Just när jag ska skriva...

kommer lilla trollet in såklart!.
Hon gick till Tvn dock så får kanske några minuter!
Igår fixade jag fint i hennes rum efter att hon fått sina nya möbler. Blev finfint och damen gillar det.
Igår var en riktig otursdag för Minerva då hon ramlade alldeles för många gånger. En gång ramlade hon baklänges in i elementet och fick en bula i huvudet. Hon mår bra dock och det är det viktigaste!
Men är väl detta man får stå ut med ett tag medans hon lär sig att gå mer stadigt antar jag.

Idag ska vi till farmor och farfar för att fira av faster! kl 13 ska vi vara där så denna dagen kommer att gå fort. Ska passa påa tt baka bröd nu på morgonen bara hade jag tänkt. Nu är Minerva här och slår på tangentbordet så får nog sluta nu

Så nu var det fredag igen..

Idag är det tö! massa plusgrader och slask ute. Undra var all snö ska ta vägen nu när den smälter. Lär bli mycket översvämmningar. imorse har jag hört massa dunsar utanför fönstret och tror det var alla istappar som suttit ovanför. Vi har ju som ett tak utanför så tack och lov får inga dom i huvudet iallafall.

Minerva traskar vidare och det blir mer och mer för varje dag som går :) Har försökt filma men varje gång hon hör kameran så stannar hon och sätter sig ner. Men någon gång ska jag väl lyckas!.

Idag ska Minervas faster Sofia tömma sin lägenhet. Dom flyttar till Australien, hon och hennes sambo på torsdag så vi ska få en massa möbler och så ska det ner saker till källaren så idag blir det undanplockning för min del och flytthjälp för Andreas del.
Blir lite nytt till Minervas rum då med. Ett skrivbord och en byrå så ska fixa in hennes TV och DVD sen så det är klart. Inte för att hon är så värst intresserad just nu men så småningom.

Igår storhandlade jag på Willys för 20 dagar så får se hur det går med matsedeln om den går att hållas! Blöjor är fixade med så det enda som kommer behövas köpa är färskvaror. Hoppas på att dra ner lite på matkostnaden på det sättet.

Trött

Minerva suger ut mina krafter hela nätterna. Försöker varje natt att lägga henne i sin säng men hon totalvägrar så blir fortsatt sovande hos oss. Men det är väl det hon behöver just nu så får väl vara så tills hon är redo igen.
Ute är det kallt så händer inte så mycket här. Minerva fortsätter att träna på spatserandet och det går framåt mer och mer :) Nu hör jag henne att hon är på väg hit fast krypandes då det går snabbast :)
Hon fastnade visst i hallen med några leksaker men nu kommer hon.
Idag ska jag städa lite tänkte jag annars händer inte så mycket..

BVC + annat skoj!

Imorse var vi på BVC för viktkoll och damen följer sin viktkurva trots maginfluensan för 2 veckor sen!! vad skönt, undra hur mycket hon skulle gått upp om hon inte blivit sjuk och vägrat mat en vecka efter det ( förutom bröstmjölk då ) Längden fortsatte hon skjuta i höjden med! 2,5 cm på en månad så den kurvan fortsatte gå käpprätt uppåt.

Igår var vi hos gammelmormor och gammelmorfar och hade kalas!. Vi åt älgkött, kokt potatis och sås. Minerva tyckte älgkött var en riktig lyx faktiskt! Sen fick hon tårta och en chokladbit med.."mums"

Minerva har övervunnit sin rädsla för att ramla när hon går på golvet så igår kväll när jag satte ner henne gick hon stolt ända fram till dörren innan hon satte sig ner! Typiskt att hon vägrade visa alla på kalaset dock.
Imorse på BVC hoppads jag att hon ville visa upp hur duktig hon är och visst! Det gick galant att spatsera framför BVC sköterskan :)
Undra dock hur länge hon hållt på med detta själv! Andreas smygkikade på Minerva när hon lekte i sitt rum och där gick hon omkring för fullt. Istället för att krypa till saker ställde hon sig upp, gick dit och satte sig igen! Så en smygare är vad hon är :)
Så nu kan man säga mer bestämt att hon kan gå! Sina första steg hon tog för 2 månader sen blev det ju inget mer med då hon lärde sig att sätta sig själv istället för att vara tvungen att gå .
Hon har ju dock gått i sängen ett tag nu där hon kunnat falla mjukt men det gills inte tycker jag! :)

