Välling

Idag testade Minerva välling för första gången och det var populärt!..Dock vet hon inte hur en nappflaska fungerar utan hon bara biter på nappen så fick bli ur en sugmugg ( en sån där med 3 hål som det rinner automatiskt ifrån) Så får vi träna nappflaskssugning med vatten sålänge!
Gott var det iallafall så det ska vi fortsätta med tänkte jag. Får bli gröt eller pureer till lunch och välling på kvällen + all ammning såklart!

idag kom Bob hem från Sockholm och vi har bestämt att flytta ner hans dator till vardagsrummet..Dels så slipper han gå upp hela tiden dels så störs inte Minerva som har sitt rum precis vid trappan och brukar vakna av att Bob går och lägger sig.
Minerva låg på mattan i vardagsrummet medans grabbarna bar ner datorn och fixade. När Bob var under skrivbordet för att koppla in datorn så hade Minerva krypit fram till datorn och börjat fingra på den såklart!
- VA!! hur kom hon hit ???? frågade en oförstående Bob..
-ja hon kröp såklart! visste du inte att hon kunde det ?
- ehh nej ?
Snacka om att ha koll :)

Nu ska jag sova lite hade jag tänkt..Minerva somnade inte förens nyss då hon hade vaknat från sin eftermiddagslur så sent som kl 17.

Tvätteri

usch fy och stön på att tvätta!..tättstugan ligger då nere i källaren och vi bor 3 trappor upp utan hiss så blir en himlans massa spring upp och ner. Från kl 11 har jag hållt på och har fortfarande 2 maskiner kvar efter att denna är klar..har bokat in 5 tiden med så jag ska hinna! Vi hade på tok för mycket tvätt och precis alla handdukar behövdes tvättas då jag slackat lite med att tvätta sånt. Men blir bra när det är klart.

Just nu håller Andreas på att dammsuga undervåningen hör jag! det är bra. pli på karlarna ska man ha!

inatt var en jätterolig natt!. kl 01 vaknade Minerva och ville komma in till oss. Fast somna om som hon brukar göra var inte lika kul. Så hon låg och skrattade och tjoade i 1,5 timmar. Sen äntligen somnade hon om och jag bar in henne kl 3 till sitt rum igen..kl 5 var det dags igen och då hade hon sovit klart för natten tyckte hon..så jag är lagom utvilad idag.

Nu är det dags för tvättstugan igen....

Sänghimmel

Nu har sänghimmmeln kommit på plats då jag upptäckte att taket inte behövde borras i utan man kunde skruva i kroken! bra bra.
Så här blev det när den är på plats!


Här har vi Minerva i full fart fram till kanten!


Imorgon ska Andreas sänka golvet i sängen så att hon inte ramlar ut då hon har börjat försöka ställa sig upp nu!..går undan här hemma minsann.

I gåstolen har hon börjat gå som man gör med ett ben före..förut körde hon jämfota dansen och hoppade framåt så chansen finns ju att hon går något steg på julafton som jag tippat! 2 månader to go! ( hah va fyndig jag var! "to go" att gå,eller som jag först menade 2 månader kvar" ;p)

Minsting kusinen Essa är sjuk hemma hos syrran så får se om Bob får med sig lite basilusker hem på lördag..Bob får inte bli sjuk iallafall då dom räknar in sjukfrånvaro med i betygen! inte bra inte och han har ju redan varit hemma en vecka i början av terminen.

Imorgon ska jag hoppas på en tid i tvättstugan då vi har ett helt lass med tvätt. typ alla handdukar och massa annat! Tur att Andreas är pappaledig fredagar nu så jag kan tvätta hela dan ( om det är ledigt)

igår såg jag en skräckfilm "orphan" Den var faktiskt riktigt bra men var lite rädd ett tag och Andreas var iväg på rollspel!..i början på filmen födde mamman fram sitt barn som var dött och efter det kunde jag inte släppa tanken på att något skulle hända Minerva under natten så var orolig hela tiden. kl 04 låg jag och funderade på om jag skulle gå upp och kolla till henne med risk att väcka henne men Minerva gjorde valet åt mig med ett IIIIEEEÖÖÖÖUUU ( mamma tutte!!! )

Onsdag

Idag har Minerva sovit och sovit och sovit!. Först sov hon till kl 04 i sitt rum sen var det dags för tutte och sova bredvid mammsen till halv 7. Sen var vi uppe till kvart över 8 ca och då sov hon i ca 1,5h Vid halv 12 ville hon ha tutte och jag tänkte att oj va bra! somnar hon nu så kan vi gå på öppna förskolan kl 13!!..och jo visst så somnade hon, men hon sov ända tills halv 2 så ingen öppna förskola för oss denna vecka heller! iofs riskerar vi inga onda bakterier då.

Minerva tycker det är jättekul att sitta ensam i soffan när vi ser på TV i vardagsrummet så vi gick ner och såg på våra bästa år där och så fick hon krypa lite på golvet med. Hon riktigt strålar av lycka när hon sitter. Det är som att hon insett att hon kan göra det helt själv och nu i soffan försökte hon ställa sig upp så nu är det väl det som gäller i fortsättningen!..lära sig en sak sen direkt iväg till nästa har varit hennes motto!

Här sitter hon i soffan..inga jättebra bilder men var tagna med mobilen och den kameran är som sagt var lite trasig.

hon hade fått tag på pappas rollspelspapper med när hon stod upp mot soffryggan och bokhyllan bakom!..det ligger lagom tillknölat nu!



hemkomna från A6

nu har vi kommit hem från A6/ikea och det blev ett nytt tangentbord så nu kan jag skriva med mellanslag utan att slå sönder fingrarna!
På ikea köptes det sollampan som bara måste installeras ny elsladd innan den sätts upp då eluttaget sitter på väggen istället för taket! dumma påhitt.
Köpte även en mjuk kudde till Minerva som är lite större än den hon hade. Det blev även en sänghimmel som är toppensöt! måste bara ha en krok i taket över sängen. Minerva blev helt salig när jag hängde upp den i takkroken där lampan ska sitta, vi gick in i sänghimmeln och hon skrattade med hela hjärtat! Blir mysigt när den kommer upp över sängen sen!

