inte men det skulle jag ändå inte kunnat iofs för Minerva är ju med!..bra att skylla på något ;) Jag är helt slut då vi innan ungarna kom gick till ica maxi och tillbaka 2 timmar.Nu ska jag baka cocosrutor och laga mat innan stranden. vattnet ligger i frysen för isning.

Eric + Minerva=sant

Cartman vaktar över Minerva och skrämmer bort onda drömmar!


igår kväll var jag o Jeanette ute på Harrys! ett disco inne i stan och det var rikigt trevligt. hade pumpat och pumpat mjölk hela dagen till ingen nytta!..damen somnade i sin egen säng kl 19.30 och jag kom hem kl 03.00 och då hade hon inte vaknat en enda gång!. jag var elak och väkte henne dock med att bära in henne till vår säng och sen fortsatte hon sova got till halv 10 på morgonen! Verkar som att hon trivs i sin säng.
Jeanette åkte hem till Stockholm idag så här har det blivit en slackdag innan syskonbarnen kommer imorgon.
Här är Jeanette i full färd att förfina sina naglar!


och självporträtt på mig laddad och klar!..till ingen nytta då man inte fick ha huvudbonad på Harrys!!! ack och ve.


Minerva har lärt sig att lyfta på stjärten nu när vi byter blöja till mammas stora förtvivlan då det är näst intill omöjligt att få på henne blöjan ordentligt!..men kul att utvecklingen går framåt för henne :D.
Fått läkartiden nu då vi ska kolla hennes lilla knöl dom tror är en körtel, blir den 9e juli så skönt att få det överstökat.
Nu ska jag försöka få i mig något att äta så mannen i huset inte klagar på att Minervas mjölk tar skada 0o

ullared

så var vi hemma efter en tur till ullared!..jeeez vad saker det finns och köpgalenheten steg till sitt max.
Det blev tok för dyrt mot vad jag hade tänkt men fick med det nödvändigaste iallafall!..lite kläder till Minerva och leksaker..tex en cartman docka  (måste börja tidigt) en mjuk boll som blev en klar succe redan när hon satt i bilbarnstolen i shoppingvagnen. lite andra mjukdjur+ skallra och lite nödvändigt till vagnen ,skötbordet etc. Blev lite presenter till Essa som fyller 7 år i slutet av juli ( som han får när han kommer på söndag så han har lite att leka med här) ett färgset med 88 olika penslar,pennor,sudd etc så Mariyama och Essa kan roa sig med att måla och rita, lite pärlor och strandsaker. strandboll ala 5kr, badring ala 5 kr simglasögon och en badmadrass så dom kan ha roligt på vätterstranden med!.Minerva fick en teservis i plast som hon är för liten för men kanske Essa vill bjuda på kaffe nån dag! 2 plast blommor till mig i svarta krukor då jag har en tendens att döda mina levande växter! tröja till Bob tröja till andreas byxor till mig fick jag med också!..och lite smått och gott etc.

varning för stavfel!

oj såg lite stavfel i förra inlägget som ni får ha förståelse för!..tidigt på morgonen och tangentbord i knät!..(att jag aldrig skriver med stor bokstav i början på meningar och namn är en lathet då jag skriver bara med en hand! ( skriver snabbare än många andra gör även fast jag bara använder en hand men lärde mig pekfingersvalsen som bara blev snabbare och snabbare och snabbare !) har ofta fått höra att ena handen på tangentbordet andra handen på musen"..av ironiska killar soim vill försöka vara lite roliga! nej nu måste jag sluta!

fullt upp

oj har inte haft nån tid alls att skriva!..igår ( torsdag) gick jag och jeanetet hemmifrån kl 10 ( och Minerva såklart) och kom hem kl 16 för att direkt gå vidare till Farmor Mia och farmfar Kalle för att äta mat. Vi kom hem runt halv 10 på kvällen sen blev det sängen då vi nu kl 7 ska åka till Ullared!
Igår var vi inne i stan hela dagen och där blev vi påhopade av en tjej!.hon sa att vi bara måste komma och öpa deras väska för bara 20 kr. Väskan till vår förtjusning innehöll aftonbladet+ klick , en halvliters dricka, lite tester från max factor OCH! ett exemplar av deras nya mascara!..inte bara ett varuprov utan hela stora !precis vad man behövde för bara 20 kr :)