Ute fortsätter det att snöa så undra hur det här kommer att sluta. jag fick ta mig fram till vagnsförådet igår och sen bära upp vagnen så vi kan ha den inne. Blir jobbigt med att bära upp och ner men jag får helt enkelt lämna henne ensam 1 minut som det tar. Hon satt snällt innanför dörren imorse och väntade tills jag kom upp till henne igen :)
Nu finns det säkert några moralpersoner som uschar för att lämna henne ensam! men jag går faktiskt på toaletten ibland med och hon leker även ensam i sitt rum så 1 minut ska hon nog klara ensam i hallen ;p

Min mobilkamera har ju inte fungerat på ett tag då knappen man tar bilder med är trasig. Döm om till min förvåning när Minerva tog en bild idag!. Det visade sig att det går att ta bilder med en annan knapp med så det fick bli lite bilder när Minerva åt spagetti och köttfärsås till lunch idag :)
Till slut gav hon upp med att försöka få tag på spaggeti bitarna med fingrarna så hon kom på den beiljanta iden att slicka på tallriken istället! Lära sig tidigt ska man visst :)


Insnöade!

Så snöar det fortfarande och nu är nästan halva fönstren under snö :) Otroligt fint men blir intressant och se hur man kommer kunna ta sig ut?
Det snöar för fullt och ser inte ut att avta så hur ska detta sluta tro.
Idag är iallafall snöröjningen igång tidigt!

Här ser man tjocka väggen av snö utanför fönstret med! Hoppas man inte kommer vara tvungen öppna dom på ett tag ;)

Snökaos

Ja nu är det så mycket snö ute så när jag gick till Willys fick jag gå i snö upp över knäna. Bänkarna såg man inte sitsen på utan bara ryggstöden och snö i drivor överallt. Väldigt mysigt ändå tycker jag!
Kalaset hos Andreas mormor/morfar fick förflyttas till imorgon då det inte är plogat så man kommer inte upp till dom.
Synd då jag såg fram emot det men då blir det trevligt imorgon istället!

Idag ska flera mammor från Jönköpingstråden träffas och vara barnlediga och festa till det lite, så avis att jag inte kan vara med men Andreas har rollspel ikväll så han kunde inte ta Minerva. Så typiskt när det äntligen händer något så går det ändå inte. Men men kommer väl mer tillfällen i framtiden kanske.

Minerva har inte bajsat på flera dagar nu igen så det blir väl ett stort lass inkommande inom en snar framtid. Borde köpt lite katrinplommonpure för att sätta fart på magen men hon verkar inte ha ont i magen eller något iallafall.

Minerva fortsätter träna på gåendet men är fortfarande lite feg och sätter sig helst ner men det släpper mer och mer nu iallafall.

Kung Bore

Jaha vår blir det inte än på ett tag. Nya snöstormar på väg och imorgon skulle det tydligen bli riktigt illa! Bob åker buss til Stockholm idag så hoppas snöandet är under kontroll då.
Själv ska jag till A6 idag och fixa presenten till gammelmorfar och får åka ensam och lämna Minerva hemma med Andreas " jippie" barnledig :) Hade gärna tagit med henne men hon hatar vagnen just nu och ska bara bli buren och utan Andreas är det lite knepigt med vagn och allt. plus att det är så mycket snö nu så går knappt att ta med vagnen ändå. Och orkar inte bära henne i selet heller då jag har ryggskott! Men klagar inte iofs då det är skönt att få åka själv med ! :)

Lekte med kameran igår

Närbild:


Här sjunger vi "Imse vimse spindel" som hon älskar och har börjat göra rörelser till




Här har hon haft enh liten koja under täcket och är på väg att klättra ut från täcket.


Den här bilden har vi skickat in för kopiering på Expert som jag ska hämta och rama in idag till present! ( tyvärr såg jag efteråt att tröjan var lite smutsig efter maten då hon envisas med att vägra hakklapp men med lite klipp etc så ska kortet inte visa det på tavlan! :) Det är så svårt att få till bra kort som är "tavel" vänliga..vi tog kanske 30 kort innan vi fick till denna )

Frukost

här är dagens bild fån frukosten!