Minerva roar sig igen med att dra ut sina kläder från byrån..Det märkte jag inte förens hon kom fram till mig och visade sina nya fynd!


Blev en klänning med olika djur på och en röd laban klänning..kanske en hint om att hon vill ha klänning istället för sin nerdregglade tröja!

Tisdag

Nu har jag mutat Andreas att betala en taklampa åt Minerva! Så idag åker jag och lillan till Ikea och köper en sol lampa!.. Är en lampa som ser ut som en sol helt enkelt!
Ska köpa mig ett nytt tangentbord på Claes ohlsson med då detta är ganska paj med sin trasiga spaceknapp.

igår slocknade Minerva innan pyjamasen hann på, i en av sina konstiga ställningar, här i tryggt förvar vid mammas ben!


och här har vi mammas lilla vampyr som gärna hugger in på ett och annat!


Minerva har nu lärt sig krypa/hoppa över täckena jag lägger som skydd runt sängen så nu får man vara på sin vakt ännu mer.. Så skönt när hon kan ta sig runt själv med..igår när jag laga middag och hon låg på köksgolvet smet hon ut i hallen..Ska köpa lite säkerhetsproppar till eluttagen idag med på ikea, så kan hon krypa på bäst hon vill!

Höstlov

Denna vecka är det höstlov för Bob och idag åker han hem till sin mamma + syskon i Stockholm fram till lördag. Han har ju tandställning och Stockholm skjuter inte till pengar till Jönköping så att han kan gå här utan måste till Stockholm varje gång det är dags att spänna tandställningen..knäppa regler men då får han iofs chans att träffa morsan sin!

här hemma är det lugnt..Minerva sov tills midnatt i sin säng sen ville hon in till oss. imorse vaknade hon kvart i 6 nya tiden så verkar ha tagit vintertiden bra och fortsätter sin 06 tid :)
Nu sover hon middag och jag ska spela lite WoW!

Vintertid!

Så var det vintertid igen då!..jag fullkomligt älskar den tid som kommer nu med advent och jul m.m
Förut var julen jobbig då min mamma dog 18 dec i cancer och pappa 2,5 månader senare i hjärtattack så minnena var väldigt jobbiga. Men nu längtar jag så otroligt mycket! Minervas första jul men absolut inte den sista!.
Hon ska få en lära gå vagn. den röda från brio tycker jag om bäst för den är så nostalgisk!..Så ska hon få en docka till den med :) och en CD spelare med lite sagor och kanske lite dvd filmer från Disney med.

Jag fasade att Minerva skulle vakna 5 nya tiden imorse då hon alltid vaknar kl 06 i vanliga fall men hör och häpna! Hon vaknade inte förens halv 7 nya tiden. dvs halv 8 gamla! vad har hänt!
Igår kväll kl 23 ( ja jag sover som en stock vid den tiden) så vaknade jag av vad jag trodde var barngråt. oh Minerva gråter i sitt rum tänkte jag och sprang upp på 2 röda...tog väl 20 sek eller nått tills jag kom på att hon sov bredvid mig och inte i sitt rum...ja ja..sen fick hon sova i sitt rum iallafall och det gjordes tills kl 4 då det var dags att ropa på mamsen AAAEEEIIIOOO..det betydde jag är hungrig ge mig tutte! typ.

Idag har vi varit förbi farmor o farfar som har bjudit på våfflor..gott gott men Minerva fick banangröt!..gott det med tycker hon.
Innan vi gick dit lunchade jag Andreas och Minerva på Max och där fick Minerva känna på ketchup för första gången!..obs känna..inte smaka!
Skulle klä på henne ytterkläderna och satte henne i mitt knä och en sekund senare hade hon naturligtvis fått syn på att lilla asken med ketchup var på lagom avstång.. smash sa det..och hela asken mosad i handen med ketchup överallt!
Dom vid grannbordet skrattade gott och skänkte några servetter åt mig då våra låg på golvet (också Minervas bravader)

Mitt tangentbord är lite knas så space knappen funkar inte hela tiden så måste trycka jättehårt samt gå tillbaka i texten och göra det då jagmissat..som här men det tar jag som demonstration...jobbigt värre, så får bli ett nytt snart.

Fredag

Så var det fredag igen! grilla oxfile ikväll blir mums!
Idag åkte jag och Mnierva till österängens Willys och handlade och sen hälsade vi på Jessica med lilla Johan, Zandra och deras mamma en stund!
Minerva tar andra barn bättre och bättre nu och det är skönt. Sen blev Minerva trött så vi begav oss hem för vi skulle ändå vara hemma tills kl 14 så var perfekt timing!
Hon grät och grät och grät så la jag henne i vagnen och 1 minut efter vi kommit ut sov hon så gott.

här är hon på bussen! helt slut lilla vännen.

Parken

Idag ringde Jessica och Cilla och frågade om jag och Minerva ville komma förbi parken som ligger några minuter från mig och det kunde vi ju göra en stund!
Så det blev Minervas första tur i lekparken då!
Vi satte oss i sandlådan där lilla Johan redan hade sina sandkakor bakade.
Det dröjde väl sisådär 1 minut sen var Minerva där med handen och raserade en kaka!..hon lär sig tidigt hur det ska vara!

här sitter hon så snällt precis innan förödelsen...


Sen fick hon testa på att gunga för första gången och det gick bra!


Den berömda tungan igen!


Var 2 äldre tjejer som gungade på dom stora gungorna och dom var klart mer intressanta dock!




Det var Minervas första tripp till parken men absolut inte den sista!

WOW Pampers!

Testade Pampers för första gången idag och jag säger bara wow!! dom är ju hur tunna som helst och måste vara helt oroligt sköna att ha på för lilla tösen!..återstår bara att se om dom håller för hennes bajserier med ! är visserligen dyrare men det kanske man får ta!