Jeanette fick bli sminkad gratis men jag avstod :) En av tjejerna ( hon som sprang och hämta dit oss) blev helt kär i Minerva och överöste henne med komplimanger :)
Efter vi varit på ica maxi var vi svettiga hungriga och en snuttig liten gumma ( som förövrigt somnade precis innan jag kunde ge henne tutte) så vi skulle köpa en milkskake på max, jag beställde en lyx milkshake som den kallas med glass grädde jordgubbar som var såååååå god..jeanette köpte en vanlig glass med choklad till sin stora besvikelse! efter det tyckte inte hon om mig längre sa hon!
Jeanettes glass:


min milkshake som förövrigt var nästan dubbelt så stor som hennes!


Nej nu måste jag väcka en liten sjusovare som förövrigt bara snuttat en gång i natt! Sen bär det av till Ullared! jippi!

tisdag

idag kom Jeanette så blir inte alltför mycket tid framför datorn.
Efter maten gick vi ut och satt på gräsmattan. så varmt nu..längtar till fredag då vi ska till ullared och shoppa.Se om lillsnuttan behagar somna snrt, hon är tuttad och klar nu iallafall men ligger här och fäktar med armarna för tillfället..nu blir det fotboll för mig iallafall..ikväll gäller det!

Facebook

oj nått jag är helt ny för! öppnade konto för några år sen men stängde ner det direkt så får se hur det går nu!

Språk

Fick av Jenny detta och tycker det stämmer in ganska bra!

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS SVENSKA:

Ja................................................Nej
Nej..............................................Ja
Kanske.........................................Nej
Vi behöver....................................Jag vill ha
Vi måste prata...............................Du är i trubbel
Visst, gör så..................................Det är bäst att du låter bli
Gör som du vill...............................Du kommer att få betala för det här senare
Jag är inte upprörd........................Såklart jag är upprörd, din idiot!
Du är uppmärksam ikväll................Tänker du bara på sex?

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA MÄNS SVENSKA:

Jag är hungrig.........................................Jag är hungrig
Jag är trött.............................................Jag är trött
Jag är sömnig..........................................Jag är sömnig
Snygg klänning........................................Snygg urringning!
Jag älskar dig..........................................Jag vill ha sex nu
Jag har tråkigt.........................................Vill du ha sex?
Ska vi dansa?...........................................Jag vill ha sex med dig.
Kan jag ringa dig nån gång?......................Jag vill ha sex med dig.
Ska vi gå på bio?......................................Jag vill ha sex med dig.
Får jag bjuda dig på middag?....................Jag vill ha sex med dig.
Dom skorna passar inte klänningen...........Jag är bög


Nu har jag varit duktig och bakat bullar, skickat iväg Bob till bussen hem till sin mamma och lekt med Minerva. Just nu roar hon sig själv här bredvid med sitt babygym!..äntligen har hon börjat uppskatta sånt och ligger och slår på sakerna.
Om en timma kommer pappa Andreas från jobbet och då ska vi ut på picknick. Det är så kul nu när Snuttan känner igen han också, hon blir tokglad när han kommer hem :)

Sommar och sol

i veckan ska det tydligen bli riktigt varmt och soligt! På tisdag kommer min kompis Jeanette hit så passar ju bra!
Andreas tog Minerva till farmor idag så har städat lite grann och tagit det lugnt. Blir ganska fullt upp denna vecka med
Måndag : baka bullar, Bob åker till Stockholm,picknick med Minerva och Andreas.
Tisdag : Jeanette kommer
Onsdag: umgås med Jeanette, antar att jag visar vätterstranden etc iom dunderväder!
Torsdag : samma som onsdag men blir väl staden då.
Fredag : Ullared med farmor Mia, faster Sofia,Jeanette,Minerva och jag..utgång på kvällen
Lördag: Jeanette åker hem
Söndag: systers barn kommer hit i några veckor.

Vi flyttade ut Minervas säng till hallen idag då hon av någon skum anledning älskar att ligga där ute. hon blir kolugn varje gång hon byter blöja på skötbordet som står där.Hon somnade i sin säng efter ca 5-10 min :)..vet inte om sovrummet är för varmt och att det är därför hon sover dåligt dagtid.Sängen står precis utanför sovrumsdörren så jag kommer ju höra minsta lilla pip ändå!.Om hon nu kommer fortsätta sova i sängen vill säga, händer ju inte så jätteofta.