Gårdagen

Igår blev det fullt upp hela dagen. Först bakade jag och städade sen kom Zandra Jessica och lilla Johan över. Det var jättetrevligt och Minerva trivdes som fisken i vattnet. Hon och Johan kom bra överens! Han tog hennes bilar och hon tog hans sen var det avklarat ;)
Halv 5 åkte vi till A6 och åt middag där men efter det kl 18 var Minerva så trött så det var dags att åka hem. Hon somnade dock på bussen hem så väl hemma var hon pigg som en lärka fram tills 21.30
Inatt testade jag på att få henne sova i sitt rum igen men det gick i 2 timmar sen var det in till oss igen men får väl träna varje natt nu ett tag.

Nu är äntligen kamerabatteriet laddat igen så snart blir det bilder igen.

Idag kommer Andreas syster Sofia över ( dvs faster) med massa saker vi ska få + saker som ska förvaras i källaren då hon nu kommer flytta ner till Australien med sin sambo.
På lördag är det kalas hos gammelmorfar+gammelmormor ( Andreas mormor,morfar) då gammelmorfar fyller år!
På måndag är det BVC igen för viktkoll och vi hoppas på lika bra uppgång sen sist!

Jag har beställt en gratis fotobok från Fuji direkt som har ett erbjudande fram till 28 feb. gratis fotobok + gratis frakt så nu kommer Minerva få en bok med sina bästa bilder från första året!. Orkade inte vara för seriös dock och skriva massor så blev bara bilder.

Tisdag

Så var det redan tisdag. tiden flyger verkligen ibland. imorgon kommer Jessica, Zandra och Jessicas lilla Johan på fika så ska bli kul! Så idag blir det lite städning och bakning eller om jag tar det imorgon förmiddag kanske.
Det händer inte så mycket här hemma därför jag inte haft något att skriva om.

Jo men visst händer det grejer! Minerva blev ju lite feg efter att gått sina första steg för 2 månader sen så efter det satte hon sig ju ner istället för att träna. Men nu kan hon gå i sängen! jo konstigt med det underlaget men hon vet väl att hon faller mjukt kanske! massa steg tar hon och hon håller balansen och blir så stolt :) Men på golvet vågar hon inte fortfarande..

Sen är hon så gullig. Rätt som det är så kommer hon farande och plask! en blöt puss på munnen får jag..då smälter mammahjärtat med råge :)

Trevlig alla hjärtans dag!

Idag har mina 3 favoriter fått choklad! Andreas och Minerva fick en varsin ask med chokladhjärtan ( jaja Minerva fick 2 resten tog jag i den asken ;p ) och Bob fick en 200g dajm chokladkaka. Mina favoriter i Stockholm fick pengar så syrran kan köpa lite hjärtan till dom med.
Andreas ska bjuda mig på lunch på fin restaurang! ( jaja Max men gott är det iallafall!)

Minerva har blivit en riktig liten vamyr nu. Har ju haft så lyxigt att hon inte bitit mig när hon tuttat men den lyxen är över nu.
Värsta är när hon biter tag sen drar iväg så att hon skinnar mig typ. aj aj aj. Så blir garanterat mindre tutte nu och det är ju iofs bra!

Ikväll ska jag inviga egenlagad spagetti med köttfärssås så får vi se hur det går med det!. Burkmat går ju inte alls.
Igår fick hon kycklingpytt och det gick hem iallafall..kyckling och potatis i lagom stora bitar!

Om en vecka är det dags för 10 månaders kontroll på BVC. Får hoppas hon gått upp lika bra som sist.


Från Tö till Is

Jag som skröt så glatt hur skönt det var ute fick mig en knäpp på näsan igår. Iskallt igen...Antar att det var för att det blåste kallt från Vättern kanske.
Minerva fortsätter vakna hela nätterna och gnälla och tutta etc. Ska börja testa välling igen och se om det går bättre denna gång så kanske om jag har tur, hon sover längre igen.
Dra ner på tuttandet med kanske.