Idag skulle vi till A6 och Claes ohlsson för att köpa cykellampor till Bob men  i väntan på att dom skulle öppna kände jag att jag inte orkade så skulle kolla in ÖB istället. Så jag kollade veckans erbjudanden och hör och häpna!..just cykellampor var i veckans annonsblad!. så fick både lampor och batterier för 69 kr, som hittat :) hittade jättesöta prinsess gardiner med jag bara måste ha!..Att jag inte såg dom när jag köpte blomgardinerna.. men bra att kunna byta med iofs :)
Blev en promenad på nästan 2 timmar och hemvägen var grinig för damen var så trött men tillslut sov hon gott i vagnen.

Nu struttar hon omkring i gåstolen och till mammas förtvivlan styrde hon raka vägen till hennes klädlåda jag hade glömt att stänga!!

vad för roligt kan man hitta här?


jippie en tröja!


hmm vad mer ? ja mamma titta en tröja till!!!



Nu har stegen styrt vidare till min dator så bäst jag avslutar här innan internet ryker igen!

Tisdag

Nu har jag laddat batterierna till kameran så nu kan det tas bilder igen! det tänkte jag börja med att visa Minervas favorit leksaker! Hon har som sagt var en hel låda proppfull med diverse fina leksaker. Allt från speglar, bollar till dockor och skallror etc etc etc..
men...
Dessa är hennes favoriter för tillfället ( kalla henne kräsen eller? )


Det är alltså en hello kitty tossa, en ask med pappersnäsdukar och ett reklampapper med halvnakna tjejer! Speciellt reklampappret är riktigt kul som ni kan se på kvaliten på det nu :)
Men det är ju bra att hon är billig i drift antar jag!

Inatt sov hon i sitt rum ända tills det var dags att gå upp kvart i 6! ( hon vaknar som en klocka runt 6 varje morgon) så verkar som att hon fått in sömnvanan där inne nu! skönt!
Så när hon vaknar ropar hon på mamma..AEIIIOOOUUU låter det ungefär. Det betyder Mamma! på Minerva språket.
Bra att hon inte blir ledsen när hon vaknar själv iallafall!..Sen när jag kommer in blir hon superglad och ställer sig på alla 4 för att nå upp till mig!..så här glad blir hon:



Detta kort var taget lite senare dock då hon var i full färd med att riva bort sängskyddet som också är en favoritsak! jag knyter fast och sträcker det vareviga dag men det slutar alltid med att se ut så här iallafall!

Inatt drömde Andreas att vi hade en lillasyster till Minerva..en liten svarthårig nyfödd bebis..är det något han vill säga mig kanske ? är det redan dags för tillökning eller ??

Själv drömde jag att jag kastade ett ägg och det blev ett litet hål i det som resulterade i att jag blev helt nersprutad av ägg på hela benet! var som en högtrycks stråle med ägg som aldrig tog slut!..vad det nu kan betyda! bad Mariyama om papper ( hon och min syster var med i drömmen)..och jag fick en cm stor pappersbit!..så snäll är hon! jaja drömmar kan vara sjuka och är oftast roligast när man upplever dom själv och inte återberättas :)

ikväll blir det som sagt var storhandling på willys så blir lagom för damen att sova direkt när vi kommer hem då antar jag!

Just nu övar hon sin vackra stämma med lite tjut etc

Måndag

idag har vi inte gjort så mycket alls så finns inte så mycket att skriva om.
Minerva testade på att gå lite när jag höll hennes armar men hon slår krokben på sig själv ;p..Sätter ena foten på den andra när hon tar ett steg :)..men hon har fullt upp med krypandet så får ta ett steg i taget :)

imorgon kommer barnbidraget och då blir det storhandling på Willys med farmor. Så får vi testa nya bilbarnstolen med då!

Nu ska jag se på lite supernatural..är snart klar med säsong 3 så några veckor till så borde jag vara ikapp med TV avsnitten :)..jobbbiga är ju att jag somnar alltid så jag får se samma avsnitt 3-4 kvällar i rad ;)

Måndag

idag har vi inte gjort så mycket alls så finns inte så mycket att skriva om.
Minerva testade på att gå lite när jag höll hennes armar men hon slår krokben på sig själv ;p..Sätter ena foten på den andra när hon tar ett steg :)..men hon har fullt upp med krypandet så får ta ett steg i taget :)

imorgon kommer barnbidraget och då blir det storhandling på Willys med farmor. Så får vi testa nya bilbarnstolen med då!

Nu ska jag se på lite supernatural..är snart klar med säsong 3 så några veckor till så borde jag vara ikapp med TV avsnitten :)..jobbbiga är ju att jag somnar alltid så jag får se samma avsnitt 3-4 kvällar i rad ;)

virrpanna nr 1

såg jag skrev söndag på gårdagens inlägg..vilken koll man har men hela dan igår fick jag för mig det var söndag..jaja , nu är det söndag iallafall och idag tog jag Andreas och Mnierva en promenad till ica maxi och handlade lie..jättefint höstväder ute och Minerva har lärt sig att ta av sig vantarna..måste börja tidigt antar jag!

Från fredag kommer Andreas vara barnledig fre,lör och sön så kommer bli skönt! jag är ju arbetslös så kommer vara hemma med fast utan betalt men iom jag får så dålig föräldrapenning kommer vi tjäna på att han är barnledig dom 3 dagarna istället för mig..sjukt system men det är för att man tar föräldrapenning även på helgerna och jobbar man har man inget betalt då.

Hade hon inte varit så otroligt mammig kunde jag jobbat! inte för att det är det lättaste att bara få jobb på fredagar dock!

nu ska jag spela lite WoW innan damen behagar vakna igen!