Temporärt iallafall tills Andreas målat Minervas rum rosa så vi kan göra iordning där inne!

Regnig midsommar på er!

Igår på midsommar skulle vi grilla i Minervas farmors lägenhet. På vägen dit började det såklart att blixtra och hagla etc. Det bara öste ner så vi tog skydd under taket längs väggen åpå ett hus!.Blixten slog ner alldeles i närheten. måste säga att det var lite scary ute :)..när det avtog lite skyndade vi vidare!..resten av eftermiddagen och kvällen åt vi och hade det trevligt, kom inte hem förens efter 11.
Här går vi över bron med åskovädret framför oss och på den andra bilden är vad som kommer efter oss :)

Andreas som går lite för mig och Bob!

Här har vi även en liten bild på Minerva i vagnen!

Den är tagen dagen innan när jagvarit hos Jessica och Zandra. fick nallar att sätta på vagnen av Jessica till Minervas stora förtvivlan då hon är lite rädd för nallar! ( fick vi se när hon la märke till nallen jag fick av Fanny!..men vi jobbar på hennes nalle förbud ;p )

Mjukost reklam!

Kanske en blivande kandidat till mjukostreklamen ?

full rulle!

imorse var vi och storhandla på willys, jag Minerva och farmor Mia. kom hem runt 13 och kl 15 var det stan med jessica och Zandra, sen hem till dom på österängen där deras mamma köpt en hel påse med kläder till Minerva! kan man bli mer bortskämd va ?Snarare jag som blir bortskämd dock då Minerva säkerligen struntar i hur hon går klädd :)
På Tisdag kommer Jeanette hit från Stockholm, nu är bussen bokad och klar så nu har hon ingen återvändo!..Så nästa fredag ska jag få gå ut på krogen en stund! Andreas får det väl lika slappt som förra gången då hon sov när jag gick och vaknade när jag kom hem!
imorgon är det midsommar, då blir det grillning och tårta etc!
Jessicas 10 månaders son Johan var väldigt intreserad av Minerva! men ville gärna peta här och där som han tyvärr inte fick :)..titta ett öga! oooops....9 kilo väger han och jeeeez vad tung han var hehe..med ens blev Minerva som en liten fjäder :)
Nu ska tösabiten och jag sova!
Här är en bild tidigare idag då Minerva kör lite styrketräning:

Notera snyggaste munkfrisyren!

karlar ><

inatt puffade jag till Andreas för han la sig nästan över Minerva!..några timmar senare ryter han till :
 men sluta väck mig då!.
jag bara uhm ?..
Ja du har armen runt Minerva..
ja för att du inte ska ramla över henne ja!. ( jag hade inte rört honom denna gång)
Ikväll sa han att jag väcker honom med boxningar flera nätter i rad!..jag bara,
ok, men du vet att Minerva senaste nätterna i sömnen ligger och slåss med både fötter och armar ??
 ooooh är det du! säger han med sockerlen röst!!

Kanske ska börja skylla ifrån på henne även om det skulle vara  jag i fortsättningen ;p
Kul iallafall att Minerva upptäckt sina kroppsdelar..mer synd om min mage och mina bröst som råkar ut för som!

Underbara farmor Mia hade barmhärtigande över mig och är iväg och köper ipren!!  Du är guld värd!

Andreas tog ut Minerva på promenad så jag kunde städa köket..jag sa nämligen åt han att han ska göra det senast fredag men sen kom jag på att jag hade chansen att bli lite mamma ledig!..så nu är köket fint igen och jag kan gå in dit utan att må dåligt över röran!
Hall + vardagsrum får Bob ta imorgon + sitt rum..Övervåningen hinns nog med när snuttan sover nån gång. Ska nog göra ett städschema nu när jag inte hinner med städningen längre.

Imorgon blir det handling på Willys inför midsommar och veckan.


2 månaders kontroll!