Skrivtorka just nu så vet inte vad jag ska skriva så återgår till vardagslivet igen :)

5 minus visade termometern när jag och Minerva skulle på promenad till ICA, strålande sol så förväntade mig lite kyla men nej nej. För första gången på lääääänge var det barmark! Solen gjorde sitt bästa med att ta bort all snö. Var en fröjd att gå med vagn idag och Minerva jollrade glatt i vagnen. Solen sken i ryggen på mig och det kändes riktigt varmt. NU VILL JAG HA VÅR!!!!

Som sagt så ringde barnvården upp igår och dom tyckte vi skulle avvakta och använda mjukgörande salva och se om det blir bättre med märket. Så det hoppas vi på.

Igår var en jobbig dag med mycket känslor och tårar. Tankarna gick till Jeanette med familj samt mycket tankar om hennes mamma och om min mamma under sjukperioden. Undra hur vården ser ut om 50-100 år. Kommer cancer vara helt botande då eller kommer dom aldrig komma helt underfund med den?
Apropå forkning kan ni gärna gå in och läsa bloggen om den här mamman som har fått diagnosen "inflamatorsisk bröstcancer" Hon har för 2 månader sen fått föda sin son 2 månader för tidigt för att kunna starta sin behandling.
http://lindaskriver.blogspot.com Hon bor här i Jönköping och är med i en av familjelivs Jönköpingstrådar. Hon har just startat en fond till cancerforskningen man kan donera en liten peng om man vill.

Minerva somnade kl 18 igår helt slut! Jippi tänkte jag och förberedde mig för en tidig kväll med en film och så sova men tji fick jag!. Kl 20 var det dags att vakna igen och sen var det fullt ös till halv 11  ><
Fortfarande vägrar hon sin säng men det ska tydligen höra utvecklingen till. Att dom är lite rädda för att sova och separeras från sin mamma och det stämmer absolut på henne!

Efter stora bajslasset för 4-5 dagar sen har det varit tomt i blöjan! inte ens en liten klick så idag tänkte jag köpa katrinplommonpure ifall hon var hård men för att tag sen hörde man " stööön stööööööön argh stöööön argh argh" och den "härliga" lukten av fräscht bajs! Tur att Andreas fortfarande är sjuk och täppt näsa så han var perfekt till blöjbytet!. Det var inte alls hårt så det var skönt! mer som "vuxenbajs" som Andreas så fint kallade det :)

Sorg

En sorgsen dag idag då min kompis mamma gick bort i morse. Skrev om henne för ca 2 månader sen då vi fick veta att hon hade cancer.
Allt gick så snabbt från det att dom fick diagnosen. Precis som med min mamma.
Jag hade precis innan jag såg SMSet från min kompis sagt till Andreas att jag så gärna ville hinna upp och hälsa på henne och trodde nästan jag skulle hinna det. Hon ville så gärna träffa Minerva då hon inte var hemma när jag var i Stockholm förra året. Men nu får hon träffa min mamma och pappa istället och hennes släktingar i landet på andra sidan..
Önskar jag kunde vara där för dig nu Jeanette, Det är ett helvete att man bor så långt bort :( Men jag tänder ett ljus för Ingrid idag. RIP


Här hemma är Andreas sjuk och behöver vila upp sig efter att ha trotsat febern i 2 dagar och jobbat hårt. Vi sitter och väntar på att barnmottagningen ska ringa upp ang märket. Dom skulle inte ringa förens kvart över 10 dock sa telefonsvararen.
Minerva somnade strax innan 19 igår som en stock efter att ha varit övertrött och gnällig i en timma. Sen kl 03 vaknade hon och trodde det var morgon såklart. Efter att ha rullat runt i 40 min somnade hon om. Ganska precis på sin födelsetid för 10 månader sen!.Hon har ju lyckats pricka in sin födelsetid varje månad nu senaste tiden haha..lite skumt det där :)
Japp idag blir faktiskt Minerva hela 10 månader! Helt otroligt vad fort det går..2 månader kvar sen blir hon stora damen och man får räkna år istället för månader.

Exsem?

Märket på benet är kvar och har blivit större så något skavsår/brännmärke från att hon krypit är det inte! Ska ringa vårdcentralen imorgon så dom får titta på det. Kanske är excem av något slag men självklart går ju tankarna åt det dåliga hållet :/
Märket är större än en 50 öring ( dom gamla silver) och knottrigt. Ser ut som exsem men tycker det borde vara fler fläckar isåfall?. Jaja vi får se vad dom säger imorgon.
Första man gör är ju att googla om hudcancer men nej sånt måste jag lägga av med!