Söndag

Blev ju en kul fest igår!
jag hann nästan fram med bussen så ringde Andreas och jag var tvungen komma hem igen då en liten mamma gris bara skrek och skrek och skrek!.
kvälllen börja bra då hon somna som vanligt runt halv7 men precis när jag skulle gå så vakna hon såklart. Så av med kläderna och börja om..tror hon kände på sig att jag skulle iväg för hon vägra somna om. Till slut fick Andreas lägga sig hos henne och jag stack iväg. men som sagt..20 min senare var det full kalabalik hemma!
Jag fick iallafall gå och lämna presenten och hann vara där ca 30 min innan bussen hem skulle gå. Så kl 22 var man hemma och i säng igen då!
Hon blev jätte lugn när hon fick höra mig i telefonen men det var ju bara tillfälligt då jag inte kunde prata med henne konstant så!
Mammas lilla tjej är vad hon är!

Nu vägrar hon somna med fast hon är jättetrött men nu ska jag iallafall vara hemma så det får ta den tid det tar.

idag fick hon testa morotspure och det gick faktiskt ner! halva burken blev det och sen mango/päron pure en halv burk. duktig tjej!

fredag igen

Så har ännu en vecka gått då!i kväll ska jag på fest och det fick bli ett 6 pack 3,5or! vågar inte på mig nått starkare om jag måste åka hem relativt tidigt ( som om jag nånsin tålt starkare ändå???)
Idag ska jag raka benen som jag inte gjort sen i mitten av graviditeten typ! Går ju aldrig i kjol så har inte direkt tänkt på det ;)..och tur man har så ljusa hårstrån med!

Försöker få Minerva att sova men så fort hon är på väg att somna kommer hon på att det inte är kul så upp på alla 4 och iväg :/Tidsmässigt skulle hon behövs sova mellan 11-11.45 och sen vid 14.30-15,15..Då skulle hon vara lagom trött att somna vid halv 7-7 men verkar lite kört nu!..ev får det bli att hon är vaken nu istället till ca 13 och sover lite längre till 14.30-15. Hennes sovrytm är ca 45 min så vaknar hon, men om jag ligger bredvid och ger tutte direkt somnar hon om och sover ett till pass fast sitter jag upp eller nått är det kört! iofs behöver jag sova lite med som har varit vaken sen 2 inatt då jag bar in en hungrig Minerva till vårt rum. Efter det blev det ca 30 min sömn nån gång efter 4 så är ganska slut som artist.

Där kom Minerva och högg tag i min armbåge! hennes enda tand gör faktiskt väldigt ont :)

Läste i Aftonbladet om en mamma i Australien som stod och vänta på tåget med sin bebis i vagnen och när tåget kom så släppte hon vagnen en sekund och vagnen for ned framför tåget! När hon skulle få tag i vagnen snubblade hon så hon hann inte! fyfaaaan vilken chock att se vagnen åka ner! tack och lov så klarade sig bebisen men jag fällde några tårar när jag såg videon på det. fy faan säger jag bara! Tiden tills tåget stannat och hon fått veta att sin bebis klarat sig måste vara den värsta i hennes liv!

Nej nu börjar damen bli lagom grinig så får nog försöka söva henne ändå!

Torsdag

Igår var vi på BVC på 6 månaderskontrollen och allt var bra med Minerva. Hon vägde 7045 och var 69 lång så växt hela 1 cm sen i måndags hos läkaren ;p..neh men Minervas huvud låg lite snett där så var därför! hon fortsätter följa alla 3 kurvorna så det är skönt! Igår skulle hon få lasagne till middag men det var som med potatisen..kväljningar och usch och fy! Antar jag får ge en sked om dagen till hon vänjer sig. Gröt är en klar favorit dock. morgon blir det 25 års fest ska bli så kul! present är införskaffad så nu är det bara lite öl som fattas! Jag ska vara där kl 20 så jag hinner söva Minerva etc etc innan jag åker! Och skulle det mot förmodan bli kalabalik här hemma får jag väl komma hem igen. en det skulle väl vara typiskt just denna natt då hon annars aldrig är obstinat :)

Grattis syster!

Idag fyller min syster hela 39 år! hipp hipp hurra! 1 år kvar till domedagen! ;)

Idag blir det 6 månaders läkarkontrollen på BVC kl 10 sen ska jag shoppa present till Zandra som har 25 års fest på fredag.

Får man inte tutte får man ta till stortån!


och så här glad blir vi när kameran är framme!


Titta jag sitter!

min syster frågade idag om Minerva sitter själv och jag sa bara med händerna i golvet än sålänge.
Så när vi satt i sägen och  hon hade mitt täcke som ryggstöd lutade hon sig plötsligt fram så hon satt helt rak i ryggen och lyfte armarna och balanserade med dom!..utan skydd någonstanns!..och oj vad intressant det var! satt några sek innan hon tippa bakåt sen fram igen och om :)
Hon var mäkta imponerad av vad hon just lärde sig må jag säga!..Bad Andreas ta ett kort men han filmade lite istället!.

http://www.youtube.com/watch?v=Wqi9W68_9iA

Min duktiga flicka!
Idag var husskötaren här ( men gud hjärnsläpp i huvudet så kommer inte ihåg vad det heter!!! )
Hon kollade på toaletterna och sa att rörmokaren får komma och kolla om tätningen släppt! så troligast på fredag då.
Fastighetsskötare heter det föresten!

Här är dagens bild på Minerva! :


Godmorgon vinter

Låg och tittade på the voice nu på TV då dom sa det snöat i Solna så var tvungen ringa syrran i Husby för att se om dom fått sin första snö men hon såg inte ett spår av någon snö inte!
nehepp där ser man..

Kollade vädret på aftonbladet och här i Jönköping skulle det vara lite mulet på morgonen men uppehåll och senare sol så skulle gå ner till Bob och be han ta vantar och mössa när han cycklar till skolan. Men tittade ut för säkerhets skull och möts av det här :



kunde inte ha blixten på för då blev det så här :


Förstår inte varför bilden blir så suddig när vi tar bort blixten men är likadant inne.
Men iallafall! snö snö snö! både på marken och i luften. Så det blir bussen för Bob och Minervas första snö!

uppe med tuppen!