Idag var vi på 2 månaders kontroll på BVC. Stumpan väger nu 5300 så 100g mindre än jag gissade på! är hela 62,8 cm lång så har växt 2 cm på 2 veckor! bra bra. läkaren sa att hon följde sin kurva bra!.
Reflexer och allt var bra med :) Minerva har dock en liten knöl bakom örat, som en kula..jag kände den första ggn för när hon var ca 2 veckor gammal. BVC trodde det var brosk men läkaren var nästan helt säker att det är en körtel även fast den satt lite för högt för det men för att vara på den säkra sidan skicka han en remiss till sjukhuset.
När jag sa att hon hette Minerva ( när vi kom) sa han hmm Minerva, Minerva hmm..jo det är en gudinna ju, som Athena....vilken koll han hade :)

Blir inget Stockholm har jag bestämt nu!..blir isåfall i slutet av juli istället. Däremot kommer min kompis Jeanette över ons till lör nästa vecka om hon inte hinner ändra sig tills imorgon då bussen bokas!

Inte en ipren eller alvedon så långt ögat kan nå och 2 kr på kontot tills imorgon! blir en rolig tandvärks natt för mig!..sista iprenen jag tog har slutat värka nu!

babysitterHär tränar vi lite på att sitta!..inställningarna strular igen så får inte till bilderna på det sättet jag bruka igen.

Syster läs INTE!!!

Min syster har värsta tandläkarskräcken så jag får inte ens prata om det!!


 Tandvärk igen nu då! måste bli kvitt detta onda h-vete även om det kommer kosta mig min stockholms resa denna månad =/ Men hellre en försenad resa än ont i tanden 1 månad till!..efter 1 juli kommer jag ha 300 tillgodo hos tandläkaren med så kommer undan med runt 500 skulle jag tro! Eller så försvnner tandvärken om några dagar så har jag redan glömt det hela!..dock tror jag inte det då jag var smart att fylla tanden med tandfyllning och tror det blev lite infekterat efter det för det var då värken kom smygandes!
Precis bakat kokosrutor ( tandvärken till trots,men på Andreas begäran!)..Andreas ville vi skulle ut på en liten promenad + fika ikväll med Minerva och iom jag inte har feber nu borde det ju gå bra!..Tändvärk har jag ju ändå, ute som inne!..
här är mina bästa polare!

sjukt

och så håller man på att bli sjuk igen! Hoppas det går över och Minerva klarar sig!

helt slut!

Så, då har vi varit hos farmor och farfar för att passa lägenheten när balkongfönsterkillarna var där!. Dom snackade engelska och en av dom kom ut i köket för att fråga efter vatten : can i have some hmm vatten ? ofcourse, you can take it here from the fridge whenever you want ( lyxfrys/kyl med inbyggt bubbelvatten + is!)
Oh are you English ? frågade han ><..som om man inte läst engelska i skolan :)
vid 3 var dom äntligen nästan klara! KRASH! hördes då och en av killarna fick en av rutan över sig! han klarade sig dock utan sår men värre var det för rutan!..Så dom blev inte klara förens kl 17 istället...have you a hmm borste ? frågade killen igen:)
Minerva har stinkt hemskt om halsen sen igår!..så planerade in ett bad i kväll..men märkte till min förfäran att hon inne bland alla fettvalkar var alldeles röd stackarn! var gammal spya som har luktat då det är jättesvårt att få rent där!..och hon småspyr titt som tätt så har missat torkat några gånger antar jag!..Farmor fick trösta ledsen mamma ( usch trodde det var varigt och allt) och tvätta rent!..på med salva nu när vi kom hem så känns lite bättre för mamma nu! ( sälv verkade hon inte bry sig speciellt!) Nu ligger hon och skrattar och lipar åt lampan, lilla snuttegumman!

Hjäääälp

Mina bröst är sprängfyllda! kom hem min lilla kalv, mamma saknar dig såå!! ( tar desperat fram pumpen)

Ensam igen!