Den gör inte ont iallafall så själv störs hon inte av den.

Idag blev det ingen eftermiddaslur så nu har hon varit vaken sen halv 12 och är lagom trött/grinig så nu ska det iallafall inte bli något halv 10 somnande minsann!
Tänkte hålla ut 20 min till ca så att hon kan sova för natten sen.

Usch jag kommer inte kunna sova ändå förens jag pratat med vårdcentralen.

Tittut!

Nyss satt Minerva och lekte med en kudde. Rätt som det var hör jag..Tittut! Tittut!..tittar dit och där sitter hon med kudden för ansiktet och sen tar bort den Tittut! Säger hon. Så det blev hennes 3e ord hon lärde sig då :). Mamma pappa Tittut! kan hon nu ;p

Förra inlägget blev dubbelt och vet inte hur jag tar bort det.  Men men känns inte som jag bryr mig om det egentligen :)

Blev ingen Öppna förskola idag då vi fortfarande är förkylda så får göra ett nytt försök nästa vecka..

Prosit!

Minerva har börjat nysa med till hennes stora förtjusning! Efter varje nysning skrattar hon glatt :) Kittlar säkert eller nått.
Minervas sovrutiner är helt knasiga sen hon var sjuk. Somnar inte förens 21-21.20 men vaknar ändå runt 06-07. plus att hon vaknar minst en gång i timman hela nätterna med. Har inte sovit en enda natt i sin säng efter att hon vart kräksjuk. Inatt sov hon en hel halvtimma i sin säng omg!
Börjar såklart att ta på mitt sinne dock då jag knappt får sova alls på nätterna.
Just nu står hon och dansar vid TVn. Sova ,vad är det?
Hon har lärt sig hur man tar av korkar nu så min nässpray är en klar favorit även fast jag tar bort den hela tiden!. Idag försökte hon även att dra sönder mitt Visa kort ( som om det hade en kork på sig) Myckret gnäll och tårar blev det när det inte gick ;p.
Nu kom hon och dunka huvudet i sängen så nu vill hon nog förhoppningsvis sova!
Nattis

Prosit!

Minerva har börjat nysa med till hennes stora förtjusning! Efter varje nysning skrattar hon glatt :) Kittlar säkert eller nått.
Minervas sovrutiner är helt knasiga sen hon var sjuk. Somnar inte förens 21-21.20 men vaknar ändå runt 06-07. plus att hon vaknar minst en gång i timman hela nätterna med. Har inte sovit en enda natt i sin säng efter att hon vart kräksjuk. Inatt sov hon en hel halvtimma i sin säng omg!
Börjar såklart att ta på mitt sinne dock då jag knappt får sova alls på nätterna.
Just nu står hon och dansar vid TVn. Sova ,vad är det?
Hon har lärt sig hur man tar av korkar nu så min nässpray är en klar favorit även fast jag tar bort den hela tiden!. Idag försökte hon även att dra sönder mitt Visa kort ( som om det hade en kork på sig) Myckret gnäll och tårar blev det när det inte gick ;p.
Nu kom hon och dunka huvudet i sängen så nu vill hon nog förhoppningsvis sova!
Nattis

Baddags!

Igår testade Minerva på nya badbaljan och det var populärt! Skönt för mig med att inte behöva sitt med i och hålla i henne utan här sitter hon helt själv. Jag är ju självklart med henne hela tiden.
Här har vi lite badbilder!




Idag så kom Minerva in från sitt rum och tittade på mig..Sen kände jag stanken!. det t.om bubblade upp bajs över blöjan på henne! Aldrig har hon bajsat så mycket, hela blöjan var totalfull + kläder och rygg så det fick bli duschen för lilla damen! Var t.om mer än när hon hade maginfluensan ;) Men nu har hon åtminstone tömt tarmen ordentligt!

Jag är på bättringsvägen nu men febern kommer och går lite som den vill dock men det är inte så illa som förut dock. Andreas är ju sjukare nu men skulle försöka jobba iallafall.

Här är dagens grimas:



På bättringsvägen...