Minerva sov hela natten i sitt rum farm tills kl 05 då hon behagade att vara uppe i 2 timmar.
Jag vaknade till och gick upp för att se till henne och där ligger hon på mage klarvaken och ler åt mig! såå söt. Undra om hon varit vaken länge eller just vaknat för hon har inte ropat iallafall!
Jag vaknade inatt av att det var blött i sängen och tänkte att usch så jag har dregglat inatt! Det trodde jag ända tills det var dags att amma Minerva när hon vaknat...Det bröstet hon inte åt från fullkomligt sprutade ut mjölk helt självmant! så fullt var det :) Så det var ju såklart bröstet som läckt under natten..Dom är inte riktigt vana än vid att hon i stort sett slutat äta nattetid ;)

Idag har vi varit på vårdecentralen och läkaren tyckte inte heller att knölen växt så nu kunde vi bara låta den vara och behövde inte komma tillbaka! skönt skönt!
Hon vägdes med och nu vägde hon 7040 så har gått upp bra iallafall :) på onsdag får vi se på BVC hur kurvan ligger.

Nu har jag pratat med Veronika och som det ser ut kommer hon och Åsa hit den 13-15 nov och hälsar på! har man nått att se fram emot :) kul kul.

Imorgon ska vaktmästaren komma och titta till toaletterna! dom läcker nämligen så det stinker värre än Tcentralens hissar inne på toan :(..speciellt övervåningen.. och även om jag skurar där varje dag så rinner det ut nytt. Tror tätningen har spruckit elller nått. Blir som en pöl av vatten/kiss vid sidan av toaletten! fräscht...Undervånings toaletten läcker bara ibland men antar dom får göra något åt den med när dom ända är här!

Här har vi bilden på bordet och stolarna jag så duktigt byddge ihop igår!


och här har vi hennes händer igen när hon sover! så söt när hon ligger och håller sig själv i handen ;)

Potatis!

Idag skulle Minerva få smaka på mosad potatis med smält smör i.

Kan säga att under alla år jag jobbat på förskola så har jag sett en hel del ungar som får kväljningar när dom äter något dom inte tycker om.

Minerva tillhör nu den skaran!



Stackarn! smakade först i god tro att det var gröt eller päronpure och sen denna min. hälften kom ut men lite kom nog i så jag in med en sked till! men nej hon visade klart sitt missnöje!.
Så jag tog fram päronpuren istället då och den tycker hon ju om..tills jag av misstag och helt utan att tänka på det råkade ge henne av potatisen igen!
Då kväljde hon som om hon skulle kräkas! och ut med potatisen såklart! Stackars liten får ju men för livet! mamma lurar med god pure och sen tjoffs in med mer potatis!

Andreas begärde faderskapstest då han älskar potatis och börjar tvivla starkt nu att hon kan vara hans dotter!! ;)


Nu sover hon tryggt i sitt rum iallafall och hon förlät mig nog när hon fick lite tutte innan hon somna!
jag har även läst hennes djurbok för henne och det tyckte hon var mysigt även fast hon nog inte fattade ett skvatt vad jag sa ;)


Hennes bord och stolar har jag varit duktig och byggt ihop så dom är nu på plats! Tog en bild men orkar inte hämta kameran då jag redan siter nerbäddad i sängen nu!
Grinden är byggd men inte uppsatt då Andreas behöver lite annan spik han ska fixa på jobbet imorn.

Lugnet efter stormen.

Idag känns det i kroppen efter allt städ och bak igår!..men kalaset blev jätte trevligt och Minerva fick bord + 2 stolar till sitt rum och en grind till trappen!

Idag tog vi en promenad till ica maxi för att handla och mellanlandade på hemvägen hos farmor och farfar där vi blev fast ett tag! skulle hämta borren så Andreas kan sätta upp grinden.
Farmor gjorde nått man inte ska göra! Jag tror hon har kissat säger farmor och kör in fingret i blöjan....som blev full med bajs! ja så kan det gå! och vi fick oss ett gott skratt på farmors bekostnad.

Inatt sov Minerva till halv 2 i sitt rum, sen hörde jag nån som ropade och där inne stod Minerva på alla 4 och väntade på mig, glad tack och lov även fast hon inte vaknat där hon är van vid!
Somnade om efter tutte i vår säng och vaknade som en klocka kl 06 ..

Imorgon ska vi på uppföljning av knölen på Vårdcentralen. Bara för att se att den inte växt etc och det har den inte..snarare så att man inte märker den så väl nu allt eftersom hennes huvud växer men bra att dom kollar upp det iallafall!
Det bästa är väl att dom brukar vägas då med så vi slipper vänta till onsdagens besök på BVC för att se hur hon gått upp denna månad!

Nu har jag satt upp dammsugsschema här hemma! Bob dammsuger undervåningen på onsdagar och Andreas på söndagar ( inklusive upplockning vid behov) och jag dammsuger övervåningen! får se hur det här går men är så trött på att det blir så stökigt på en gång!

Just nu leker Minerva i gåstolen och jag ska facebooka lite med farmville och maffia wars!

Grattis Minerva!

Idag fyller Minerva ett halvt år! stora stora tjejen!
idag blir det kalas med Farmor,farfar gammel morfar, gammelmorfar ( Andreas mormor och morfar) Faster , fasters kille och ev styvfarbror och ev styvfaster! inga från mammas sida då Minervas moster + kusiner bor i storstan tyvärr! Men blir fullt hus iallafall! :)

inatt sov lilla damen ända till halv 6 i sitt rum!..snacka om orolig jag var när jag vakna till halv 6 och hon fortfarande inte hade vaknat!..jäte nojig när jag gick in till henne och när jag kom in höll hon på att vakna lilla gumman! Jag har lyckats sova 3h i sträck inatt, det är nytt halvårs rekord det! Det behövdes inför denna dag kan jag säga!

Jag har då bakat och storstädat sen 8 imorse ungefär!..bakat vaniljbullar, cocos rutor och marängsockerkaks tårtbottnar! ska göra "sommartårta" som den heter fast med blåbär istället för jordgubbar. gott gott!
Medans jag bakade så städade jag samtidigt och det behövdes verkligen!