oj oj oj..för andra gången tog Andreas med sig Minerva till farmor!! jag blir bortskämd snart. Dundrande huvudvärk och känns som jag håller på att få feber men hoppas lite vila nu kan bättra på saken!.
Igår trotsade jag huvudvärken och gick till farmor som bjöd på hembakad sockerkaka! mums.
Sen i väntan på Minervas faster Sofia + sambo gick vi förbi HM. Där blev Minerva bortskämd med kläder ( eller känns mer som mamma blev bortskämd!!) Hon fick ett bar snygga lila jeans, en linneklänning ( funkar som nattlinne med!) en rosa/beige rutig skjorta och en skitsnygg beige hängselklänning ( som jag har spanat in sen innan jag ens visste det var en flicka i magen!!). och så köpte jag en grönrutig klänning till henne från pappsen! ( skickade ett SMS så han hade ingen aning om hur den såg ut! ) "köper du en klänning för 50 kr ? det är rabatt".. "ok" fick jag till svar ;)
Hon har den på idag och han sa att hon såg ut som en 50 tals tant!!
Veckan blir fullt upp, kul kul
Måndag : heldag hos farmor då jag ska "vakta" inglasbalkongskillarna som kommer.
Tisdag : promenad runt sjön med en mamma från familjeliv och hennes Moa.
Onsdag: BVC och 2 månaders kontroll hos farbror doktor
Torsdag: hem till Jessica( och lilla Johan) och zandra och bli mer bortskämd med kläder till skruttan!!
Fredag: midsommar! god mat etc etc etc.
Helgen efter blir det Stockholm i några dagar för att träffa kompisar..Fredagen ska jag till ullared så åker dit på lördagen. Sen tar jag mina systerbarn Mariyama och Essa med mig hem
3 år gammal bild på sötnosarna!


Då blir det vätterstranden, parken etc dagarna i ända! :)

bebis annons!

nu är Minera på nätet! Dock så såg jag att jag skrev fel vikt med ett kilo ;p..Stackarn att mamma tycker hon var så tjock ? :)
http://www.jnytt.se/familjenytt/start.
i veckan kommer hon i tidningen med..hoppas jag skrev rätt där ;p

"bitterfitta"

oj oj oj jag är en sur gammal bitterkärring!! det ni!
Detta kopierade jag från nån tjej som postat på familjelivs hemsida!

Varför är alla så gamla?

Hmm varför är nästan alla som får sina första barn typ 30 år eller äldre... tycker det är betydligt för sent att skaffa sitt första barn efter 30....

kul att själv vara barn och ha föräldrar som e över 50 år man e runt 15....


e det inte roligare att skaffa barn när man är ung och frisk och glad och har orken i kroppen kvar. istället för att bara vara en gamal bitter kärring...Stackars lilla Minerva, hur ska detta gå!

Öppna förskolan

Igår bev det inget skrivande så kommer nu istället!..vi gick till öppna förskolan kl 10 och var där till klockan 12..var kul att träffa andra mammor och bebisar! Jag hade klätt Minerva i blå jeans och sin svarta laban tshirt, och när jag pratade med förskoleläraren som jobbar där sa jag att alla komer nog tro hon är en kille!..inte då, sa hon. gick inte många sekunder efter det en av mammorna frågade : och vad heter din pojk då ? !!!! fast iofs såg alla bebisar ut som pojkar där hehe..Så nästa gång får det bli klänning så man ser hon är en tjej ;p
Efter det åkte vi till willys och köpte det nödvändigaste i matväg. Vi kom hem kl 2 igen och efter det har Minerva mestadels sovit med korta vaken perioder. Här sover hon strax efter vi kommit hem!


idag har jag sjudundrandes huvudvärk så hoppas det är vädret så jag inte håller på att bli sjuk.

Så där ja!

Svårare än så var det inte :)
Igår var lillan ett monster när hon skulle sova så Andreas fick ta ut henne på promenad när han kom hem från rollspelet kl 21. Då hade hon gnytt,gråtit,skrikit i 2 timmar och absolut ingenting passade lilla damen!..kl 22 sov hon för natten och skulle inte tutta förens 01.30 och sen 06.30 sen sov hon tills 9 imorse! Sköna nattider nu.
Imorgon ska vi på öppna förskolan för första gången, kul kul!.

Test

kollade runt lite här och tror jag vet vad som blev fel med bloggen och bilder..att det inte längre blev som i början!..hade råkat trycka på en sak " ändra redigerare" !..ska posta en bild nu och se om det är som i början igen :)

Fick bli e sån här ståtlig bild!

ha den äran!