Äntligen är jag bättre! Idag har jag varit feberfri så nu är det bara snuvan och nysningarna kvar. Så skönt. Däremot börjar Andreas sjukna in nu istället..
Idag åkte jag och Minerva till Ikea och handlade lite till henne. Blev en kryptunnel, en badbalja ( Så behöver inte jag bada med varje gång) en boll, en spegel till väggen i hennes rum, en blomlampa till väggen och plast skålar,tallrikar och glas så kan hon kasta ner dom hur mycket hon vill nu! ;) Andreas betala! tack pappsen säger Minerva!
Minerva sitter och försökerta över skrivandet nu så får bli ett kort inlägg idag.

Aahtjoo!

Idag köpte jag nässpray för att luckra upp lite i näsan och det funkar med råge! Men istället har jag börjat nysa. kan nysa 10-15 ggr i sträck. Jobbiga är att attackerna kommer när Minerva ska sova eller medans hon sover..Fast hon har lyckats sova sig igenom dom tack och lov.
Feber har jag fortfarande men det onda i kroppen känns bättre och näsan då såklart iom sprayen.
Natten har varit lika jobbig som den innan då Minerva vaknat stup i kvarten.
Ska smita iväg till Willys och köpa toapapper när Andreas kommer hem och tänkte ta med Minerva på hennes första pulka tripp då.
Det har ju som sagt var snöat otroligt mycket så nu kan man knappt dra vagnen längre.

Egentligen borde Minerva sova nu men som alltid när det är dags att sova får hon för sig att sitt rum är mycket roligare så hon busar av sig lite där inne just nu.
Kanske låter henne vara uppe istället så somnar hon nog runt halv 7 istället för 9 halv 10 som dom senaste kvällarna. Men vi får se om hon klarar det. Fast följer hon med ut runt 16 med pulkan och sen laga mat etc så borde hon kunna hålla sig vaken.
Börjar känna att alvedonen slutar värka nu och febern kommer tillbaka. Det är otroligt hur pigg man är med alvedon i kroppen för att sen bli helt sänkt. Dags att ta en ny då antar jag!

Nu ska jag in till Minerva och se vad hon hittar på för bus i rummet sitt!

Sjuk igen....

Jaha så har jag fått vanliga influensan nu istället då..
Feber ont i kroppen dunderförkyld ont i halsen huvudvärk.
Alltid ska det vara nått..känns lite bättre idag men igår eftermiddag var jag helt däckad.
Och ingen sömn inatt heller då Minerva vägrade sova hos sig och vaknade ca en gång i halvtimmen..Tror hon också är lite sjuk igen.

Märket på benet kom Andreas och jag fram till att det måste vara ett brännmärke! Alltså inget från något varmt utan hon måste ha bränt sig genom strumpbyxorna typ..som om man åker rutschkana kan man bränna sig..Att hon bränt sig när hon kröp eller nått. Men det gör inte ont eller nått så vet ändå inte.

Nu ropar hon från sitt rum så nu var det slut på friden!

Helgen

Helgen har bara rusat iväg och har inte haft tid att skriva något. På lördagen gick vi till farmor så fick Minerva vara där medans jag och Andreas gick och handlade på ica maxi och lunchade på Max! 2 dar i rad jag varit lite barnledig 1-2 timmar! Man känner sig lite bortkommen dock. Som om man tappat sin väska eller något. hos farmor hade det gått toppenbra såklart.
Igår var det mest mys hemma då det var svinkallt ute! Idag är det noll gradigt, vadå skillnad dag för dag..

Minerva har fått ett märke på ena låret lite över knät. Vet inte vad det är. Ser inte ut som ett utslag men ändå gör det det..Svårt att förklara. Men är inte rött utan mer hudfärgat fast runt och skrovligt. Jaja vi får se om det försvinner eller förvärras.

Just nu leker hon själv på sitt rum så jag tog mig tid att skriva lite. Annars vill hon ju att jag ska vara med hela tiden när hon leker.
Nu är hon på väg in hit så får avsluta med en bild!


Här sitter hon under mitt datorbord och slår huvudet i "väggen" Lite gråt sen fortsätter hon, lite gråt igen, fortsätta osv osv..att hon inte lär sig :)

RSS 2.0