Vi har 2 dammsugare. en på övervåningen och en på undervåningen. Så jag skulle byta påse i den på övervåningen och grejar och donar då jag plötsligt får en sån där liten äcklig larv på handen..jag skriker till rädd som jag är!..sen sneglar jag in i dammsugaren och där var det 1000! minst! såna larver..jag gallskrek så Bob vaknade och trodde nån hade dött sa han!
Hela damsugaren var full av dom, där under påsen så att säga!.. Andreas fick plocka ihop dammsugaren och bära ner den så nu står den utanför ytterdörren tills jag kommit på var man kan slänga grovsopor!
Just den dammsugaren använder vi jätte sällan så har inte behövt byta påse så har ju inte upptäckt det innan!
Äckligt värre.

Nu är iallafall allt färdigbakat och städat så nu kan jag slappna av lite! 1h och 40 min kvar så ska snart in i duschen och sen vispa grädde så tårtan blir klar innan dom kommer.

Minerva är jätte trött då hon har fått varit med pappa hela dagen och då inte kunnat sova!..jag fick ta en 5 minuters break och söva henne men så fort jag lämna rummet vakna hon igen!

Jenny!

Nu är hjälpen här för dig!

Kopierat detta från http://nuvilljag.blogg.se/index.html

Nu finns det ett nummer man kan ringa om man går själv på natten och tycker det är obehagligt.
Då får man prata med en person som har erfarenhet av att prata med unga tjejer som går själv på natten, säkert en del killar också, så man behöver inte känna sig dum utan bara trygg. Då denna person också har full koll på exakt vart du befinner dig. Så att om något skulle hända kan de direkt skicka en polis till plats. Bra va?
Tråkigt att det bara finns i Stockholm än så länge. Men gissar att resten av Sverige kommer ta del av detta.
Numret man ska ringa är 08-50 44 66 66 och detta gäller på fredagar och lördagar mellan 23 - 03 för dig som befinner dig inom Stockholms län. Vill ni läsa mer om detta går ni in här http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Stadsdelssajter/Sodermalm/Soderandan---Det-lokala-brottsforebyggande-radet/Artiklar/Nattknappen/



Varje gång vi hade varit ute på krogen behövde Jenny nämligen sällskap till porten helst, annars telefon terror tills hon kom in innanför dörren! ;p

Dagens look

Skrev så mycket imorse så nu får det bli lite bilder istället!

Här är Minerva med blöjmössa på huvudet (ren såklart!)


Här är hon i gåstolen innan vi beger oss ut för att handla

( hon har börjat suga på läppen igen och jag tror att det kan vara tänder på G för var när hon fick första tanden hon höll på så förut! )

thats it för tillfället!

Duktiga tjejen!

Igår somnade Minerva strax efter 19 och vid 20 tänkte jag att nej jag testar med att bära in henne i natt till hennes rum!. Hon vaknade till lite men jag satt där tills hon somnade om.. Sen börjades det..in..ja hon sover, ja hon andas, ut...in, ja hon sover, ja hon andas, ut... Stumpan sov ända tills kvart i 5 imorse då hon gnydde till så hon fick komma in till oss och få tutte. 2 sprängfyllda tuttar väntade på henne! ( hon gav tillbaka en del för en stund sen över hela min arm!)
Så summan av kardemumman är att hon sov hela 10h i sträck utan att behöva äta en endaste gång och 9 av dom timmarna i sitt eget rum!..bravo bravo.
Själv blev det fortfarande 1-1,5h timmars sömn för mig då jag gick in och kollade till henne hela tiden...men snart kanske jag kan sova flera timmar i sträck om det fortsätter så här! har ju inte sovit mer än 2h i sträck på ett halvår så rätt sliten ja.
Att hon brukar äta så ofta i sömnen är ju mest för att maten jämt är serverad framför nyllet på henne! så det har blivit en nattlig vana att suga sig fast :)
Men oj så jag saknade henne när hon låg där inne! fast blev mys mys när hon fick komma in till mig igen :)

Idag är det fredag och med det menas att det blir grillat ikväll mmmmm så gott så gott.
Ska försöka storstäda så gått det går idag på dagen annars får Andreas ha henne när han kommer hem..dammsugningen vågar jag nog mig inte på med henne i närheten!
Imorgon går nog mesta tiden åt till bakning inför kalaset!

Just nu( 07.10) för prick 6 månader sen blev vi skjutsade av farmor in till förlossningen för igångsättning!
Då trodde jag att jag skulle ha bebis framåt eftermiddagen men ack så fel man kunde ha! ända tills imorgon bitti väntade hon minsann!
Ondast men bästa dagarna i mitt liv! :)

försök x2

Gör ett nytt försök att bloggga nu då!..förra försöket så gjorde Minerva en Minerva 2-1 mamma. DVS drog ut elkabeln från datorn 0o...2 ggr har hon lyckats och en gång har jag hunnit stoppa henne!..Denna gång la internetkabeln och tangentbordet av när strömmen bröts så fick joxa lite med det innan allt funka igen!

Idag har saxen åkt fram och jag har klippt av en bit av håret! blev en ganska bra bit så nu är bakhåret precis nedanför axlarna. Blir att färga håret imorgon.

Nästa fredag fyller Zandra 25 år och då är jag bjuden på fest! Ska bli så kul och längtar redan! Ser väl till att lillan är matad och sover innan jag drar så..hon brukar ju somna mellan halv 7-halv 8 så ska vara lugnt :)

Efter att Minerva härjat runt i gåstolen så tog jag in filten och lite leksaker och la på golvet här inne..hon hittade ganska snabbt mina plastblommor som var roliga att plocka isär.. man ser lite småblommor i bakgrunden hon har haft roligt med!

kärlek <3




Här sitter jag!

Minerva blir bättre och bättre på att sitta upp! fast eryggstöd behövs fortfarande dock.