grattis på 2 månaders dagen stumpan! Sjukt fort det går och idag är Minerva 2 månader gammal. Imorse halv 4, samma tid hon föddes låg jag vaken och tänkte tillbaka på förlossningen. Fort man glömmer saker. Jag kommer inte alls ihåg var Minerva var när jag och Andreas fick fikat!..hon kan ju inte varit i mitt knä iom jag fick varmt te, likadant med Andreas han drack ju med Te. Vet att dom inte gick iväg med henne, eller jag tror inte det iallafall ;p. Frågade Andreas och han kommer inte heller ihåg. Inte konstigt man var helt väck dock..varit uppe sen 6 morgonen innan och var ganska utkörd ja :)Imorse fick jag en varm present av Minerva, Jag satt vid datorn när hon började kinka lite..hon ligger på sidan av mitt ben och gräver in ansiktet i låret på mig ( hennes sätt att visa att hon minsann vill ha tutte!..Snart säger jag ska bara avsluta det här ( högst 1 minut) då jag känner något väldigt varmt och skönt utmed låret! En kissande Minerva och läckande blöja fick mig snabbt på andra tankar!..Tur man hade tvättstugan igår så alla lakan etc var rentvättade!..går ju ungefär ett om dan här hemma nu :)

unisex

Detta med att pojkar med kan ha rosa föresten! det är ju självklart men ska man då ta för givet att alla rosa klädda bebisar är killar ?..satt och funderade lite på det då jag på bussen för ca 2-3 veckor sen träffade en gammal dam som kallade min helt rosa från topp till tå bebis för han!..jag informerade glatt att det var en flicka och hon sa : ja man kan ju aldrig veta nu förtiden då dom klär pojkar i rosa med!.. Hon har ju absolut rätt men ska man då anta att alla blåa bebisar är flickor och alla rosa är pojkar ? då blir det ju inte unisex ändå! då bara byter man ju färg. Hon trodde även att min lilla bebis var ett halv år gammal med! Så jättemycket koll hade hon väl inte :) Andreas och Minerva var borta 2 timmar igår! När dom kom hem var det en mycket hungrig bebis som ville ha mat. Det blev inget fika för mig imorse då Minerva sov ända till halv 11 och sen skulle snuttas etc, plus att min glömske sambo inte hade lämnat fika pengarna hemma åt mig! (skyller på det, för jag kunde ju absolut inte lånat av matpengarna sålänge!) Bob kom inte hem förens runt halv 10 men man får väl vänja sig, det är ju toppenbra han har fått kompisar här i Jönköping :)

Ensam!!

Andreas gick till farmor med Minerva FREEEDOOOM..men vad ska jag göra nu ??..har redan bäddat nytt i sängen etc efter att Minerva hade bajsbad i den i morse!..känner redan nu hur ögonlocken håller på att falla ner, men ja vill vill vill se cold creek manor ikväll kl 21! ( vet att jag orkar se högst 20 min ändå dock!)Imorgon förmiddag blir det fika på ikea med jönköpingsmaffiamammorna! Bob är ute med klasspolarna och jag är orolig "mamma"..börjar ju bli mööööörkt! (jaja han är 17 år men ändå! han brukar ju sitta i tryggt förvar framför WoW juu)

Världens sötaste!!

Denna bild har vi skickat in till jönköpings tidningen för födda! bilden togs av fasters sambo mästerfotografen såklart! Här är 2 till från samma dag! Jag är så kär i vår dotter! :) Just nu sussar hon gått efter att haft svårt att sova idag..men hon fick somna på mammas mage så blev det bättre sen!..inatt sov hon 5 timmar, avbrott för snuttning och sen 5 timmars sömn igen! helt otroligt, skönt sa mamma, aj aj sa tuttarna!

bortskämd man blir!

bortskämd man blir när man läser om dom föräldrars vars barn har kolik etc och skriker flera timmar om dagen!..Minerva om hon är missnöjd skriker högst 10 min tills hon får som hon vill, dvs tutte. Annars är det mest gnäll om hon är missnöjd fast för det mesta skrattar hon. Dom gånger hon är övertrött och ingenting passar och bara massa gnäll så blir jag såååååå trött men så tänker jag ganska snabbt på hur bra jag har det egentligen och så sänder jag en tanke till alla änglamammor där ute som skulle ge allt för att få ha sitt barn hur mycket det än skulle skrika. Då blir man tacksam för det minsta. Idag har hon sovit nästan hela dagen, hör och häpna!..bara lite avbrott för tuttning och underhållning 30 min så där :)Nu ligger hon och snuttar på sin hand så antar det blir dags för riktig tutte snart! Här ligger honnu i sin vagn med sina nya snygga jeans+ tröja Farmor köpte till henne!..något för stora jeans men hon växer ju som attan :)