Onsdag

Nu har jag hämtat bilbarnstolen som var i toppenskick! Så var en väldigt bra affär må jag säga!. jag struntade i Öppna förskolan då jag inte vill riskera baciller inför halvårs kalaset på lördag. Fredag tänkte jag storstäda hemma och på lördag blir det att baka baka baka. Ska baka tårta, vaniljbullar och cocosrutor hade jag planerat. Så fullt upp med andra ord..kl halv 4 kommer släkten så då ska det vara klart! Usch det var så otäckt i vagnen ute idag. Minerva hade sovit och vaknade efter ca 35 min. Jag höjde upp ryggstödet så att hon fick sitta. Hon stirrade rakt fram utan att röra på ögonen eller blinka..jag sa Minerva ?.. hon bara stirrade utan att röra en blick/min..Minerva!..ingenting..MINERVA! så lyfte jag henne lite och då reagerade hon och tittade på mig..uschja hon var som i trans..aldrig sätt henne så men antar att hon var trött efter att ha sovit och säkert djupt i sina tankar eller nått! otäckt var det iallafall!..alla dumma tankar som kommer på en gång! hon är död! jag slutar att andas och hjärtat slår fort fort fort..nej usch usch!

Smidig affär!

Pratade med dom som sålde bilbarnstolen och frugan där jobbar här i Jönköping på Länsstyrelsen! Så imorgon tar hon med stolen till jobbet och möter mig utanför öppna förskolan kl 15 efter att jag varit där!..så delar vi på frakten så det blir 350 kr allt som allt istället för 450. smidigt smidigt :)

Tisdag

Filuren Minerva tar alla chanser! Hon hade precis somnat för sin lunch sömn och jag passade på att gå på toaletten. är borta bara några minuter och när jag kommer tillbaka in i rummet är hon i full fart fram mot sängkanten! Trodde jag kunde vara borta nån minut iallafall utan att bunkra upp med täcken runt henne men icke sa nicke! Igår köpte vi en bilbarnstol på tradera! 250kr och 200 i frakt. Så den blir billigare än den vi hyrde. Hade lite tur med..var en stol som det var 1h kvar att bjuda på som låg på 300 kr. Vi ville inte ge mer än 600 med frakt så jag avvaktade tills sista stund. men det var 2 till som gjorde så den steg till 620 kr så jag gav upp på den och tänkte att vi väntar några dagar tills en annan billig kommer upp. Direkt efter auktionen gick jag in igen på tradera och kollade dom på "köp nu"..innan hade det varit 3 st där och nu var det 6 st. och där hade dom en mycket snyggare för 250 kr "köp nu" var ju bara att slå till och vara glad att vi inte vann den första :)..plus att säljaren till den första nog var glad att hennes pris trissats upp några hundra haha. Stolen vi köpte är upp till 13 kilo så kommer kunna ha den i något år iallafall så det är bra! Nu är Minerva jättepigg igen efter den korta korta sovpausen..försökte få henne att somna om men det var kört såklart. Igår sov hon i sin säng tills halv 11.. då gick Andreas och la sig och sa att han kollat till henne och hon sov som en stock..eller hur! precis då hörde vi hur hon ropade där inne! Men blev några timmar iallafall!

i väntan på farmor..

i eftermiddag när farmor slutat jobbet ska vi lämna tillbaka Bilbarnstolen vi hyrt från babyproffsen och hyra en ny, sen ska vi till Willys och handla blöjor etc. Euro shopper blöjorna får plus än sålänge faktiskt men Willys är nog bäst iallafall!

Har börjat följa en blogg om en tjej som har haft ett rent helvete i livet. FD narkoman men som nu ordnat upp sitt liv.
Hon har 2 levande barn och ett änglabarn som hon förlorade i samband med förlossningen och nu har hon precis fått veta att hon har cancer som om allt annat inte var tillräckligt. Hon har precis påbörjat sin behandling så man får hålla alla tummar man har!
Här kan ni läsa hennes kamp mot djävulen
http://nuvilljag.blogg.se/

Man kan även gå in på hennes fond hon startat för cancer och donera en liten slant till cancerfonden! Det gjorde jag med ett enkelt sms för 50 kr.

Allt det här får mig mycket att tänka på mamma som gick bort i cancer. Vi fick veta att hon hade cancer i september och i december var hon död. Hon hade nog haft cancer många år men märkte inget förens det var för sent för hjälp. Hon hann bara starta sin behandling och en vecka efter var hon borta.
Dom visste inte ens vilken cancer hon hade så hon blev flyttad först till huddinge,sen karolinska, sen huddinge igen och till slut tillbaks till karolinska.

Sen så dog ju pappa lite mindre än 3 månader senare i hjärtattack men då fick dom vara tillsammans igen.

Synd att Minerva aldrig fick träffa sina morföräldrar men farmor får jobba hårt som både och!, och det är hon jättebra på :)

Måndag

hah imorse vaknade jag med sprängfyllda bröst och kom på att hmm Minerva har ju bara ätit en gång i natt! vad skönt. Hon har sovit helt otroligt bra och jag har inte ens ont i ryggen!..jag låg och gottade mig åt det i en minut sen snäste Andreas : Minerva har buffat och sparkat på mig hela natten!!
Ahhhhh! det var därför det var så skönt för mig ;p bra jobbat lilla gumman!

Vi la henne i hennes säng igår kväll efter hon somnat men det var inte populärt då hon vaknade och grät. ikväll ska jag testa att lägga henne innan hon somnar och se om det går bättre!

Förut blev ju Minerva allvarlig varje gång kameran kommer fram men nu blir hon tokglad! och ska skratta hela tiden så nu blir det oftast bara massa glada kort :)


Smygtog ett när hon lekte med.

Söndag

idag har vi inte gjort allt för mycket. Vi tog en familjepromenad till ica maxi och handlade euro shopper blöjor! få se om dom är bättre än Libro som hon bajsar igenom hela tiden.. willys var slut i hennes storlek. Igår var vi och hälsade på faster och farmor och Minerva fick en väska med baddjur av farmor vi ska inviga idag eller imorgon! Var tydligen en nyöppnad affär inne i stan med lyxprylar för barn! najs najs. Annars händer inte så mycker mer än att jag öppnat mitt WoW account igen och småspelar lite med Andreas i den mån det går när man har en attention bebis hemma! Just nu har hon precis vaknat och leker med min mobiltelefon.

regn regn regn

skitväder med andra ord. Idag ska vi ev till farmor och hälsa på, skulle bli under eftermiddagen nån gång så får se när. Hoppas det inte regnar då för regnskyddet passar inte till denna vagn. Igår när Minerva hade somnat bar jag in henne till hennes rum och där sov hon vidare! i hela 15 min till,sen ropa hon på pappsen som bar in henne till mig och där blev hon kvar resten av natten då...a good try iallafall! Just nu strosar hon runt i sin gåstol och pratar för sig själv. Hon var så trött så trött idag när hon skulle sova förmiddag! vägrade sova men var så trötter att hon bara grät stackarn. Till slut somnade hon iallafall och sov ca 1 timma så nu är det full gång igen!.Hon blir så arg för att hon inte kan ta sig över tröskeln ut i hallen..står där och skriker nu. är väl bara en tidsfråga innan hon klarar det dock men om en vecka kommer grinden upp iallafall så då är det fritt fram! jag har just smällt i mig en påse med ZOO godis! mumma men inte för magen dock.

Hemma i värmen

uschja nu är hösten här kan man kallt säga! när jag och Minerva gick ut var det frost ute och burr så kallt om mammas fingrar som inte hade vantar på!
Jag bestämde att vi skulle ta en promenad runt sjön och gå på ÖB och ica maxi istället för A6 och så blev det!
Minerva somnade ganska snart ute i vagnen och sov tills vi var framme vid ÖB, sen var hon nöjd och glad i vagnen resten av tiden. sååå skönt med nya sittvagnen ( tack Jeanette ) den är helt toppen! Väldigt skönt för min rygg att inte behöva bära i bärselet hela tiden med!
På ÖB köpte vi gardiner och en avlång kudde med hjärtan på åt Minerva och på ica maxi blev det en plastblomma + kruka ( levande blommor bara dör, vad det nu beror på!!;p) Så nu är det lite finare i Minervas rum!. Sen ska hon få bord + stolar av farmor så då är rummet nästan komplett för stunden!
Så här fina gardiner blev det!


och tavlorna är på plats ( bordet + stolar ska stå nedanför)

(lite snett kanske, får justera sen)

och så Minerva som leker med babygymmet!

äntligen fredag igen!

Fredagar grillar vi nu för tiden..mums mums ( inne grill = toppen) så blir fläskfile ugnspotatis sallad och tzaziki ikväll! korv spett till Andreas då han hellre vill ha det.

Bob är hemma sjuk idag igen. Igår på gympan körde dom nått super hard träningsgrejs och Bob som just varit sjuk kanske inte skulle varit med till 100 %..han sa till läraren att han hade ont i magen och varit sjuk men det tog hon inte hänsyn till, det ska vara så här tufft sa hon bara, så dom körde på i 1,5 timmar intensivt.Så Bob låg i sängen hela kvällen helt borta och med huvudvärk och begynnande feber igen. Så jag sa att han får stanna hemma idag så det inte blir värre.

Idag tänkte jag åka till A6 och inhandla gardiner och lite grejs till Minervas rum. kul kul.

Igår kväll runt 22 kom Andreas in och väckte mig med en liten Minerva i famnen! då hade hon vaknat och var lite tuttig så då fick hon sova inne hos oss resten av natten. Men det tar väl ett tag att vänja sig för henne och man ska ju skynda sakta!

Imorse tittade Minerva på telletubbies och det verkade populärt ja! Se om hon blir lika besatt som Jeanettes dotter Maxine var när hon var liten! telletubbies överallt.

God natt min lilla sessa

pust och pust igen vilken efermiddag!..lilla damen brukar vara vaken mellan 2-3 timmar i sträck innan det är dags för en vilopaus men idag efter att ha vaknat kvart i 1 bara vägrade hon att sova middag. hur trött hon än var..Så när kl var halv 7 då hon brukar somna var hon så trött så trött att hon bara skrek :( till slut somnade hon äntligen och nu har jag precis bärt in henne till sitt rum så får vi se hur natten går!
Sov sött och dröm om tuttar min lilla TinTin tjej :)



Skorvet är nästan borta nu men väntar några dagar innan jag tar mer salva för hon har blivit lite röd på hårbotten nu.

Sov gott!

mamma + dotter = <3

Idag har vi mestadels myst om vi inte räknar en snabbis till ica innan regnet kom.
En del av Minervas skorv är borta men kör med lite salva nu med för att gnugga bort resten sen.
igår kväll smet Andreas iväg på rollspel så jag och Minerva la oss tidigt och mammig som jag är så fick hon sova me mig hela natten ( fy skäms jag vet) inatt blir det hennes säng igen dock!

Syrran berättade imorse att det hade dragits 2 ggr när hon handlade för en vecka sen och gång nr 2 drogs idag så hon ringde Nordea som skulle rätta till det under dagen så jag kollade mitt konto med bara för att se att allt var rätt men dom hade gjort samma för mig med!. en den 25e och en den 26e hade dragits 2 ggr. Jag ringde banken och dom sa att dom jobbade på högtryck för att fixa det, var tydligen massor det hänt för!..Tur att det inte rörde sig om stora belopp men jobbigt för dom som har planerat att kanske köpa nått och sen är alla pengar dubbeldragna för nått dom köpte förra veckan!

Andreas kommentar om det här kommer att bli BYT BANK! han tjatar alltid på mig att byta till Danske bank som han har men så lätt ger jag inte upp!

Bob gick till sjuksyster häromdagen som inte trodde det var något allvarligt ( efter att ha känt lite och ställt frågor ) och att han skulle komma tillbaka om en vecka ifall han fortfarande hade ont..får man lita på henne då antar jag.

Lördag om en vecka ( den 10e) ska vi ha halvårs kalas för Minerva! Då ska vi äta tårta och bullar..alltid bra att hitta anledningar att få äta det :)

RSS 2.0