Lördag och Söndag

Hann inte skriva nått igår så fick bli nu istället!. Dagen började med att jag ,Minerva och farmor åkte till willys och handlade. Sen hem och vila lite, ett låååångt bad sen till farmor resten av eftermiddagen och kvällen för grillning och Minerva mingel!. Jag åt klart den godaste fläskfile jag någonsin smakat må jag säga!den var inbakad med mozarellaost soltorkade tomater och skinka ( som var torkad eller nått, kommer inte ihåg :) ) Var iallafall otroligt gott. När jag kom hem kl halv 10 trodde jag att Minera skulle forsätta sova som i vagnen men nej nej hon var vaken till 23..slutade med att jag somnade och då somnade hon med efter det nån gång :) Idag ska vi väl gå och rösta antar jag! lutar åt piratpartiet för min del!. Här ar vi Minerva igår i full sommar mundering!

8 veckor

Tiden går sjukt fort! nu är hon redan 8 veckor gammal och snart 2 månader!. idag har vi mest sovit förutom en snabbis till apoteket och affären.Fick mitt första bad idag med efter förlossningen! såååå skönt, bara 5-10 min men alltid nått. Minerva fick av sin moster en så fin klänning med tillhörande mössa och byxa, här mannekängar hon i vagnen!

Hon sover!

oj oj oj! Snuttan sover i sin egna säng!!..har busat runt i min säng sen kl 7 imorse och jag tänkte äh jag testar!..satte på speldosan på mobilen som hänger över sängen och för första gången tyckte hon den var riktigt intressant!..låg och skrattade och sen när hon gnydde lite stoppade jag proppen i munnen på henne och sen somna hon så gott!!...en bra början och va fri jag känner mig för ligger hon bredvid mig kan jag inte röra mig utan att hon vaknar :)Blir till att flytta hennes säng till vår fotända så jag har bättre koll från min plats här i sängen vid datorn :)..kanske att hon nu kan sova halva nätterna där som jag har velat och under dagarna med när hon sover.Hoppas kan jag ju alltid!Här sussar hon nu:

jag är bäst!

jag är bäst på att gissa!..4920 vägde hon och 60,8 cm lång är hon nu!...så nästan ett halvt kilo och 2 hela centimeter på 2 veckor!..nu ska vi inte tillbaks förens den 17e då det är läkar kontroll..På fredag ska jag nog till öppna förskolan har jag tänkt mig, då dom har öppet för bebisar 2-4 månader. Helt otroligt att hon snart är 2 månader gammal..det går så himla fort!

gissning!

ska till BVC nu och vägas! jag gissar tjockisen väger ca 4,9 nu!

Tack Fanny!

Det var som jag trodde! blommorna kom från Fanny + familj :) Fanny är en tjej jag var resurs åt när hon var liten, hon har diabetes och det är tack vare henne jag inte är sprut rädd!! Blommorna är superfina och den jättesöta nallen har jag gett till Minerva!..har nog aldrig fått så fina blommor någonsin för att vara ärlig! Kram på er där borta i Örby! :D

utslagen!

Minerva tar igen förlorad sömn

lättroad!

igår satt jag vid datorn en liten stund när jag hör ett glatt jollrande! tittar ner på Minerva och där ligger hon och skrattar för fullt åt taket!..vet inte riktigt vad som är kul med det men hon älskar tak! Igår sov hon knappt någonting efter att hon vaknat vid 9 på morgonen så eftermiddagen var lagom rolig!..Det är precis som hon är rädd att missa något kul för så fort ögonlocken håller på att stängas så spärrar hon upp dom och börjar gnälla för att inte somna!..kl 22 somnade hon äntligen och jag somnade kanske 10 min senare :)..skulle se Jordan rättsläkaren men det blev som vanligt ingenting..på natten när jag ammat henne så kom reprisen och samma visa igen..5 min tror jag det tog den gången dock!..Dom ringde precis från blombud och fråga om jag var hemma!!! jag som ALDRIG får blommor!..jag har mina aningar från vem/vilka men det väntar jag med tills blommorna kommer så jag vet säkert ;)men kan knappast tro att det kommer från någon annan än dom! :)men glad blev jag iallafall så nu vill jag det ska ringa på dörren!! :)

RSS 2.0